Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Un pitestean a pus pe picioare, la Bascov, o afacere unică în România – apa minerala cu abonament !

Avatar

Publicat

in

Apa de masa Poiana Ursului, cel mai nou si natural brand local 

De mai bine de o luna de zile, in magazinele din Arges, clientii au putut remarca un nou produs care, cu siguranta, le-a reamintit in primul rand prin forma, de celebrele sifoane din perioada de dinainte de `89. Si daca in acea perioada se statea la coada la sifonarii pentru a umple cu o banala apa niste recipiente greoaie din sticla in culori sumbre, de data aceasta amatorii de apa garbogazoasa de masa pot cumpara lejer din orice magazin, de data asta intr-un ambalaj modern, atragator si returnabil, cea mai buna apa de masa din judet imbuteliata in cea mai noua si performanta fabrica: Poiana Ursului. Mai mult, odata cumparata prima sticla, clientul devine abonat la aceasta apa.

O idee, un proiect, o fabrica !

Reportaj Apa Poiana Ursului 2Cum piata apelor minerale din Romania este una supraaglomerata de produse peste care s-a asezat atat banalitatea formei recipientelor dar si a inutilitatii acestora dupa golirea continutului, un afacerit pitestean, Gelu Tofan, a venit cu ideea de imbutelia si a vinde apa de masa carbogazoasa intr-o noua prezentare, una care sa readuca in memoria cumparatorilor nostalgia vremurilor de mult apuse dar si una care sa elimine de prin debara sau colturile bucatariilor maldarele de PET-uri. Cum intreprinzatorul argesean a avut ca punct de pornire si un cunoscut izvor de apa situat in Bascov, in Valea Ursului, primul pas a fost acela de a face o analiza profesionista a calitatii acelei ape de izvor. Rezultatele analizelor au fost peste asteptari, adica o apa pura de izvor cu 0 nitriti si nitrati si l-au convins pe Gelu Tofan sa puna ideea in practica. Asa se face ca in 2012 a intocmit un proiect bazat pe ideea sa de afacere pe care l-a depus in speranta ca va primi finantare europeana nerambursabila. Dupa aproape doi ani de asteptare si proiectul a primit o finantare nerambursabila de 197.352 euro. La aceasta suma afaceristul argesean a mai adaugat inca 35.000 euro obtinuti printr-un credit si in 2014 a pornit constructia fabricii de imbuteliere de la Bascov, din inima padurii. “Nu a fost asa simplu. Am avut probleme, piedici, chiar cu denumirea noului produs care initial trebuia fie Izvorul Ursului dar, datorita anumitor autoritati care s-au opus, am optat pentru Poiana Ursului. Fabrica de îmbuteliat apă carbogazoasă de la Bascov foloseşte tehnologie de ultimă genenaţie, proiectul fiind finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 232. 179 euro din care finanţarea publică prin PNDR s-a ridicat la suma de 197.352 euro, iar contribuţia

Gelu Tofan, un intreprinzator cu initiativa si ambitie

Gelu Tofan, un intreprinzator cu initiativa si ambitie

privată a beneficiarului fiind de 34.827 euro. În ce priveşte capacitatea de producţie a fabricii noastre aceasta este în medie 5.000 sticle/zi. 54% din producţie se va face prin distribuţia proprie, restul de 46% prin contractare”, ne-a declarat Gelu Tofan. Din 25 septembrie 2015, odata cu finalizarea investitiei, au fost livrate catre magazine primele loturi cu apa Poiana Ursului, o apa cu un conţinut bogat în diverse elemente, precum calciu, magneziu, potasiu sau sodiu, cu nitriţi şi nitraţi zero, adică sub limita de detecţie şi un pH de 6,98, conform buletinului de analiza LAREX.
De precizat ca  apa “Poiana Ursului” este 100% naturală, este extrasă şi  imbogatita cu dioxid de carbon bio (Biogon C), cei 9 angajaţi ai SC Ecomineral Spring SRL neavând nicio intervenţie asupra apei, ei doar supraveghind procesul de îmbuteliere.

Apa Poiana Ursului comercializata in majoritatea magazinelor din Arges

Sa spunem ca fabrica de îmbuteliat apă carbogazoasă de la Bascov, comercializează brandul “Poiana Ursului” sub formă de

Fabrica de imbuteliere lucreaza deja la capacitate maxima

Fabrica de imbuteliere lucreaza deja la capacitate maxima

sifon, la peturi de 2 litri, la un preţ recomandat in magazine de doar 1 leu. Pe langa calitatile apei, un alt avantaj este acela că atragatoarea sticla de sifon este returnabilă. “In momentul acesta argesenii pot gasi Poiana Ursului in majoritatea magazinelor din Pitesti, Mioveni, Curtea de Arges si Campulung. Nu intentionam sa intram in marile supermarketuri si nici sa depasim granitele judetului pentru ca vrem sa fie o apa populara pentru argeseni.Fiind un produs romanesc suta la suta vindem apa numai in magazinele detinute de firme cu capital romanesc si nu marilor retaileri”, spune Gelu Tofan
Potrivit acestuia, firma SC Ecomineral Spring SRL, detinatoarea fabricii de imbuteliere, poate primi şi comenzi directe la sediul firmei din strada Florea, nr.22 A, Bascov sau la numărul de telefon 0745.634.176. Ca un ultim amanunt demne de retinut, sa mai spunem ca fabrica “Poiana Ursului” foloseşte în totalitate energie regenerabilă, fiind dotată cu panouri solare,fotovoltaice şi pompe de căldură.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Avatar

    Vasile

    11 mai 2016 la 22:32

    Este binevenita afacerea , insa cu sticla returnabila nu stiu ce parere are DSV-ul pt ca din cate am citit si cca unica folosinta sunt destul de periculoase. Mult succes si sa aiba vanzare!

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Amenzi pe banda rulantă în Argeș – 3 petreceri au fost întrerupte de polițiști și jandarmi

Avatar

Publicat

in

De

130 de societăţi comerciale din 122 de locaţii au fost verificate de poliţişti, iar 3 evenimente private au fost întrerupte.

Aproape 250 de polițiști au fost la datorie în ultimele 24 de ore, acţionând împreună cu polițiști locali, cu jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale, (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

Au fost verificate 1.351 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00, a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, precum și a expunerii la riscul de transmitere a coronavirusului prin nerespectarea interdicțiilor de organizare/participare la evenimente private.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 330 de autovehicule, dintre care 69 de mijloace de transport în comun.

De asemenea, un număr de 130 de societăți comerciale din 122 de locații au fost verificate. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacității spațiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.000 de lei, după cum urmează:
-146 de sancţiuni, în valoare de 13.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-21 de sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-3 sancţiuni, în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicate operatorilor economici și persoanelor pentru organizarea și participarea la activități în spații publice/private pentru care au fost instituite restricții.

Evenimente private sistate de polițiști:

În după-amiaza zilei de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au constatat că în incinta unui local, de pe raza localității Bascov, era în desfășurare un eveniment cu caracter privat (botez), la care participau aproximativ 25 de persoane.
În urma celor constatate, desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar administratorul societății și organizatorul evenimentului, doi bărbați de 50, respectiv 28 de ani, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu jandarmi, au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, în zona de competență, în special în zona complexelor comerciale, operatorilor economici și a sălilor de jocuri de noroc. Au fost verificate 21 de societăți comerciale, precum și 124 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.500 de lei, conform Legii 55/2020.

Exemple:

În ziua de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au constatat că în incinta unui local, de pe raza de competență, era în desfășurare un eveniment cu caracter privat (aniversare), la care participau 7 persoane.
În urma celor constatate, desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.

În ziua de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au constatat că în incinta unui local, de pe raza de competență, era în desfășurare un eveniment cu caracter privat (aniversare), la care participau 12 persoane.
În urma celor constatate, desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Nu respecta prevederile legale

În ziua de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Piteşti au constatat faptul că o sală de jocuri de noroc din zona de competenţă, nu se respectă prevederile legale în vigoare cu privire la desfășurarea activității.
Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Accident grav în Argeș – O femeie și un minor de 15 ani, răniți

Avatar

Publicat

in

De

Un grav accident rutier a avut loc, în urmă cu puțin timp, în comuna Titesti. Potrivit informațiilor este vorba despre o coliziune între 2 autoturisme. Unul dintre acestea a parasit partea carosabila si s-a izbit de un stâlp de electricitate . In urma accidentului au rezultat două victime: o femeie in vârsta de 33 de ani acuza dureri la coloana și un minor de 15 ani cu dureri la membru inferior stâng. La fața locului au intervenit pompierii cu o autospeciala de intervenție și o ambulantă SMURD.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni s-a stabilit că, un bărbat de 30 de ani, din Țițești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, în împrejurări care urmează a fi stabilite, și a intrat în coliziune cu un autoturism staționat, în care se aflau o femeie de 33 de ani, din Mioveni și un adolescent de 15 ani.
Șoferul primului autoturism a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend