Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Un pitestean a pus pe picioare, la Bascov, o afacere unică în România – apa minerala cu abonament !

Avatar

Publicat

in

Apa de masa Poiana Ursului, cel mai nou si natural brand local 

De mai bine de o luna de zile, in magazinele din Arges, clientii au putut remarca un nou produs care, cu siguranta, le-a reamintit in primul rand prin forma, de celebrele sifoane din perioada de dinainte de `89. Si daca in acea perioada se statea la coada la sifonarii pentru a umple cu o banala apa niste recipiente greoaie din sticla in culori sumbre, de data aceasta amatorii de apa garbogazoasa de masa pot cumpara lejer din orice magazin, de data asta intr-un ambalaj modern, atragator si returnabil, cea mai buna apa de masa din judet imbuteliata in cea mai noua si performanta fabrica: Poiana Ursului. Mai mult, odata cumparata prima sticla, clientul devine abonat la aceasta apa.

Publicitate

O idee, un proiect, o fabrica !

Reportaj Apa Poiana Ursului 2Cum piata apelor minerale din Romania este una supraaglomerata de produse peste care s-a asezat atat banalitatea formei recipientelor dar si a inutilitatii acestora dupa golirea continutului, un afacerit pitestean, Gelu Tofan, a venit cu ideea de imbutelia si a vinde apa de masa carbogazoasa intr-o noua prezentare, una care sa readuca in memoria cumparatorilor nostalgia vremurilor de mult apuse dar si una care sa elimine de prin debara sau colturile bucatariilor maldarele de PET-uri. Cum intreprinzatorul argesean a avut ca punct de pornire si un cunoscut izvor de apa situat in Bascov, in Valea Ursului, primul pas a fost acela de a face o analiza profesionista a calitatii acelei ape de izvor. Rezultatele analizelor au fost peste asteptari, adica o apa pura de izvor cu 0 nitriti si nitrati si l-au convins pe Gelu Tofan sa puna ideea in practica. Asa se face ca in 2012 a intocmit un proiect bazat pe ideea sa de afacere pe care l-a depus in speranta ca va primi finantare europeana nerambursabila. Dupa aproape doi ani de asteptare si proiectul a primit o finantare nerambursabila de 197.352 euro. La aceasta suma afaceristul argesean a mai adaugat inca 35.000 euro obtinuti printr-un credit si in 2014 a pornit constructia fabricii de imbuteliere de la Bascov, din inima padurii. “Nu a fost asa simplu. Am avut probleme, piedici, chiar cu denumirea noului produs care initial trebuia fie Izvorul Ursului dar, datorita anumitor autoritati care s-au opus, am optat pentru Poiana Ursului. Fabrica de îmbuteliat apă carbogazoasă de la Bascov foloseşte tehnologie de ultimă genenaţie, proiectul fiind finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 232. 179 euro din care finanţarea publică prin PNDR s-a ridicat la suma de 197.352 euro, iar contribuţia

Gelu Tofan, un intreprinzator cu initiativa si ambitie

Gelu Tofan, un intreprinzator cu initiativa si ambitie

privată a beneficiarului fiind de 34.827 euro. În ce priveşte capacitatea de producţie a fabricii noastre aceasta este în medie 5.000 sticle/zi. 54% din producţie se va face prin distribuţia proprie, restul de 46% prin contractare”, ne-a declarat Gelu Tofan. Din 25 septembrie 2015, odata cu finalizarea investitiei, au fost livrate catre magazine primele loturi cu apa Poiana Ursului, o apa cu un conţinut bogat în diverse elemente, precum calciu, magneziu, potasiu sau sodiu, cu nitriţi şi nitraţi zero, adică sub limita de detecţie şi un pH de 6,98, conform buletinului de analiza LAREX.
De precizat ca  apa “Poiana Ursului” este 100% naturală, este extrasă şi  imbogatita cu dioxid de carbon bio (Biogon C), cei 9 angajaţi ai SC Ecomineral Spring SRL neavând nicio intervenţie asupra apei, ei doar supraveghind procesul de îmbuteliere.

Apa Poiana Ursului comercializata in majoritatea magazinelor din Arges

Sa spunem ca fabrica de îmbuteliat apă carbogazoasă de la Bascov, comercializează brandul “Poiana Ursului” sub formă de

Fabrica de imbuteliere lucreaza deja la capacitate maxima

Fabrica de imbuteliere lucreaza deja la capacitate maxima

sifon, la peturi de 2 litri, la un preţ recomandat in magazine de doar 1 leu. Pe langa calitatile apei, un alt avantaj este acela că atragatoarea sticla de sifon este returnabilă. “In momentul acesta argesenii pot gasi Poiana Ursului in majoritatea magazinelor din Pitesti, Mioveni, Curtea de Arges si Campulung. Nu intentionam sa intram in marile supermarketuri si nici sa depasim granitele judetului pentru ca vrem sa fie o apa populara pentru argeseni.Fiind un produs romanesc suta la suta vindem apa numai in magazinele detinute de firme cu capital romanesc si nu marilor retaileri”, spune Gelu Tofan
Potrivit acestuia, firma SC Ecomineral Spring SRL, detinatoarea fabricii de imbuteliere, poate primi şi comenzi directe la sediul firmei din strada Florea, nr.22 A, Bascov sau la numărul de telefon 0745.634.176. Ca un ultim amanunt demne de retinut, sa mai spunem ca fabrica “Poiana Ursului” foloseşte în totalitate energie regenerabilă, fiind dotată cu panouri solare,fotovoltaice şi pompe de căldură.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ALERTĂ! CARANTINAREA PITEȘTIULUI într-un document, un fake news demontat de prefectură

Avatar

Publicat

in

De

A fost alertă maximă în mediul online dar și la Prefectura Argeș, în aceasta dimineață, după ce a început să circule în mediul online, un “fake” de cea mai joasă speță, care se referă la #carantinarea Piteștiului și a altor localități!

Subprefectul Adrian Bughiu a reacționat imediat demontand ceea ce , spune prefectura, este un fake news extrem de periculos.

Publicitate

“Pentru că sunt asaltat de telefoane de îngrijorare, pot să precizez că, această pseudo-ciornă, nu are nicio legătură cu realitatea: ieri NU a fost nicio sedință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În niciun context, eu personal, nu am asistat la vreo discuție oficială vreodată, în care să se pună problema carantinării municipiului reședință de județ. Lucru cu care oricum, nu aș fi de acord în condițiile date (adică dacă situația epidemiologică nu escaladează). Vom încerca identificarea celor care lansează aceste știri false alarmiste, pentru a fi trași la răspundere, conform legii. Recomand totodată tuturor cetățenilor județului Argeș, să se informeze doar din surse oficiale!”, a anunțat subprefectul Adrian Bughiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘENII AU PRIMIT MĂȘTI DE PROTECȚIE PRIN CAMPANIA DESFĂȘURATĂ DE INSTITUȚIA PREFECTULUI

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul Emanuel Soare a participat în această dimineață, în Pitești, la o acțiune de conștientizare și informare, împreună cu reprezentanții ISU Argeș, jandarmii și polițiștii argeșeni. Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei “RĂMÂI #NEGATIV – ACȚIONEAZĂ POZITIV”, inițiată de Instituția Prefectului, în parteneriat cu Crucea Roșie filiala Argeș și cu sprijinul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Argeș.
La acțiune a participat și șeful ISU Argeș, Bogdan Olar. Prefectul Emanuel Soare, jandarmii, polițiștii și reprezentanții ISU au oferit argeșenilor măști de protecție, explicându-le, în același timp, de ce este ncesar să le poarte. De altfel, din 30 iulie, masca de protecție este obligatorie în Argeș, atât în spațiile închise, cât și în exterior. În cartierele piteștene, în zonele comerciale și în stațiile de transport în comun, prefectul Emanuel Soare le-a spus oamenilor că pandemia poate fi gestionată doar prin respectarea celor 3 reguli de bază: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice, de 1,5-2 metri și prin păstrarea igienei mâinilor. În plus, prefectul Emanuel Soare le-a vorbit oamenilor despre faptul că numai prin conștientizarea, la nivel personal, a măsurilor de protecție se va putea controla pandemia de coronavirus.
Campania “RĂMÂI #NEGATIV – ACȚIONEAZĂ POZITIV”, inițiată de Instituția Prefectului, în parteneriat cu Crucea Roșie filiala Argeș și cu sprijinul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Argeș, va continua, măștile urmând să fie distribuite către cetățenii din Argeș, prin intermediul instituțiilor județene sau prin intermediul autorităților locale, adresabilitatea fiind, în special, către oamenii cu probleme financiare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend