Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Un pas inainte ! APCA Argeș se muta in casa noua

Avatar

Publicat

in

poză (1)30 de copii cu autism vor avea un centru al lor unde îşi vor putea desfăşura activitatea. Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş a primit de la Primăria Piteşti un spaţiu în cadrul liceului „Dimitrie Dima”, spaţiu care va fi transformat într-un centru de recuperare pentru micuţii care suferă de această afecţiune.

Este nevoie, însă, de multă muncă şi de ajutorul argeşenilor. Spaţiul trebuie dotat corespunzător pentru terapie, iar fondurile asociaţiei sunt puţine.

Publicitate

Promisiunea de acordare a acestui spaţiu a fost făcută de secretarul primăriei Piteşti, Iosif Cerbureanu, pe 2 aprilie, chiar de Ziua Internaţională a Autismului. Această promisiune a fost concretizată pe data de 19 martie, atunci cînd primarul Tudor Pendiuc şi-a manifestat toată deschiderea vis-a vis de acordarea acestui spaţiu. „În urma audienţei  din 19 Martie 2014, domnul primar Tudor Pendiuc, şi-a manifestat toată bunăvoinţa în acordarea unui spaţiu pentru copiii din cadrul centrului APCA Arges, motiv pentru care dorim să-i mulţumim public şi anticipat pentru sprijinul şi înţelegerea de care dă dovadă ca şi edil al Municipiului Piteşti. De asemenea ne-a sprijinit în mod deosebit în realizarea acţiunii ce s-a desfasurat pe 2 Aprilie, cu ocazia zilei internaţionale a copiiilor cu autism. O multumire speciala am dori sa adresam pe aceasta cale, domnului primar Tudor Pendiuc şi a personalului din cadrul primăriei, în urma şedintei publice din 28 Mai 2014, în care ni s-a adus la cunoştinţă faptul că se fac toate eforturile şi demersurile legislative pentru a putea beneficia de utilizarea spaţiului din cadrul liceului ‘’ Dimitrie Dima’’ pentru cei 21 de copiii cu pozăautism, şi alţi 9 copiii ce se află pe o listă de aşteptare, din cauza lipsei de spaţiu. Acest lucru, arată, întradevăr, că primarul Tudor Pendiuc se ocupă cu adevărat de problemele comunităţii, dovadă stă chiar implicarea în acest proiect care este atît de necesar pentru cei 30 de copii,” susţine preşedintele A.P.C.A. Argeş, Andreea Badea.

În acest moment Centrul de Recuperare A.P.C.A. Argeş este situat într-un spaţiu mult prea mic, supraaglomerat chiar şi pentru cei 21 de copii care beneficiază în acest moment de terapie. „Avem 9 copii care sunt pe lista de aşteptare şi care vor să beneficieze de terapie în cadrul Centrului nostru. Pur şi simplu nu avem loc, nu avem spaţiu fizic pentru toţi copiii. Acest spaţiu pe care ni l-a acordat primăria Piteşti este perfect. Avem nevoie însă de ajutorul argeşenilor, de ajutorul oamenilor de afaceri din Piteşti, şi nu numai, pentru a dota spaţiul pentru terapie ABA, pentru kinetoterapie dar şi celelalte săli. Cine ne poate ajuta în acest sens, poate să o facă donînd bani sau materiale de construcţie. De altfel, dumneavoastră, aveti controlul real asupra unei parti din banii pe care ii datorati Statului. Puteti alege astfel ca 20% din impozitul pe profit, în limita a 3‰ din cifra de afaceri a companiei, sa fie orientati catre proiecte si campanii cu impact real, sustenabil. Modalitatea de direcţionare este foarte simplă: compania îşi calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit. Dacă sunt oameni care vor să ne ajute ne pot contacta şi la numărul de telefon 0723.187.885 sau ne poate contacta pe site-ul nostru www.autismulinarges.ro”, precizează Andreea Badea

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ALEGERI LOCALE ARGEȘ – Prezența la vot, ora 10 – 8,58 %, au votat 45.113 de alegători

Avatar

Publicat

in

De

Argeşenii sunt așteptați, astăzi, 27 septembrie, să îşi aleagă reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale și președintele Consiliului Județean. Secţiile de vot s-au deschis la ora 7.00, votarea încheindu-se la ora 21.00. În contextul pandemiei de COVID-19, scrutinul se desfășoară în condiții speciale, fiind stabilite reguli la urne și în sălile de vot, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Obligaţia privind purtarea măştii şi dezinfectarea mâinilor înainte de intrarea în secţie, precum şi prezenţa a maximum cinci alegători în sala de vot sunt câteva dintre regulile privind organizarea alegerilor locale 2020, prevăzute de Hotărâre de Guvern. La urne sunt așteptați 525.151 de alegatori. În Argeș au fost organizate 522 de secții de votare și s-au tipărit 2.314.252 buletine de vot.

Până la ora 10:00, au votat 45.113 argeseni, ceea ce inseamna o prezenta la vot în județ de 8,58 %

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CTP, critici dure la adresa autorităților: ‘Ar trebui să ai dreptul să votezi pentru locul în care trăiești și muncești’

Avatar

Publicat

in

De

La alegerile locale dacă nu ai buletin emis de autoritățile din localitatea în care stai, nu poți vota. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat că ”nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic. Ea putea fi rezolvată într-un mod corespunzător secolului XXI – pe cale electronică, pe calea votului prin corespondență”.

Gazetarul a spus că este inadmisibil ca o persoană să fie legată în acest fel, în acest moment, în anul 2020, „când ne putem teleporta și ca holograme de colo-colo”. Într-un astfel de moment să nu poți să votezi pentru că te afli în altă localitate, să nu poți să îți alegi localitatea unde să votezi –  bazat pe altceva, de exemplu, pe rezidență fiscală – e absurd, mai spune gazetarul.

„Dacă de un an de zile ești într-un alt oraș și lucrezi acolo, ar trebui să ai dreptul să votezi pentru orașul respectiv, că la urma urmei, asta are importanță, să votezi pentru locul în care trăiești și muncești. Dar nu există niciun fel de dorință în direcția asta la nivel politic. Se pare că oamenii aceștia – care muncesc în general în orașe mari – sunt considerați periculoși de către politicieni. E mai bine așa decât să li se ofere – așa se gândesc domnii politicieni – posibilitatea să voteze cu toții, cine știe ce poate să rezulte din asta!” – a comentat CTP.

Publicitate

Gazetarul admite că într-un fel trebuie să fii legat de locul în care votezi, așa cum votezi dacă ești cetățean român, la alegerile locale trebuie să fii legat de un anume oraș și asta se poate face fie prin rezidență fiscală, fie prin buletin, fie prin altceva. Important este să existe opțiunea. Iar în ceea ce privește temerile de fraudare a votului, acestea sunt nejustificate, mai ales că acum există și în România un sistem de detectare a votului multiplu. A fost o „mare realizare” introducerea lui în România și s-a întâmplat după ce un astfel de sistem fusese deja implementat în Republica Moldova, a menționat gazetarul, conform Digi24.ro.

Citește și:

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelor

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend