Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un parlamentar iranian oferă 3 milioane de dolari pentru uciderea lui Trump

Publicat

in

Un parlamentar iranian a anunțat că oferă o recompensă de 3 milioane de dolari oricui îl ucide pe președintele american, potrivit agenției ISNA, preluată de Reuters.

”În numele oamenilor din provincia Kerman, vom plăti o recompensă de 3 milioane de dolari, bani gheață, oricui îl omoară pe Trump”, a spus deputatul Ahmad Hamzeh în parlamentul iranian.

El nu a precizat dacă ideea are susținerea oficială a conducerii religioase a țării.

Ambasadorul american pentru dezarmare, Robert Wood, a spus că recompensa este ”ridicolă”, adăugând că anunțul arată ”substratul terorist” al liderilor iranieni.

Orașul Kerman din provincia aflată la sud de capitala Teheran este orașul natal al lui Qassem Soleimani, înaltul comandant iranian ucis pe 3 ianuarie, în Bagdad, de o lovitură aeriană a armatei SUA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Peste 1,2 milioane de români au încercat să se angajeze prin OLX anul trecut

Publicat

in

De

Numărul celor care și-au căutat în 2019 un loc de muncă prin intermediul platformei OLX a depășit 1,2 milioane, în creștere cu 25% față de 2018, potrivit unui comunicat emis, miercuri, de OLX, citat de Mediafax.

În 2019, companiile au publicat, lunar, câte 40.000 de anunţuri cu locuri noi de muncă, pe platforma OLX. Creșterea numărului de aplicații digitale de ride-sharing şi de curierat a făcut ca șoferii să devină unii dintre cei mai căutaţi candidaţi din România, a mai comunicat OLX.

Pe locul doi în topul celor mai multe anunţuri de angajare s-au aflat cei din categoria „Ingineri – Meseriaşi – Constructori”, pentru care companiile au scos la concurs aproape 75.000 de locuri de muncă în 2019, în creştere cu 18% faţă de anul 2018.

Totodată, categoria „Lucrători producţie – depozit – logistică”, a înregistrat o creştere spectaculoasă anul trecut, firmele publicând aproape 40.000 de anunțiri în 2019, în creștere cu 78% faţă de anul 2018. De asemenea, categoria „Personal hotelier – Restaurant” a fost la mare căutare în 2019, cu peste 38.000 de anunţuri de angajare publicate.

În top 10 categorii cu cele mai multe anunţuri de angajare se mai numără casierii, bonele, agenţi-consultanţi vânzări şi cosmeticienii şi frizerii. În 2019, cea mai mare scădere a numărului de anunţuri noi de angajare a fost înregistrată la categoria „Muncă în străinătate” – minus 32% față de 2018.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Unde pot fi tratați pacienții cu coronavirus în România? Primele 10 cazuri, în eventualitatea în care se vor înregistra atâtea, vor ajunge la Institutul Matei Balș, care are toate capacitățile să trateze acești pacienți

Publicat

in

De

Autoritățile au anunțat încă de acum câteva săptămâni că primii 10 pacienți români diagnosticați cu coronavirus (în eventualitatea în care se vor înregistra atâtea cazuri în țara noastră) vor fi tratați la Institutul Matei Balș din București, cel mai mare spital de boli infecțioase din România, și au subliniat că spitalul condus de Adrian Streinu Cercel are toate condițiile pentru a trata eventuali pacienți infectați cu coronavirus.

„Institutul Matei Bals are toate capacitățile să diagnosticheze și să trateze acești pacienți, dacă va fi necesar”, a anunțat încă de acum o lună Adrian Streinu Cercel, managerul spitalului.

Institutul Matei Balș

În cazul în care numărul pacienților români infectați cu coronavirus va depăși 10 persoane simultan, ei vor fi îngrijiți și în alte spitale de boli infecțioase din țară – la Iași, Târgu Mureș, Timișoara și Sibiu sunt centre de boli infecțioase unde vor putea fi tratați pacienți cu coronavirus, dacă va fi cazul, au dat asigurări autoritățile din domeniul sanitar.

Primul caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României a fost confirmat oficial în această seară, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru HotNews.ro. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul din Gorj a fost plasat în carantină și va fi transportat la Institutul Matei Balș din București, unde va fi tratat. El va ajunge la București în circa 4-5 ore, spune Raed Arafat. Starea bărbatului nu este gravă în acest moment.

  • România a avut peste 20 de cazuri de infecție cu SARS în timpul epidemiei din China, din 2003. Toți bolnavii au fost tratați la Institutul Matei Balș și nu s-a înregistrat niciun deces

Chiar dacă puțini sunt cei care își mai amintesc acum, în România s-au înregistrat peste 20 de cazuri de infecție cu SARS (Sindromul respirator acut sever) în timpul epidemiei din China, din anul 2003, declara, în urmaă cu două zile, pentru HotNews.ro, Adrian Marinescu, medic specialist în boli infecțioase la Institutul Matei Balș din București. Toți bolnavii au fost tratați atunci la Institutul Matei Balș, cel mai mare spital de boli infecțioase din țara noastră, și nu s-a înregistrat niciun deces.

„Până acum, în România nu s-a înregistrat niciun caz de infecție cu coronavirus, iar dacă vor fi cazuri, o să le ținem sub control, fără discuție”, spunea în urmă cu două zile medicul Adrian Marinescu.

În anul 2003, China a fost lovită de o epidemie de SARS (Sindrom respirator acut sever) care a dus la infectarea a peste 5.000 de oameni în China și a provocat 349 de decese. În întreaga lume s-au înregistrat atunci 8.000 de cazuri de infecții cu SARS și 774 de decese. Epidemia s-a manifestat în perioada noiembrie 2002 – iulie 2003.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend