Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

UN NOU TUN MARCA PSD ? Cum s-au dat banii pentru asfaltarea DN 7C

Publicat

in

– Lucrǎri contractate de o firmǎ şi executate prost de o altǎ firmǎ

Fix de la 1 octombrie, au început lucrările de asfaltare pe DN7 C Piteşti – Curtea de Argeş. Veştile sunt bune pentru toţi cei care aşteptau de ani buni refacerea carosabilului ajuns într-o stare deplorabilǎ. Nu aşa de bune sunt veştile pentru cei care au aranjat aceastǎ asfaltare atât de necesarǎ. Spunem asta deoarece grǎmada de bani, potrivit surselor noastre, ar fi fost datǎ iniţial pentru lucrǎri unei firme controversate, ulterior, pe teren, la asfaltǎri apǎrând o cu totul altǎ firmǎ. Ambele firme sunt abonate la contractele din banul public şi, ce sǎ vezi, ambele firme sunt patronate de oameni de afaceri apropiaţi de PSD, deci implicit şi de DNA. De remarcat cǎ mahǎrul CNADNR, Narcis Neaga, cel care vine dubios de des în ultima perioadǎ în Argeş, evitǎ sǎ spunǎ public cum s-au dat aceşti bani dar mai ales care au fost criteriile de atribuire a contractului. Redactorii noştri au aflat însǎ acest lucru iar în ediţia urmǎtoare veţi afla mecanismul prin care doi deputaţi PSD şi doi oameni de afaceri au dat încǎ un tun în Argeş. Pânǎ atuncui însǎ, îl rugǎm respectuos pe domnul Neaga de la CNADNR sǎ dea o fugǎ pe DN7 C Piteşti – Curtea de Argeş sǎ vadǎ în ce hal toarnǎ asfaltul firma lui Cǎtǎlin Spǎtaru. Nu cǎ ne-am pricepe, dar noi ştiam cǎ turnarea unui covor asfaltic nou necesitǎ o pregatire prealabilǎ a vechiului carosabil şi cǎ în niciun caz torni aşa peste prafuri şi alte nereguli.

Advertisements

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Sănătății: Prelungirea unor stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicii lansează un avertisment dur! Unele victime ale coronavirusului riscă să nu se mai recupereze niciodată

Publicat

in

De

Potrivit unor studii, mulți pacienți care au scăpat deja de covid-19 încă se confruntă cu tot felul de probleme de sănătate, cum ar fi boli renale, psihoză, insomnii, infecții ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, oboseală cronică sau probleme de mobilitate.

Specialiștii spun că e posibil ca unele victime să nu se mai recupereze niciodată după ce au luat virusul.

Advertisements

COVID-19 e o infecție sistemică și afectează toate organele corpului, nu e doar o boală respiratorie, au mai explicat experții. Victimele acestui virus ar putea să se confrunte cu probleme de concentrare sau chiar de a efectua exerciții fizice, potrivit news.sky.

Toate grupele de vârstă sunt vulnerabile, mai subliniază medicii din Italia. Ei pun accentul pe importanța păstrării distanței sociale, spălatului des pe mâini și purtării măștilor de protecție.

„La început am crezut că este o gripă, apoi am crezut că este o gripă cu pneumonie, dar ulterior am descoperit că este o boală sistemică. Acum observăm și alte manifestări acute de insuficiență renală care necesită dializă sau accidente vasculare cerebrale, apoi infarct miocardic acut, deci o mulțime de complicații ale virusului. De asemenea, există o proporție semnificativă a populației cu leziuni cronice cauzate de virus”, a declarat un expert.

Și cercetătorii de la Londra s-au arătat îngrijorați de efectele COVID-19. Aceștia au realizat un studiu din care a reieșit că infecția cu coronavirus ar putea afecta creierul definitiv. Mulți specialiști au dezvăluit și faptul că pacienții cu coronavirus pot avea anumite probleme luni de zile, chiar și după vindecare.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a confirmat că infecția cu coronavirus poate afecta atât sistemul nervos, cât și alte organe precum ficatul, pancreasul sau rinichii. „Da, este adevărat. Și nu numai creierul poate fi afectat, ci și alte organe. Ficatul, pancreasul, rinichiul, intestinele. Toate pot fi afectate de acest virus nou. La nivelul creierului pot apărea mai multe forme de manifestare. Virusul poate acționa direct în sistemul nervos, dând encefalită, o boală foarte gravă cu o mortalitate ridicată. Se pare că este una dintre cauzele de mortalitate în formele severe de boală”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend