Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Un nou test pentru Benjamin Netanyahu. Pe 23 martie israelienii sunt aşteptaţi la urne, al 4-lea scrutin în 2 ani. Conform calculelor al 5-lea e pe drum

Publicat

in

Pe 23 martie israelienii votează pentru alegerile parlamentare anticipate, fiind al patrulea scrutin electoral parlamentar din ultimii doi ani. Benjamin Netanyahu riscă să nu poată forma guvernul, sloganul din timpul protestelor din Israel fiind „Numai nu Bibi”.

Vezi și: Sharon Stone a dezvăluit cum a filmat celebra scenă din Basic Instinct: ‘Aşa mi-am văzut vaginul filmat prima dată’

Peste două zile cetăţenii Israelului merg la noi alegeri parlamentare, acesta fiind al patrulea scrutin din ultimii doi ani. Alegerile au loc pe fundalul unor proteste organizate în fiecare sâmbătă împotriva premierului Beniamin Netanyahu.

Sâmbăta trecută, pe străzile Ierusalimului, lângă reşedinţa premierului, mii de oameni au protestat şi i-au cerut demisia.

Netanyahu are trei dosare pentru acte de corupţie. El este primul premier israelian ce ajunge în instanţă fiind în funcţie.

„Oamenii ca să scape, cum zic ei, au lansat un nou slogan, şi se vehiculează acest , îl auzi şi a devenit şlagărul zilei pentru străzile israeliene. Dacă astăzi ar avea loc alegeri, practic ce ne despart – 2 zile, aceste două mari blocuri – pro-Netanyahu şi anti-Netanyahu ar obţine câte 60 de locuri. Majoritatea au nevoie de 61”, a spus Nando Maria Varga, de la PDG Trustul Media Anima.

Likud, partidul de dreapta al lui Netanyahu este pe primul loc în sondaje, dar la fel ca în celelalte trei scutinuri de până acum, nu este clar cum va forma majoritatea în Knesset.

Premierul israelian speră că programul de vaccinare rapidă al guvernului, alături de redeschiderea unei mari părţi a economiei şi seria de acorduri de normalizare a relaţiilor cu Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Sudan şi Maroc să îi aducă mai multe voturi. Chiar dacă au obosit de alegeri, jurnalistul Nando Mario Varga crede că participarea israelienilor la vot va fi mare.

„Lupta între dreapta şi stânga, între dreapta şi centru, între Bibi şi opozanţii săi îi va obliga pe oameni să participe la alegeri. Nu va pierde alegerile. Problema va fi la asigurarea guvernului. Coaliţiile – aici va fi problema şi conform analizelor şi de dreapta şi de stânga şi de centru şi de înainte şi de înapoi, şi tot ce vreţi, ale analiştilor, va fi al cicilea scrutin”, a mai spus Nando Mario Varga.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Germania va livra primele 15 tancuri Gepard Ucrainei în luna iulie

Publicat

in

De

Germania va livra primele 15 tancuri din cele 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard promisei Ucrainei în luna iulie, a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, potrivit The Guardian.

Sistemul anetiaerian GepardFoto: MApN

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a convenit asupra acestei livrări în cadrul unei conversații cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Luna trecută, Germania a anunțat că va furniza pentru prima dată arme grele Ucrainei, și anume tancuri Gepard, după ce inițial a fost acuzată că a tras de timp în ceea ce privește livrările de arme grele către Kiev.

De atunci, Germania a promis, de asemenea, șapte obuziere autopropulsate Kievului și a început să antreneze trupele ucrainene pe acestea.

Tunurile de tip Howitzer – modelul Panzerhaubitze 2000 sunt considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane.

Ce este sistemul de artilerie Panzerhaubitze

Obuzierele autopropulsate promise Ucrainei sunt tunuri de tip Howitzer, modelul Panzerhaubitze 2000, fiind considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane. Aceste sisteme de artilerie pot lovi ținte aflate până la 40 de kilometri.

Germania a anunțat că va livra și muniția pentru tunurile Howitzer.

Dotările vor fi scoase din inventarele armatei germane și vor fi trimise Ucrainei în următoarele săptămâni, după ce vor trece printr-un proces de mentenanță, spunea Christine Lambrecht.

La sfârșitul lunii aprilie, Parlamentul german a aprobat o rezoluție pentru livrarea de armament greu Ucrainei, decizie considerată o schimbare majoră a politicii Berlinului referitoare la exporturile de armament unei țări aflate în război. Ajutorul militar va include și 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ciolacu: „Cei care vorbesc despre noi taxe vor să îşi păstreze de fapt privilegiile şi luxul pe spatele românilor cinstiţi”

Publicat

in

De

​Marcel Ciolacu susține că cei care vorbesc despre taxe noi vor de fapt „să-și păstreze privilegiile și luxul pe spatele românilor cinstiți”, precizând că social-democraţii au promis un sistem de deduceri prin care să fie ajutate familiile cu copii şi să fie stimulate investiţiile în servicii public.

Marcel CiolacuFoto: AGERPRES

Declarațiile sale vin în contextul în care PSD a lansat ideea introducerii cotei progresive.

„PSD a câştigat alegerile cu un program de guvernare în care am propus scăderea impozitării muncii pentru românii cu venituri mici şi cei din clasa medie. Am promis un sistem de deduceri prin care să ajutăm familiile cu copii şi să stimulăm investiţiile în servicii publice de calitate. Asta vom face la guvernare! Cei care vorbesc despre noi taxe şi impozite sunt cei care care vor să îşi păstreze de fapt privilegiile şi luxul pe spatele românilor cinstiţi”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că România are o creştere economică bună „datorată măsurilor corecte” de sprijin pentru economie şi agricultură, dar trebuie ca această creştere să se simtă urgent în buzunarele „oamenilor care se luptă cu preţurile”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend