Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un nou moment de respiro pentru românii cu rate – Anunț de ultimă oră

Publicat

in

Anunț de ultimă oră de la Banca Națională a României! Sunt vizați toți românii cu credite în lei.

Potrivit BNR, ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează dobânda la creditul Prima Casă, a rămas la 3,24%.

Tototodată, Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019 este de 2,36%.

Vezi și EXCLUSIV Înalta Curte dinamitează informațiile privitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea: ‘Nu sunt reale’

Mare atenție! ANAF schimbă tactica – Cum veți fi taxați

Dedesubturile descinderii în forță a DNA în ‘casa’ unui greu PNL! ‘Afacerile’ anchetate de ‘dulăii’ de la Anticorupție

1. Ratele dobânzilor ROBID/ROBOR

(ora 11) – %p.a.
Perioada ROBID ROBOR
12 iun.2019 11 iun.2019 12 iun.2019 11 iun.2019
O/N 2,40 2,37 2,70 2,69
T/N 2,41 2,38 2,71 2,69
1W 2,45 2,43 2,75 2,73
1M 2,78 2,77 3,08 3,08
3M 2,91 2,91 3,24 3,24
6M 3,00 3,00 3,37 3,37
9M 3,10 3,10 3,49 3,49
12M 3,15 3,15 3,54 3,55

Ratele dobânzilor pieţei monetare interbancare ROBID (la depozitele atrase)/ROBOR (la depozitele plasate) sunt
calculate zilnic, în baza Regulilor privind stabilirea ratelor de referință ROBID/ROBOR

2. Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019

Perioada Indice (% p.a.)
2018T4 2,36

Indice calculat în baza Regulilor privind calcularea și publicarea indicelui zilnic
și al indicelui de referință trimestrial reglementați de OUG 19/2019

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Clotilde Armand: Solicit Guvernului să pregătească o acţiune la Curtea de Justiţie a UE prin care să conteste unele prevederi din Pachetul de mobilitate

Publicat

in

De

Europarlamentarul grupului Înnoim Europa, Clotilde Armand, solicită Guvernului să demareze o acţiune la Curtea de Justiţie a UE prin care să conteste unele prevederi din Pachetul de mobilitate. Ea spune că cele trei documente care fac parte din Pachetul de mobilitate au fost adoptate de Parlamentul European, „după un lung proces legislativ care s-a desfăşurat în cea mai mare parte în legislatura trecută”, anunță news.ro.

„E o zi tristă pentru transportatorii din România şi pentru noi toţi. Cele trei documente care fac parte din Pachetul de mobilitate au fost adoptate de Parlamentul European. Au fost adoptate după un lung proces legislativ care s-a desfăşurat în cea mai mare parte în legislatura trecută. Printr-un şir de considerente politicianiste, s-a ajuns la un Pachet de mobilitate care are măsuri bune pentru şoferi, dar încalcă prin unele prevederi principiul liberei circulaţii a serviciilor, bunurilor şi forţei de muncă în interiorul Pieţei unice”, a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Ce Constituție? Ce drepturi? Toată lumea la izolare! Guvernul LuCovid a luat-o razna de tot! .

Ea a precizat că „din acest motiv, trebuie să folosim acum calea juridică”.

„Solicit din nou Guvernului României să demareze pregătirea unei acţiuni la Curtea de Justiţie a UE prin care să contestăm unele prevederi din Pachetul de mobilitate. Cred, de asemenea, că e necesară consultarea guvernelor din alte state membre pentru a realiza un demers juridic comun”, a completat Armand.

Aceasta a adăugat că „vom avea noi argumente şi din studiul de impact comandat de Comisia europeană”.

„Ştim deja că această industrie se confruntă cu o penurie de mână de lucru. Ştim că fi mare nevoie în continuare de şoferii români pe drumurile europene. Sper ca firmele româneşti să găsească şi ele soluţii pentru a se adapta noilor reglementări”, a conchis Clotilde Armand.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Parchez, nu blochez! Un ONG din Iași încearcă să convingă șoferii care parchează pe trotuar să lase loc pentru pietoni

Publicat

in

De

Un ONG din Iași a lansat campania Parchez, nu blochez! pentru a-i determina pe șoferii care parchează pe trotuar să lase spațiu și pentru pietoni. Voluntarii ies pe teren împreună cu Poliția Locală și discută cu cetățenii, explică de ce nu este bine să ocupe trotuarele, stațiile de autobuz și trecerile de pietoni. Scopul este ca atât șoferii cât și autoritățile locale să conștientizeze această problemă și să devină mai responsabili.

Campania #parcheznublochez a fost inițiată de Grow Up Romania, iar la Iași a ajuns prin intermediul Asociației Civica. Partener este și Poliția Locală.

În prima fază, polițiștii locali dau avertismente. Anca Gherasim, reprezentanta departamentului de mobilitate din cadrul asociației Civica, a declarat pentru HotNews.ro că ulterior, șoferii care parchează ilegal vor primi amenzi dacă îngreunează accesul pietonilor. Aceasta a mai declarat că această campanie se adresează atât șoferilor, cât și autorităților care nu pun la dispoziție suficiente locuri de parcare.

Reacțiile șoferilor au fost împărțite, mulți dintre aceștia găseau scuze sau dădeau vina pe autorități, dar proiectul s-a bucurat de sprijin din partea pietonilor, spune Anca Gherasim.

Autoritățile trebuie să conștientizeze că există o problemă de mobilitate urbană, iar politicile de parcări moderne să fie puse în aplicare, a explicat Anca Gherasim.

Campania de adresează în principal persoanelor nevăzătoare, celor în scaun cu rotile sau mamelor cu cărucior care nu pot folosi trotuarul din cauza mașinilor parcate și sunt nevoiți să folosească carosabilul, ceea ce le pune viața în pericol.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend