Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un nou episod tensionat la Primăria Sectorului 1. Consilierii PNL nu acceptă discuții despre buget fără motivarea instanței

Avatar

Publicat

in

Nu e săptămână fără scandal între aliații la guvernare PNL și USR PLUS la Primăria Sectorului 1.

Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa de luni, ordinea de zi care cuprindea şi proiectul de buget pe 2021, deoarece nu s-au înregistrat suficiente voturi pentru a fi adoptată. Au fost acordate 12 voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi 13 abţineri.

Viceprimarul PNL Ramona Porumb a precizat că liberalii nu doresc să rişte ca bugetul să fie contestat şi Primăria să intre într-un blocaj, după ce instanţa a suspendat reorganizarea din decembrie 2020 a aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, ca urmare a preluării activităţii Administraţiei Pieţelor Sector 1, Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 şi Centrului Cultural Sector 1, care s-au desfiinţat.

“Nu ne dorim să riscăm ca acest buget să fie contestat, nici să băgăm Primăria într-un blocaj şi mai mare şi din acest punct de vedere dorim să avem întâi fie, dacă spuneţi că aţi solicitat în regim de urgenţă, să avem motivarea instanţei şi opiniile exprimate de ANFP şi de Prefectură, pentru a ne putea exprima, respectând condiţiile de legalitate pe acest buget, cu singura dorinţă de a nu băga Primăria Sectorului 1 într-un blocaj şi mai mare decât este cel din prezent”, a explicat Porumb.

PNL Sector 1 scrisese luni pe Facebook că aprobarea unui buget “făcut pe repede înainte, fără consultări publice şi construit pe baza unei organigrame suspendate” ar genera “un blocaj generalizat” la nivelul administraţiei locale a Sectorului 1.

Consilierul local PNL Dinu-Nicolae Gheorghe a menţionat, în cadrul şedinţei, că a rugat să fie organizată o consultare publică pe tema bugetului, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

În replică, primarul Clotilde Armand a susţinut că proiectul de buget al Sectorului 1 a fost în dezbatere publică două săptămâni. Ea a adăugat a fost organizată şi o dezbatere la care au putut să vină cei interesaţi.

“Opinia mea este exprimată prin chiar avizul de legalitate pe care l-am dat pe proiectul de hotărâre, (…) în plus, am aflat şi am şi documentat o situaţie şi o speţă celebră, cea de la Buzău, în care hotărârea prin care s-a reorganizat instituţia Primăriei Buzău a fost atacată de Sindicatul poliţiştilor în 2017. Este o hotărâre care a fost suspendată până la judecarea pe fond patru ani, perioadă în care, am vorbit cu secretarul oraşului Buzău şi mi s-a spus că, evident, au aprobat bugete”, a explicat secretarul general al Sectorului 1, Lavinia Ionescu.

Consilierul local PSD Cristian Tudose a precizat că sumele solicitate de spitalele “Grigore Alexandrescu”, de Oftalmologie, de Urgenţă şi pentru arşi trebuie să fie cuprinse în buget.

“Ca să putem să discutăm despre votarea bugetului am dori ca toate aceste patru solicitări să le regăsim într-o notă clară, explicată, trimisă către toţi consilierii de Departamentul Financiar, ca să avem certitudinea că măcar aceste sume care ne sunt cerute de spitale strict pentru funcţionare şi utilităţi le avem prinse în buget. (…) Înţeleg că, până în acest moment, avem o sumă prinsă de vreo 7 milioane, iar solicitările sunt mult mai consistente din partea fiecărui spital”, a spus Tudose.

Clotilde Armand a susţinut că actuala administraţie va aloca mai mulţi bani acestor spitale decât precedenta. “Ştiţi cât a cheltuit administraţia precedentă pentru aceste spitale? Trei milioane de lei. Noi o să avem un buget care este cu 180 de milioane de lei mai mic decât cel al administraţiei precedente, noi facem tot posibilul să alocăm sume, v-am rugat să veniţi cu amendamente, să spuneţi de unde luăm sumele ca să le alocăm. Noi am alocat o sumă care este două ori mai mare decât media ultimilor trei ani”, a afirmat ea.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

O butelie de gaz a explodat într-o locuință din Mureș: două persoane au suferit arsuri la mâini și față

Avatar

Publicat

in

De

Două persoane au fost rănite, duminică, suferind arsuri la nivelul mâinilor şi a feţei, în urma exploziei unei butelii de gaz, într-o locuinţă din comuna mureşeană Ruşii Munţi, arată Agerpres.

“În urma exploziei au rezultat două victime cu arsuri la nivelul feţei şi a membrelor superioare, acestora acordându-li-se îngrijiri medicale de către echipajul SMURD aflat la faţa locului, ulterior fiind transportate la Centru de Primiri Urgenţe Reghin. A fost afectată încăperea în care se afla butelia. Intervenţia s-a finalizat. Nu au fost probleme”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş. La evenimentul de la Ruşii Munţi au intervenit pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda.

Citește și: VIDEO – Alertă la Marea Neagră: doi scafandri se află în stop cardio-respirator; medicii îi resuscitează .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Lecție mortală pentru un apicultor amator: a vrut să învețe despre albine, dar a fost înțepat și a decedat

Avatar

Publicat

in

De

Un bărbat de 60 de ani a murit după ce a fost înțepat de albine, în timp ce învăța apicultură într-o localitate din județul Vrancea. Polițiștii din Dumitrești, județul Vrancea, au fost sesizați prin 112 că un bărbat a fost înțepat de albine, fiind în stare de inconștiență, arată Mediafax.

Primele cercetări au scos la iveală faptul că bărbatul de 60 de ani, din Focșani, mersese în localitatea Chiojdeni pentru a învăța despre apicultură.

Echipajul Ambulanței Vrancea a încercat să-l resusciteze, fără succes. S-a constatat decesul bărbatului.

„Cu ocazia cercetării la fața locului și examinării vizuale a cadavrului s-a constatat că nu prezintă leziuni pe corp, iar cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, transmite Poliția Vrancea.

Citește și: VIDEO – Alertă la Marea Neagră: doi scafandri se află în stop cardio-respirator; medicii îi resuscitează .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend