Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Un misterios cont Telegram lanseaza o informatie şoc: Putin va fi operat de cancer în curând

Publicat

in

Se pare ca presedintele Vladimir Putin va fi supus unei interventii chirurgicale, pentru cancer la stomac, dupa marea festivitate de 9 mai, cand rusii sarbatoresc infrangerea lui Hitler, Ziua Victoriei. Un misterios cont de pe platforma Telegram anunta ca Putin l-ar fi desemnat pe Nikolai Patrushev, fost ofiter KGB, in functia de succesor, pe perioada in care va fi incapacitat din cauza operatiei. Acelasi cont Telegram anunta inca de acum un an si jumatate ca Putin sufera de cancer si de Parkinson. Nu e clar cat ar urma sa lipseasca de la Kremlin, in cazul in care informatia se confirma si Putin chiar va fi supus unei interventii chirurgicale. Mai multe detalii aici https://newsin.ro/putin-ar-putea-iesi-din-scena-pentru-a-se-opera-de-cancer/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Atenție, șoferi! Această faptă făcută în trafic vă va trimite direct la închisoare

Publicat

in

De

Important! Toți conducătorii auto trebuie să știe aceste lucruri. Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere la Senat, posibilitatea suspendării executării pedepsei cu închisoarea va fi eliminată în cazul celor care, deși au consumat alcool sau droguri, ori nu dețin permis de conducere, s-au urcat la volan și au produs un accident mortal. Mai precis, în astfel de cazuri, șoferii vinovați nu vor mai putea scăpa de executarea pedepsei cu închisoarea.

Codul penal va fi modificat, după cum apare în proiectul legislativ aflat în dezbaterea senatorilor, astfel încât să se mai introducă o excepție de la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, adică de la executarea pedepsei cu închisoarea.

Mai exact, nu se va mai putea stabili suspendarea executării pedepsei cu închisoarea în cazul uciderii din culpă, într-un accident rutier, a unei persoane, dacă șoferul nu deține permis de conducere sau conduce vehiculul sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Acum, Codul penal prevede că nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă:

  • pedeapsa aplicată este numai amenda;
  • aplicarea pedepsei a fost inițial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată;
  • infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării și tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanților.

Potrivit inițiatorilor, legea penală trebuie completată, astfel încât să apară următoarele efecte:

  • să ocrotească relaţiile sociale referitoare la dreptul la viaţă prin aplicarea unor sancţiuni adecvate în raport cu gravitatea faptei de ucidere din culpă reţinută în concurs cu infracţiunea de conducere fără permis sau cu cea de conducere sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive. Aplicarea sancţiunii este necesară pentru disciplinarea conduitei destinatarilor legii;
  • să creeze premisele reducerii incidenţei accidentelor rutiere soldate cu ucidere din culpă în concurs cu infracţiunea de conducere fără permis sau cu cea de conducere sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive;
  • să determine schimbarea atitudinii destinatarilor legii penale faţă de valorile sociale prin funcţia preventiv-educativă de a forma conştiinţa specifică de respect pentru valorile sociale constituite în jurul dreptului la viaţă şi integritate ale persoanei, ocrotite de legea penală.

România conduce topul european atunci când vine vorba despre numărul deceselor cauzate de accidente rutiere, valorile înregistrate aici depășind dublul celor înregistrate la nivelul Uniunii Europene.

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul oficial, conform avocatnet.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Profesorul Cristian Păun, despre taxa pe soare: ‘Clar se are în vedere taxarea acestui sector. Dacă tot am aprobat o lege care nu se aplică, la ce am mai aprobat-o?’

Publicat

in

De

Profesorul de economie Cristian Păun este convins că există o intenție la nivelul Guvernului PSD – PNL – UDMR de a taxa sectorul energiei verzi. Acesta a susținut că statul român are „foame de resurse” și unora dintre cei care ne conduc nici nu le place să ne vadă că avem inițiative private și încercăm să ne descurcăm pe cont propriu, fără a mai fi dependenți de stat.

Reacția sa vine în contextul în care USR a semnalat că Guvernul Ciucă a introdus, printr-o Ordonanță de Urgență, o taxă pentru cetățenii și firmele care au investit în panouri fotovoltaice. PSD a intervenit în scandal și a criticat Ordonanța dată de propriu Guvern, dând vina pe Virgil Popescu, ministrul PNL al Energiei, și punctând o va modifica în Parlament.

Popescu, la rândul său, a spus că așa-numita „taxă pe soare” e un fake news și că Ordonanța nu prevede obligativitatea introducerii acestei taxe, ci doar posibilitatea și asta doar după 2026.

Pe de altă parte, Cristian Păun se întreabă retoric care a fost urgența de Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență și care mai e rostul acestui act dacă Popescu spune că taxa cel mai probabil nu va fi aplicată.

Guvernul PSD – PNL – UDMR clar are în vedere taxarea energiei verzi

„Ideea e că energia e un vehicul fiscal în toată UE. N-are sens să ne ascundem după deget. În toată Europa, tot ce înseamnă energie, de la combustibil, producție de energie electrică, gaz, toate aceste produse sunt încărcate de taxe, fie că e vorba de accize, TVA. Statul încasează foarte mulți bani din tot ce înseamnă sector energetic. Practic, în România accizele sunt furnizate 60% de gaze, energie și combustibil și 40% de tutun, deci nu avem alte sectoare. Energia e un vehicul fiscal important, statul se bazează pe ce încasează din energie.

Energia verde a fost tratată puțin aparte tocmai pentru că ne dorim energie verde. Aici regimul fiscal în toată Europa e mult mai favorabil.

Statul român, în foamea lui de resurse, ce sa gândit? Că nu poate scăpa netaxat acest sector, că apare o problemă. Și atunci a apărut această OUG.

Dacă dl ministru și cu alții din spațiul public consideră că nu se aplică și că e foarte greu de aplicat și greu de taxat conform OUG ce tocmai ce a fost aprobată, de ce au mai aprobat-o? Unde e urgența? Dacă tot am aprobat o lege care nu se aplică, la ce am mai aprobat-o? De ce mai încărcam sistemul legislativ din România cu o reglementare inutilă?

Doar de dragul de a o avea acolo? Cu sigruanță s-a avut ceva în vedere când ea a apărut la nivelul Guvernului pentru a fi adoptată și clar se are în vedere taxarea acestui sector. Nu e ceva de trecut cu vederea, cu siguranță!”, a afirmat profesorul de economie.

Cristian Păun susține că statul român ne vrea captivi și fără opțiuni

Acesta a mai dat o explicație pentru faptul că Guvernul Ciucă vrea să taxeze cetățenii și firmele care au investit în panouri fotovoltaice.

„Statului român nu-i place inițiativa privată în general… mă rog, unora are conduc statul român… Mereu statul trebuie să fie singurul care-ți dă lumină, căldură. Când tu ai inițiativă și vrei să faci investiții să-ți mai câștigi independența față de el, statul spune „nu, nu trebuie să fii independent, nu trebuie să ai opțiuni, trebuie să fii legat de companiile de stat care produc energie”.

Noi nici nu am avut o strategie în domeniul energiei. (…) În ultimii zeci de ani sau, să zicem, zece ani chiar am pierdut capacități de producție. Ce strategice avem cu două reactoare pe care nu le-am terminat de 30 de ani?”, a mai afirmat Cristian Păun, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend