Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un membru al Guvernului britanic, acuzat de hărțuire sexuală, demisionează: este acuzat că a abuzat doi bărbați

Publicat

in

Chris Pincher, membru al Guvernului premierului britanic Boris Johnson, responsabil de disciplina parlamentară a deputaţilor conservatori, şi-a dat demisia după ce a fost acuzat că ar fi abuzat doi bărbaţi. Oficialul a mai fost acuzat în 2017 că a făcut avansuri sexuale unui sportiv olimpic şi potenţial candidat conservator la alegeri, relatează AFP.

Într-o scrisoare de demisie trimisă joi, parlamentarul Chris Pincher recunoaşte că a ”băut mult prea mult” şi îşi cere scuze că ”s-a făcut de ruşine, (pe el) şi pe alţii”. Potrivit mai multor agenţii de presă britanice, alesul conservator, în vârstă de 52 de ani, a abuzat doi bărbaţi, inclusiv un parlamentar, într-un club privat din centrul Londrei, Carlton Club, miercuri seară, incident care a atras plângeri la adresa Partidului Conservator, informează News.ro.

Chris Pincher şi-a demisia din funcţia de şef adjunct, dar îşi păstrează funcţia de deputat, ceea ce a declanşat solicitări pentru excluderea lui din partid şi o anchetă internă.

”Este exclus ca conservatorii să ignore o posibilă agresiune sexuală”, a scris Angela Rayner, numărul doi al Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie, pe contul de Twitter.

”Boris Johnson trebuie să spună acum cum Chris Pincher poate să îşi păstreze funcţia de deputat conservator”, a adăugat ea, deplângând o ”degradare totală a standardelor vieţii publice” în timpul mandatului premierului în exerciţiu.

Numit în februarie, Chris Pincher a demisionat deja din funcţia de şef adjunct în 2017, acuzat că a făcut avansuri sexuale unui sportiv olimpic şi potenţial candidat conservator la alegeri. Acest caz se adaugă la o serie jenantă de alte cazuri de abuz sexual în rândul partidului de guvernământ în ultimele luni.

Un deputat neidentificat, suspectat de viol, a fost arestat şi ulterior eliberat pe cauţiune la mijlocul lunii mai, un altul şi-a dat demisia în aprilie pentru că a vizionat pornografie în Parlament pe telefonul său mobil în aprilie, iar un fost parlamentar a fost condamnat în mai la 18 luni de închisoare pentru agresiunea sexuală asupra unui băiat de 15 ani.

Guvernul lui Boris Johnson a fost, de asemenea, zguduit de scandaluri pentru petrecerile organizate Downing Street, în pofida restricţiilor anti-Covid din timpul pandemiei, ceea ce a făcut ca liderul să fie supus unei moţiuni de cenzură din partea propriului partid, pe care a câştigat-o. Cu toate acestea, el a plătit pentru aceste cazuri în cadrul alegerilor, conservatorii fiind înfrânţi în urma a două alegeri parţiale desfăşurate în luna iunie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Tenis de masă: Echipa masculină a României a pierdut în faţa Ungariei la Mondialele de la Chengdu

Publicat

in

De

Echipa masculină a României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 3-2, sâmbătă, în primul său meci din Grupa a 3-a a Campionatelor Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Chengdu (China).

Ovidiu Ionescu a adus ambele puncte ale tricolorilor, 3-1 (11-5, 11-8, 7-11, 11-4) cu Bence Majoros şi 3-1 (7-11, 11-2, 11-8, 11-8) cu Adam Szudi, conform Agerpres.

Hunor Szocs a pierdut ambele partide susţinute, 2-3 (11-9, 11-9, 11-13, 6-11, 4-11) cu Adam Szudi şi 0-3 (8-11, 6-11, 8-11) cu Majoros, iar Eduard

Ionescu a fost învins de Tamas Lakatos cu 3-1 (5-11, 11-6, 11-6, 11-3).

În alt meci, Hong Kong a dispus cu 3-2 de Iran.

Duminică, România va întâlni Japonia (11:00, ora României).

Echipele care termină pe prima poziţie în fiecare grupă vor fi extrase în poziţiile capilor de serie pe tabloul principal, echipa clasată pe locul doi va fi extrasă aleatoriu împotriva unei câştigătoare de grupă sau în poziţia de cap de serie neocupată, iar locurile suplimentare vor fi ocupate de cele mai bine clasate echipe de pe locul trei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

China dă o mare lovitură: Xi Jinping anunță că au intrat în cursă directă cu SUA

Publicat

in

De

Preşedintele Xi Jinping a salutat vineri dezvoltarea primului avion de pasageri chinez destinat curselor pe distanţe medii, ca o concretizare a eforturilor ţării către autosuficienţă, aprobarea de siguranţă fiind acordată, joi, unui avion care îşi propune să concureze marii constructori occidentali de aeronave, transmite Reuters.

Prima aeronavă C919, concepută pentru a concura cu modelele populare cu o singură punte produse de Airbus şi Boeing, va fi livrată până la sfârşitul anului, a relatat agenţia de ştiri Xinhua, informează News.ro.

Vestea a venit la o zi după ce pe reţelele de socializare au fost postate fotografiile de la o ceremonie de certificare a siguranţei pentru avion.

Xi a spus că proiectul emblematic ”va accelera construcţia unei centru major de producţie”, subliniind în acelaşi timp că China va pune siguranţa pe primul loc, a scris Xinhua.

Xi sa întâlnit cu o delegaţie a dezvoltatorilor avionului în Sala Mare a Poporului, iar Xinhua l-a citat spunându-le că sunt pilonii şi eroii poporului.

Rămâne neclar când va putea fi certificat avionul de către Statele Unite sau Europa, deschizând calea vânzărilor pe majoritatea pieţelor străine, dar analiştii din industrie spun că va dura până la un deceniu până când China va putea concura serios duopolul actual Boeing-Airbus.

Totuşi, prima certificare a unui avion cu reacţie non-occidental, în epoca modernă, stabileşte ferm China ca principalul viitor concurent al celor doi producători occidentali.

Analiştii au privit eforturile Chinei de a-şi dezvolta propria industrie de avioane comerciale ca o reflectare a obiectivelor pe termen mai lung în dezvoltarea autosuficienţei în tehnologie şi ca un efort de a stârni patriotismul în conformitate cu ”Visul Chinei” al lui Xi.

Declaraţiile lui Xi vineri au venit cu o zi înainte de Ziua Naţională a Chinei şi au reprezentat o oportunitate de a deplasa atenţia de la o economie care încetineşte, o scădere a yuanului chinez şi nemulţumirea publicp faţă de restricţiile Chinei privind Covid-19.

Dezvoltat de Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC), aeronava C919, cu 168 de locuri, îşi propune să concureze pe cel mai aglomerat segment al pieţei avioanelor, cu Airbus A320neo şi Boeing 737 MAX.

Companiile aeriene chineze reprezintă aproximativ un sfert din piaţă.

Iniţial, avionul chinez trebuia să intre în exploatare în 2016, dar a fost afectat de o serie de întârzieri de dezvoltare.

Airbus şi Boeing au transmis felicitări pe reţelele de socializare.

Un material video transmis de agenţia Xinhua a arătat o cabină funcţională, cu şiruri de şase locuri, separate de un singur culoar în două grupuri de câte trei, replicând aspectul unui Airbus A320 sau Boeing 737: categoria în care C919 îşi propune să concureze.

Reporterul TV al agenţiei a spus că se simte ”spaţios şi luminos”.

Prima companie aeriană care va primi aeronava va fi China Eastern, a informat presa de stat.

O încercare anterioară de a imita Boeing 707 cu Shanghai Y-10 a eşuat în anii 1970, din cauza unui design învechit, şi nu a depăşit niciodată stadiul de prototip.

Cel mai recent avion regional al Chinei, ARJ21, a înregistrat o creştere lentă a producţiei şi nu a fost certificat în afara Chinei. Deşi C919 este asamblat în China, se bazează în mare măsură pe componente occidentale, inclusiv motoare şi avionică, de la companii precum GE, Safran şi Honeywell International.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend