Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Un judeţ de puturoşi ?!? Peste 3000 de locuri de muncă neocupate în Argeş

Publicat

in

 

#Vezi unde se fac angajări şi de ce nu se înghesuie argeşenii să muncească

Munca înnobileazǎ omul, dar nici lenea nu a omorat încǎ pe nimeni.

Advertisements

Aşa sunǎ o vorbǎ din popor care pare sǎ fie luatǎ în serios de unii. Cerşesc, cautǎ prin tomberoane, furǎ fier vechi. O viaţǎ de câine, ar zice unii, dar destul de profitabilǎ ar zice ei. Altfel nu se explica de ce nu ar renunţa la mâna întinsǎ pentru a pune mâna pe o mǎturǎ.
O altǎ categorie a « puturoşilor » este cea a tinerilor care, deşi au terminat studiile preferǎ sǎ stea şomeri, sǎ primeascǎ ceva bani de la stat şi ceva de la pǎrinţi şi sǎ nu facǎ nimic. Mai sunt şi cei care au absolvit facultatea şi se simt jigniţi sǎ lucreze, pe un alt post în afara celui în care s-au specializat, pe bani grei.

In judeţul Argeş spre exemplu, sunt vacante peste 3000 de locuri de muncǎ iar oamenii se vaitǎ cǎ… nu au serviciu.

Nemţii angajeazǎ ca pe bandǎ
Companiile Lisa Dräxl­ma­ier și Leoni anunță un nou val de angajări. Germanii continuă investițiile în producția de componente auto și caută personal pentru a face față comenzilor uzinelor auto din Europa de Vest.
Potrivit Ziarului Financiar, Leoni Wiring Systems Ro angajează 300 de muncitori necalificați și cu studii medii pentru fabricile din Arad, Bistriţa şi Piteşti. Anga­jaţii Leoni din România repre­zintă 22% din forţa de muncă globală a grupului: „România a fost pentru mulţi ani şi încă reprezintă o ţară foarte im­por­tantă pentru Leoni, ajungând-se la circa 17.000 de angajaţi în cele trei en­tităţi legale din Arad, Bistriţa şi Piteşti. Anul trecut fabrica din Bistri­ţa a trebuit să gestioneze mai multe pro­iecte de creştere neanticipată a pro­ducţiei în cel de-al treilea trimes­tru din 2015 şi ne-am chinuit să găsim su­fi­cient de multă forţă de muncă adi­ţio­na­lă, întrucât în regiune rata şo­ma­jului era foarte scăzută“, au declarat reprezentanții Leoni.
Totodată, Lisa Dräxl­ma­ier deține cinci fabrici în Pitești, Satu Mare, Timișoara, Codlea și Hunedoara: „Piaţa auto pre­mi­um se află pe un trend ascendent, iar Dräxlmaier Group, ca furnizor de com­ponente au­to pentru segmentul de lux, bene­fi­cia­ză de această con­junctură şi va con­ti­nua investiţiile în re­giune. Cei mai mulţi dintre anga­ja­ţii grupului Dräxl­maier se află în Ro­mânia, astfel că vom continua şi cam­pa­niile de recru­ta­re, în funcţie de ne­cesarul im­pus de solicitările venite din partea clien­ţilor“, au transmis reprezentanții Dräxl­ma­ier.

La forţele de muncǎ, 1321 de posturi vacante

Locuri de muncǎ se pot gǎsi şi prin Agenţia Judeţeanǎ de Ocupare a Forţei de Muncǎ sau agenţiile locale. Nici mai mult nici mai puţin de 1321 de posturi sunt disponibile. 930 de posturi la Agenţia Piteşti, 10 la Curtea de Argeş, 120 la Câmpulung 16 la Mioveni şi 116 la Topoloveni.

E drept cǎ majoritatea acestor posturi sunt în croitorii, sau hoteluri şi pensiuni. Se cautǎ însǎ şi personal pentru saloane de înfrumuseţare, şoferi şi muncitori necalificaţi.

De asemenea, la acest număr de posturi se adaugă şi alte sute anunţate prin afişe pe geamurile magazinelor, în ziare sau pe internet.

Angajări în sistemul sanitar

Anagajǎri pe bandǎ la Spitalul Municipal Câmpulung. Se cauta 13 asistenţi medicali generalişti debutanţi, 11 infirmeiere debutante şi o îngrijitoare. Cei interesaţi de aceste locri de muncǎ trebuie sǎ ştie cǎ data concursului este 15 septembrie iar toţi cei admişi vor avea contract de muncǎ pe perioadǎ nedeterminatǎ. Salariile sunt cele standard acestor ocupaţii, adicǎ 1540 lei lunar pentru asistenţii medicali, 1360 lei pentru infirmiere şi 1144 pentru postul de îngrijitoare.

Doar 142 de argeşeni s-au angajat

Potrivit statisticienilor pe baza datelor de la Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, numărul şomerilor înregistraţi a fost de 11.931 persoane, în scădere cu 142 persoane (-1,2%) faţă de sfîrşitul lunii aprilie 2016. Structura pe sexe a şomerilor înregistraţi arată că majoritari sînt bărbaţii 59,0%, dintre toţi cei înregistraţi. Pe sexe şi categorii de şomeri, greutatea specifică cea mai mare a fost deţinută, la ambele sexe, de şomerii neindemnizaţi (83,5% la şomerii bărbaţi, respectiv, 77,8% la şomerii femei). Potrivit analizei şomerilor înregistraţi după nivelul de instruire, preponderenţi numerică sînt cei cu un nivelurile de instruire primar, gimnazial şi profesional. Numărul şomerilor neindemnizaţi la 31 mai a fost de 9.683 persoane, în creştere cu 110 persoane (+1,1%), comparativ cu finele lunii anterioare. Din numărul total al şomerilor neindemnizaţi, 39,3% erau femei. Rata şomajului înregistrată la 31 mai 2016 a fost de 4,6%, fiind la acelaşi nivel cu media înregistrată la nivel naţional.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ministrul Sănătății: Prelungirea unor stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicii lansează un avertisment dur! Unele victime ale coronavirusului riscă să nu se mai recupereze niciodată

Publicat

in

De

Potrivit unor studii, mulți pacienți care au scăpat deja de covid-19 încă se confruntă cu tot felul de probleme de sănătate, cum ar fi boli renale, psihoză, insomnii, infecții ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, oboseală cronică sau probleme de mobilitate.

Specialiștii spun că e posibil ca unele victime să nu se mai recupereze niciodată după ce au luat virusul.

Advertisements

COVID-19 e o infecție sistemică și afectează toate organele corpului, nu e doar o boală respiratorie, au mai explicat experții. Victimele acestui virus ar putea să se confrunte cu probleme de concentrare sau chiar de a efectua exerciții fizice, potrivit news.sky.

Toate grupele de vârstă sunt vulnerabile, mai subliniază medicii din Italia. Ei pun accentul pe importanța păstrării distanței sociale, spălatului des pe mâini și purtării măștilor de protecție.

„La început am crezut că este o gripă, apoi am crezut că este o gripă cu pneumonie, dar ulterior am descoperit că este o boală sistemică. Acum observăm și alte manifestări acute de insuficiență renală care necesită dializă sau accidente vasculare cerebrale, apoi infarct miocardic acut, deci o mulțime de complicații ale virusului. De asemenea, există o proporție semnificativă a populației cu leziuni cronice cauzate de virus”, a declarat un expert.

Și cercetătorii de la Londra s-au arătat îngrijorați de efectele COVID-19. Aceștia au realizat un studiu din care a reieșit că infecția cu coronavirus ar putea afecta creierul definitiv. Mulți specialiști au dezvăluit și faptul că pacienții cu coronavirus pot avea anumite probleme luni de zile, chiar și după vindecare.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a confirmat că infecția cu coronavirus poate afecta atât sistemul nervos, cât și alte organe precum ficatul, pancreasul sau rinichii. „Da, este adevărat. Și nu numai creierul poate fi afectat, ci și alte organe. Ficatul, pancreasul, rinichiul, intestinele. Toate pot fi afectate de acest virus nou. La nivelul creierului pot apărea mai multe forme de manifestare. Virusul poate acționa direct în sistemul nervos, dând encefalită, o boală foarte gravă cu o mortalitate ridicată. Se pare că este una dintre cauzele de mortalitate în formele severe de boală”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend