Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un italian cere ligii din Italia ca în acest an titlul de campioană să îi fie acordat echipei Atalanta, din Bergamo

Publicat

in

Un italian a lansat, sâmbătă, o petiţie prin care îi cere ligii din Italia ca în acest an titlul de campioană să îi fie acordat echipei Atalanta, din Bergamo, oraş afectat grav de pandemia de coronavirus, potrivit news.ro.

“După cum se ştie, urgenţa Covid-19 a oprit şi campionatul Serie A şi, în situaţia actuală, pare foarte puţin probabil ca Serie A să se reia. Printre posibilităţile vehivulate este şi aceea ca titlul pentru sezonul 2019/2020 să nu fie acordat.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

Propunerea noastră este totuşi ca titlul pe sezonul 2019/2020 să îi fie acordat Atalantei, şi pentru meritele sportive arătate pe teren în special în ultimii doi ani, dar şi pentru a i se aduce un omagiu oraşului Bergamo, simbolul Italiei care suferă din cauza coronavirusului”, este mesajul semnat de Comitato Scuderro alla Dea, pe pagina petiţiei iniţiate de Franco Cascio.

Atalanta Bergamo nu are niciun titlu în Serie A în palmares şi înainte de suspendarea campionatului ocupa poziţia a patra în clasament.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Guvernatorului statului Minnesota intervine – Anunță mobilizarea totală a gardei naționale pe fondul protestelor ce escaladează

Publicat

in

De

Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, a declarat sâmbătă că va ‘mobiliza în totalitate’ Garda Naţională din acest stat american din cauza revoltelor ce continuă, o decizie fără precedent în istoria de 164 de ani a acestei forţe, transmite dpa, potrivit Agerpres.

‘Situaţia din Minneapolis nu mai are legătură în niciun fel cu omorârea lui George Floyd, ci cu atacarea societăţii civile, inocularea fricii şi perturbarea marilor noastre oraşe’, a spus Walz într-un briefing de presă.

Jon Jensen, comandantul Gărzii Naţionale din Minnesota, a indicat că vor fi desfăşuraţi aproximativ 2.500 de soldaţi.

Guvernatorul mobilizase deja un contingent numeros de membri ai Gărzii, care au patrulat pe străzile din Minneapolis vineri noaptea.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Primarul din Minneapolis, Jacob Frey, a afirmat că protestele sunt provocate de oameni care ‘nu sunt locuitori’ ai oraşului.

Sute de persoane au demonstrat vineri seara în faţa Casei Albe pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american de 46 de ani, a murit din cauza modului în care a fost tratat de poliţie.

Moartea acestuia, luni, în Minneapolis, în timpul unei arestări violente, a reînviat sensibilităţile rasiale în SUA.

Demonstraţii ce s-au transformat în revolte au avut loc în Minneapolis, în special în apropierea secţiei de poliţie unde lucrează cei patru poliţişti implicaţi în incident, dar şi în alte oraşe din SUA. Până vineri, protestele s-au extins în multe oraşe americane, de la Detroit şi Atlanta până la New York, Houston şi Washington.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Încă două săptămâni de stare de urgență în Macedonia – Anunțul a fost făcut de președintele statului

Publicat

in

De

Preşedintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, a anunţat sâmbătă prelungirea cu două săptămâni a stării de urgenţă în ţară, după o agravare a epidemiei de COVID-19, cu o sută de cazuri noi şi 16 decese în ultimele trei zile, relatează AFP, potrivit Agerpres.

‘Ţinând cont de ultimele evoluţii, de numărul de persoane infectate şi de numărul de decese, voi semna o decizie de prelungire a stării de urgenţă pentru 14 zile, în vigoare începând de luni’, a declarat Pendarovski după o reuniune a Consiliului de securitate naţională la Skopje.

Preşedintele a afirmat că decizia este motivată ‘doar de intenţia de a permite o luptă eficace pentru sănătate şi împotriva consecinţelor economice şi sociale ale pandemiei’.

Potrivit lui Pendarovski, dacă evoluţia negativă va continua, ar putea fi impusă carantina în anumite localităţi.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Conform presei, epidemia a cunoscut o agravare în ultima săptămână în micul stat balcanic cu aproximativ 2 milioane de locuitori.

Preşedintele a afirmat că prelungirea stării de urgenţă nu are legătură cu alegerile legislative, prevăzute iniţial pentru 12 aprilie, dar amânate din cauza epidemiei, fără ca partidele să fi reuşit să se înţeleagă asupra noii date a scrutinului.

În această situaţie, Macedonia de Nord este lipsită de instituţii, cu parlamentul dizolvat şi gestionată de un guvern interimar care nu poate acţiona eficace decât într-o stare de urgenţă.

Macedonia de Nord a raportat până acum 2.164 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 131 de decese.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend