Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un investitor vrea să construiască blocuri de 4 etaje pe Șoseaua Kiseleff, în grădina fostei reședințe a ambasadorului Statelor Unite

Publicat

in

Un investitor privat vrea să construiască un ansamblu de blocuri de 4 etaje pe Șoseaua Kiseleff nr. 19-21, vizavi de sediul PSD și ambasada Canadei. Până în 2013, aici s-a aflat reședința ambasadorului Statelor Unite, iar în grădina imensă se dădeau faimoasele recepții de pe 4 iulie. Proiectul imobiliar s-a aflat pe ordinea de zi din această săptămână a ședinței Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primăria Capitalei. Zona respectivă este protejată, iar valoarea este dată tocmai de casele superbe construite în urmă cu peste 100 de ani și de grădinile generoase care le înconjoară.

Potrivit ordinii de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Urbanism, la adresa Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 19, 21A și 21, un investitor privat, Marian Munteanu, dorește să construiască un ansamblu de locuințe colective cu subsol, demisol, parter, două etaje și etajele 3 și 4 retrase. Înălțimea maximă a clădirilor propuse: 19,5 m.

Șoseaua Kiseleff este zonă protejată, iar potrivit reglementărilor în vigoare, acolo se permite construirea unor imobile cu următorii indicatori urbanistici: POT max=40%, CUT max=2,5 mp ADC/ mp teren și înălțimea maximă 13m.

Proiectul imobiliar prezentat propune însă o majorare a acestora, în principal a înălțimii: POT max=48%, CUT max=2,5 mp ADC/ mp teren, înălțimea maximă: 19,5m.

Comisia Tehnică nu a luat o decizie pe subiect, fiind solicitate mai multe clarificări.

Primarul Clotilde Armand, a scris în august anul trecut pe pagina de Facebook că investitorii au cerut demolarea casei vechi de pe teren, dar că nu va semna autorizația de demolare.

„Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desființare a construcției din Șoseaua P.D. Kiseleff nr. 21. O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-și dă acordul, eu nu avizez așa ceva. Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcție de cât de mult <<sponsoriza>> un dezvoltator sau altul, ar fi bine să știe toți dezvoltatorii că nu mai merge așa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime”, a transmis Clotilde Armand, pe Facebook.

Nu este clar cum a ajuns în proprietate privată, de la RAAPPS, dar vila din Kiseleff a fost scoasă la vânzare în ianuarie 2016, la prețul de 10 milioane de euro. Imobilul din bulevardul Kiseleff are o suprafaţă construită de 1700 de metri pătraţi, la care se adaugă o curte generoasă. Vila avea sală de fitness, piscină şi finisaje de lux.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Dmitri Medvedev vorbește despre crearea României Mari! Amenințare pentru București: ‘Consecințele pot fi mult mai puțin amuzante!’

Publicat

in

De

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu este posibilă în mod direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, susține vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, informează TASS.

„Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani. Drum bun! Dar [ei] vor este mai repede! Prin urmare, există o altă cale de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a spus Medvedev, pe canalul său de Telegram, răspunzând la o întrebare cu privire la cât de repede ar putea adera Moldova la blocul comunitar.

El a menționat că „politicienii români dansează politic în jurul Moldovei” de mult timp. Astăzi, acest lucru se întâmplă la propriu, amintește politicianul rus.

„Prima ședință comună a parlamentelor moldovean și român a fost finalizată prin faptul că legislatorii au dansat ținându-se de mână. A părut destul de amuzant. Cu toate acestea, consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, a spus Medvedev.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Biden semnează un proiect de lege pentru a limita violența armată

Publicat

in

De

Joe Biden a promulgat sâmbătă cel mai mare proiect de lege privind controlul armelor de foc din ultimii aproape 30 de ani, însă acesta este departe de ambițiile președintelui american, potrivit AFP.

Presedintele american Joe BidenFoto: Yuri Gripas-Pool via CNP / SplashNews.com / Profimedia

„Deși această legislație nu include tot ceea ce îmi doresc, ea include măsuri pe care le-am cerut de mult timp și care vor salva vieți”, a declarat el la Casa Albă înainte de zborul spre Europa.

Congresul american a adoptat vineri, în aplauzele publicului, un proiect de lege bipartizan care prevede cea mai amplă reglementare privind armele de foc din ultimii aproape 30 de ani, într-o țară afectată de atacuri armate, potrivit AFP.

Inițiativa Parlamentului a fost lansată după masacrul de la Uvalde, în care au fost ucise 21 de persoane, dintre care 19 copii, într-o școală primară din Texas, la sfârșitul lunii mai, și masacrul de la Buffalo, New York, în care 10 persoane de culoare au fost ucise într-un supermarket la mijlocul lunii mai.

Textul evidențiază sprijinul pentru legile de la stat la stat care ar lua armele din mâinile persoanelor considerate periculoase.

De asemenea, dorește să consolideze verificările de cazier judiciar și psihologic pentru cumpărătorii de arme cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani și să introducă controale mai bune asupra vânzărilor ilegale de arme, precum și finanțarea programelor de sănătate mintală.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend