Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Un interimar « venit de sus » ar putea lua locul lui Bolovan la Aquaterm

Publicat

in

 

Mai repede decât credea, Bolovan va fi debarcat de la conducerea Aquaterm

# Un interimar « venit de sus » ar putea prelua instituţia

#« Sǎnǎtatea mea e mai importantǎ decât Aquatermul » spune directorul

Directorul SC Aquaterm, Ion Bolovan, convocase o şedinţǎ AGA pentru data de 26 aprilie a acestui an, şedinţǎ în cadrul cǎreia vroia sǎ cearǎ şi prelungirea mandatului sǎu de administrator.

Pentru cǎ mandatul sǎu expira însǎ la sfârşit de martie, consilierii locali, membrii ai AGA au convocat ei o şedinţǎ pentru 28 martie, o datǎ cu şedinţa ordinarǎ a consiliului local. Atunci, consilierii vor lua act de încetarea mandatului lui Ion Bolovan şi vor propune un director interimar. Conforum surselor noastre, sunt 99,9% şanse ca Ion Bolovan sǎ nu mai rǎmânǎ în fruntea instituţiei, ceea ce spune el, nu îl afecteazǎ cu nimic. Contactat telefonic de redactorii PROFIT, Ion Bolovan a declarat. « Sǎnǎtatea e mai importantǎ decât toate aşa cǎ nu mǎ mai agit. Din câte ştiu eu AGA pe care au convocat-o ei este ilegalǎ atâta vreme cât nu a fost anunţatǎ cu 30 de zile înainte. Nu ştiu cum vor numi interimar, probabil se va numi cu consiliu de administraţie din ai cǎrui membrii se va alege şi interimarul. Nu pot sǎ îi opresc nici la asocierea cu RAJA, sǎ facǎ ce doresc şi ce cred cǎ e mai bine » a spus Ion Bolovan.

Un interimar « venit de sus » ar putea fi soluţia

Si referitor la postul de director interimar al SC Aquaterm discuţiile au fost multe. Unii îl vǎd în locul lui Ion Bolovan pe juristul Rǎzvan Bǎdescu, om cu vechime şi experienţǎ la Aquaterm dar şi consilier local PSD. Acesta însǎ nu pare încântat de ceea ce se aude şi nici nu şi-ar dori sǎ preia un interimat. Mai sunt zvonuri legate de o  numire cu totul surprinzǎtoare, a unui om « recomandat de sus », adicǎ o persoanǎ care pânǎ acum nu ar fi avut nici un fel de legǎturǎ cu SC Aquaterm.

Instalarea celor de la RAJA e iminentǎ

Aşdar, o datǎ cu schimbarea din funcţie a lui Ion Bolovan care s-ar putea face în scurt timp şi preluarea staţiilor de apǎ de la Consiliul Judeţean, care s-a fǎcut sǎptǎmâna trecutǎ, consilierii locali au liber la demararea procedurilor de asociere cu RAJA Constanţa cǎreia îi va fi dat pe mânǎ serviciul de furnizare de apǎ din Curtea de Argeş. Procedurile în acest sens vor dura cel puţin 3-4 luni de zile timp în care Aquaterm-ul va fi condus de un interimar care, dacǎ va fi şi în continuare agreeat, ar putea fi numit director plin.

Cum vor evolua lucrurile rǎmâne de vǎzut zilele acestea când se va întruni AGA de la Aquaterm şi când consilierii locali vor studia situaţia şi, cel puţin teoretic, vor lua cea mai bunǎ decizie.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ludovic Orban anunță un nou proiect! Cine sunt cei care vor avea parte de ajutor

Publicat

in

De

Primul ministru Ludovic Orban a declarat că Guvernul va lansa un program de susţinere al marilor companii printr-un un sistem de garantare a asigurării creditului comercial, în cadrul măsurilor de relansare economică.

„Una din marile probleme pe care le avem în România este următoarea: nu există un sprijin suficient de mare al companiilor. Bursa nu e încă dezvoltată. (…) Sistemul financiar-bancar este un sistem relativ prudent. Avem intermedierea a 25-27%. Nu este normal. Sistemul financiar bancar trebuie să susţină economia. Lor le-a convenit să împrumute statul care este un plătitor garantat. (…) Vom lansa programul de susţinere a marilor companii, ca să dăm un stimulent sistemului financiar-bancar să finanţeze companiile, să finanţeze investiţiile, sau creditele pentru capital de lucru, de care au atâta nevoie companiile. (…) Dacă o companie intră în blocaj, îţi afectează mai multe companii, otrăveşte practic un întreg lanţ economic. Şi atunci e un sistem de asigurare a creditului comercial. Pregătim instrumentul ăsta de garantare a asigurării creditului comercial, astfel încât să nu se blocheze relaţiile economice”, a afirmat, luni, Orban la Digi 24.

Premierul a anunţat că va folosi „toate instrumentele posibile pentru a susţine investiţiile”, inclusiv prin realizarea unui fond de investiţii capitalizat din resurse bugetare sau din fonduri europene, „în măsura în care ni se va permite”.

„Există 100 de milioane identificaţi pentru capitalizare. Mai avem cam 200 de milioane (n.r. de euro). E prematur să listezi pe bursă. Ideea e să listăm pe bursă. Să scoatem titluri de fonduri. Să facem emisiuni de obligaţiuni, în timp. Dar întâi trebuie ca fondul să îşi arate capabilităţile, să arate că are capacitatea de a genera profit din plasamentele pe care le facem”, a adăugat Orban.

Premierul a mai spus că „ani buni, modelul de creştere economică care a fost aplicat în România a fost un model greşit” pentru că „a stimulat artificial consumul prin creşterea veniturilor fără acoperire economică în zonele controlate de Guvern”.

„Nu au fost sprijinite investiţiile, nu a fost sprijinită dezvoltarea capacităţilor de producţie, nu a fost sprijinită cercetarea, inovarea, dezvoltarea, transferul economic – lucrurile care îţi asigură competitivitatea. S-au luat decizii catastrofale din punct de vedere economic, care au distrus competitivitatea companiilor româneşti – vezi Ordonanţa 114”, a adăugat Orban.

Citește și:

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMS avertizează: Nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ

Publicat

in

De

Profesorul Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, care a dus greul epidemiei de COVID-19 din Italia, a declarat duminică pentru televiziunea de stat că noul coronavirus „nu mai există din punct de vedere clinic”.

Dar epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove, precum şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase, au declarat că afirmaţiile lui Zangrillo nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice.

Nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă, au spus ei.

„În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat şi nici din punct de vedere al gravităţzii, nu s-a schimbat”, a spus Van Kerkhove reporterilor.

Nu este neobişnuit ca viruşii să aibă mutaţii şi să se adapteze pe măsură ce se răspândesc, iar dezbaterea de luni evidenţiază modul în care oamenii de ştiinţă monitorizează şi urmăresc noul coronavirus, scrie Mediafax

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend