Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Un imobil din Piteşti supraevaluat cu aproape un milion de lei de firma soţului Andreei Paul Vass

Publicat

in

Pentru serviciile de evaluare, în perioada 2008 – 2011, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a plătit suma totală de 1.383.795 EUR pentru un număr de 6.473 de rapoarte de evaluare.
Societatea ROMCONTROL SA, deţinută de soţul Andreei Paul Vass, este trecută ca fiind una dintre firmele de evaluare care a încasat cele mai mari sume de la ANRP, în perioada 2008 – 2011, adică 145.755 euro, pentru un număr de 668 de rapoarte de evaluare.
Ca exemplu elocvent apare şi evaluarea unui imobil din Argeş, unde în raport se arată că există o diferenţă de 9.691.280 RON între raportul de evaluare realizat de societatea ROMCONTROL SA, cu o valoare stabilită la 13.259.000 RON, şi raportul de reevaluare cu o valoare stabilită la 3.567.720 RON, pentru un imobil situat în municipiul Piteşti.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila: ‘Starea de urgență s-ar putea dovedi necesară în momentul în care spitalele n-ar mai face față’

Publicat

in

De

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, este sceptic că România ar putea să ajungă la 10.000 de cazuri pe zi.

„Nu cred că o să ajungem la 10.000 de cazuri noi pe zi, e imposibil de prezis, sper să nu ajungem într-o astfel de situație, ar însemna o creștere cam de 15 ori față de situația actuală, nici nu vreau să mă gândesc”, a declarat Alexandru Rafila, vineri seara, la Digi24. El a fost întrebat despre declarația pe care o făcea joi ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care vorbea de ipoteza în care s-ar ajunge la 10.000 de cazuri în patru-cinci zile, caz în care, spunea ministrul, s-ar impune redeclararea stării de urgență.

„Eu nu pot să comentez algoritmul pe baza căruia dânsul a socotit momentul introducerii stării de urgență ca fiind oportun. (…) Nu e așa de important numărul de cazuri diagnosticate, cât cel mai important este numărul de cazuri care fac forme grave de infecție și care au nevoie de asistență medicală care la un moment dat nu mai poate fi acordată și se ajunge la un număr mare de decese”, a spus profesorul Rafila.

Starea de urgență s-ar putea dovedi necesară în momentul în care spitalele n-ar mai face față, numărul bolnavilor care au nevoie de terapie intensivă ar fi mai mare decât posibilitățile, iar întregul sistem sanitar ar intra în colaps, a arătat Alexandru Rafila, conform Digi24.ro.

„Cu siguranță un element care trebui luat în considerare este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a primi pacienții, mai ales cei cu formele grave, și de a-i trata. Cred că acolo va fi punctul de inflexiune”, a spus Rafila.

Citește și:

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Declarația șoc a unui medic șef ATI: ‘Nu există pacienți asimptomatici’

Publicat

in

De

Unul dintre medicii din România aflați în prima linie în lupta cu COVID-19, transmite un avertisment crunt care răstoarnă situația în România. În opinia sa, conceptul de asimptomatic este greșit.

„Nu există pacient asimptomatic, infectat cu SARS-CoV2”, este semnalul de alarmă tras de Florin Roșu, medic ATI și șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.

Specialistul a declarat că practic, nu există pacienți asimptomatici infectați cu coronavirus

„Noi spunem că pacientul este asimptomatic, dar nu există ca el să nu fi avut un puseu febril, o tuse, i-a curs nasul, o răgușeală sau o zi în care i s-a întâmplat să nu fie în formă maximă sau să simtă o stare de oboseală. Niciunul dintre pacienți, în momentul în care SARS-CoV2 începe să determine modificări în organism, nu merge la fotbal și se simte extraordinar de bine. Nu există pacienți asimptomatici. Există pacienți care dezvoltă o formă ușoară, față de cei care au forme medii sau severe, a explicat Florin Roșu pentru Hotnews.

Mai mult decât atât, medicul a tras un semnal de alarmă asupra faptului că starea de sănătate a pacienților cu forme ușoare ori medii se poate agrava rapid, în decurs de câteva ore. Astfel, supravegherea pacienților în mediul spitalicesc devine foarte importantă. „Nu este o măsură de pedeapsă, este o măsură prin care încercăm să protejăm populația din punctul de vedere al prevenirii răspândirii virusului și al acordării unei asistențe medicale de calitate.”, spune medicul ATI.

Potrivit medicului ieșean, COVID-19 începe să își facă simțită prezența în ziua a 5-a de la debutul bolii, iar undeva între ziua a 7-a și a 10-a are impactul cel mai important asupra organismului. El mai spune că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri, dar nu își pierde speranța că românii vor acționa responsabil.

CCR a deschis uşa spitalelor pentru pacienţii asimptomatici

Mai mulți pacienți de Covid-19 anunță că vor să plece din spitale în condițiile în care Curtea Constituțională a hotărât că internarea nu poate fi obligatorie. Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 şi ale art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020, considerând ca legea este insuficient de clară şi lipsită de previzibilitate şi lasă întreaga materie a măsurilor restrictive de libertate instituite cu scopul de a preveni şi combate răspândirea bolilor contagioase să fie reglementată prin acte normative secundare, conform național.ro.

Avocatul Poporului susţine că România este singurul stat din Uniunea Europeană care a internat obligatoriu şi pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă toate persoanele infectate, chiar dacă nu au prezentat simptome.

Citește și:

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend