Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Un fost ofițer SRI și consilier de primar PNL a fost condamnat la 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare, pentru șantaj! Decizia nu este definitivă

Publicat

in

Judecătoria Timișoara l-a condamnat la închisoare cu suspendare pe Ionuț Nasleu, fost ofițer SRI și fost consilier al fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu.

Nasleu, care a ocupat și funcția de director al SC Piețe SA Timișoara, este acuzat de șantajarea jurnalistului Dragoș Boța și a soției sale, Iulica.

Astfel, Ionuț Nasleu a fost condamnat la 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare și la plata unor daune civile de 25.000 de euro. Decizia nu este definitivă.

Mai exact, fostul ofiter SRI a primit patru pedepse, iar la pdepasa cea mai mare s-a adaugat un spor: 1 an si opt luni pentru santaj la persoana vatamata Dragos Bota, 1 an si opt luni pentru santaj la persoana vatamata Iulica Bota, 1 an de inchisoare pentru fals material in inscrisuri oficiale si 6 luni de inchisoare pentru instigare la uz de fals. In stabilirea condamnarii finale, la pedeapsa cea mai grea, de 1 an si opt luni de inchisoare, s-a aplicat un spor de 1 an si 20 de zile de inchisoare (1/3 din suma celorlalte pedepse), astfel ca a rezultat pedeapsa finala de 2 ani, opt luni si 20 de zile de inchisoare, care a fost suspendata pe un termen de supraveghere de 4 ani. De asemenea, instanta a admis, in parte, si pretentiile civile ale persoanelor vatamate, astfel ca Ionut Nasleu a fost obligat la plata a 10.000 de euro catre Dragos Bota si 15.000 de euro catre Iulica Bota. Acuzatiile de santaj la adresa celorlalte doua parti, Stefoni Marius Gheorghe si Holeiciuc Stefania, fost subalterni ai inculpatului, au fost respinse, judecatorul lasand nesolutionata actiunea civila exercitata in cauza de cei doi, scrie impactpress.ro.

Condamnarea nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare.

Este ireal ce mi se intampla! Mi-a dat maxim la toate, plus de plata o suma enorma pentru despagubirea celor doua parti vatamate. Nu pot sa cred, altii au condamnari mult mai mici pentru fapte mult mai grave. M-au calcat pe cap, ce sa zic… Probabil ca acest judecator va avansa foarte repede la instantele superioare, dupa aceasta sentinta asteptata de baietii din sistem.

Desigur ca vom face apel, insa vom cere stramutarea dosarului la alta instanta din tara, pentru ca la Timisoara, din cauza presiunii media, sigur n-o sa mi se faca dreptate. Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, a fost reacția lui Ionuț Nasleu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Variola maimuței – Un prim caz a fost confirmat în Israel: Nu seamănă cu Covid-19

Publicat

in

De

Israelul a raportat sâmbătă primul său caz confirmat de variola maimuței. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani care s-a întors dintr-o călătorie în Europa de Vest, potrivit Centrului Medical Sourasky din Tel Aviv – Ichilov, unde se află bărbatul în carantină și în stare bună, informează Mediafax.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că ar putea fi achiziționate câteva sute de vaccinuri, în principal pentru personalul medical care tratează potențialii pacienți, pentru a preveni alte infecții.

„Nu este o pandemie, nu seamănă deloc cu coronavirusul”, a declarat el pentru N12 News, conform Reuters.

El nu a dat detalii despre vaccin, dar vaccinul antivariolic poate proteja și împotriva variolei maimuțelor.

Variola maimuțelor este o boală infecțioasă de obicei ușoară și este endemică în unele părți din Africa de Vest și Centrală. Se răspândește prin contact apropiat, ceea ce înseamnă că poate fi relativ ușor de stăpânit prin măsuri precum autoizolarea și igiena, odată ce este identificat un nou caz.

Potrivit oamenilor de știință, recenta epidemie apărută în alte peste 10 țări în care nu este endemică este foarte neobișnuită. Au fost raportate peste 100 de cazuri confirmate sau suspecte, cele mai multe dintre ele în Europa.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, învinsă de Panathinaikos în finala Cupei Greciei – Meci presărat cu incidente

Publicat

in

De

PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, a fost învinsă de Panathinaikos Atena, scor 1-0, în finala Cupei Greciei. Meciul de pe Stadionul Olimpic din capitală a fost presărat cu numeroase incidente produse de suporteri, transmite Reuters.

Razvan LucescuFoto: Twitter – PAOK FC

Unicul gol al partidei a fost înscris de ibericul Aitor Cantalapiedra (’34, penalty).

Alexandru Mitriţă (PAOK) a intrat pe teren ]n minutul 62 şi a primit un cartonaş galben (’90+7).

De știut:

  • Violenţele au izbucnit cu o oră înaintea meciului, când spectatorii soseau la stadion, astfel că ora de start a partidei a fost amânată. Fanii celor două echipe au încercat să pătrundă în zona tampon dintre cele două galerii, cu scaune lăsate libere, dar poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene.
  • După gol, Cantalapiedra a sărbătorit în fața peluzei în care se aflau suporterii echipei din Salonic și a fost lovit în braț cu o piatră aruncată din tribune. Meciul a fost întrerupt timp de 34 de minute.
  • Suporterii lui PAOK s-au încăierat cu poliţia şi în afara stadionului la pauză, au precizat autorităţile elene.

Rezumatul finalei dintre Panathinaikos și PAOK

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend