Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un fost militar columbian a pledat ‘nevinovat’ în legătură cu uciderea preşedintelui haitian Jovenel Moise

Publicat

in

Un fost militar columbian a pledat „nevinovat” luni la acuzaţiile procurorilor americani de „conspiraţie” la asasinat sau răpire în afara SUA, în legătură cu uciderea preşedintelui haitian Jovenel Moise, relatează Reuters.

Avocatul lui Mario Palacios, Alfredo Izaguirre, a declarat presei, după audierea de luni de la un tribunal din Florida, că existenţa unui complot în acest sens nu era cunoscută de către clientul său.

Departamentul american al Justiţiei a afirmat în ianuarie că Palacios a fost implicat într-un plan menit iniţial să-l răpească pe Moise, dar care s-a transformat într-un plan de asasinare a preşedintelui haitian, după ce conspiratorii nu au reuşit să găsească un avion pentru a-l scoate pe acesta din ţară.

Palacios „este un simplu soldat care a fost adus din Columbia în Haiti. Alţii au pus la cale asta”, a subliniat avocatul Izaguirre, potrivit Agerpres.ro.

Moise a fost asasinat la reşedinţa sa din Port-au-Prince pe 7 iulie anul trecut, cu 12 gloanţe. Potrivit poliţiei haitiene, Palacios a făcut parte dintr-un grup de cinci oameni cunoscut ca „Delta Team” care a pătruns în dormitorul preşedintelui pentru a-l doborî cu focuri de armă.

Ceilalţi patru membri ai grupului se află în custodia autorităţilor haitiene. În ce-l priveşte, Palacios a fost arestat în octombrie în Jamaica şi în ianuarie a fost expulzat în Columbia, acceptând ulterior să fie adus în SUA.

SUA s-au implicat în ancheta privind uciderea lui Moise în contextul în care investigaţiile autorităţilor din statul caraibian au stagnat, menţionează Reuters. Autorităţile haitiene au arestat circa 45 de persoane în legătură cu acest asasinat, care a creat un vid politic în naţiunea caraibiană, dar nimeni nu a fost încă pus sub acuzare.

La sfârşitul lui ianuarie, Departamentul american al Justiţiei a inculpat şi un cetăţean haitiano-chilian, Rodolphe Jaar, de complicitate la crimă pentru presupusul său rol în asasinat. Potrivit FBI, Rodolphe Jaar a recunoscut într-un interviu din decembrie că a furnizat arme şi muniţii grupului de columbieni acuzaţi de comiterea crimei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Iranul a condamnat la moarte o rețea de informatori iranieni

Publicat

in

De

Autoritățile din Iran au condamnat la moarte patru persoane pentru că au „cooperat” cu serviciile secrete israeliene, anunță agenția de presă Mehr citată de Reuters, scrie Mediafax.

Patru persoane au fost condamnate la moarte miercuri de către justiția iraniană pentru că ar fi cooperat cu serviciile de informații israeliene și ar fi comis răpiri, a anunțat agenția de presă Mehr.

Republica Islamică a acuzat de mai multe ori Israelul că desfășoară operațiuni secrete pe teritoriul său. În ultima vreme, Teheranul a acuzat serviciile de informații israeliene și occidentale că pregătesc un război civil în țară, care în prezent este cuprinsă de unele dintre cele mai mari proteste antiguvernamentale de la Revoluția islamică din 1979.

„Cu îndrumarea serviciilor de informații sioniste, această rețea de huligani fura și distrugea proprietăți private și publice, răpea oameni și obținea mărturisiri false”, a anunțat agenția iraniană.

Mehr a precizat că acuzații au fost arestați de către Gărzile Revoluționare și de Ministerul de Informații.

Alte trei persoane au fost condamnate la pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci și zece ani pentru presupuse infracțiuni precum acțiuni împotriva securității naționale, complicitate la răpire și posesie de arme ilegale, a precizat Mehr.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vin ninsorile în București: va ninge la parada de 1 Decembrie

Publicat

in

De

Metreorologii au emis joi dimineaţă o nouă prognoză pentru Bucureşti şi Alba Iulia, unde vor avea loc principalele manifestări cu ocazia Zilei Naţionale, anunţând precipitaţii mixte, condiţii de polei vânt şi 2 grade la Bucureşti şi cer temporar noros, condiţii de ceaţă şi ploaie slabă la Alba Iulia.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 01.12.2022 ORA 08:00 – 02.12.2022 ORA 08:00 ZONA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI ”Nebulozitatea va fi persistentă şi vor fi precipitaţii mixte – ploaie, iar temporar lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40…50 km/h. Temperatura nu va avea variaţii semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar minima va fi de 0…1 grad”, transmite ANM.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU ALBA IULIA ÎN INTERVALUL 01.12.2022 ORA 08:00 – 02.12.2022 ORA 08:00

”Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, însă dimineţa vor fi condiţii de ceaţă. Seara şi noaptea cerul va deveni noros şi se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade”, anunţă memteorologii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend