Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un fost judecător CCR intervine în scandalul momentului din Poliție: ‘Instituția trebuie să răspundă public. Mergem spre un eşec!’

Publicat

in

Simona Maya Teodoroiu, fost judecător CCR, deputat PSD, susține că „blocajul din CSM aruncă o umbră asupra Justiţiei”.

„Mi-e greu să înţeleg ce se întâmplă în CSM. Constituţia şi nici legile nu prevăd un preşedinte interimar al CSM. În CSM sunt practici netransparente. Membrii CSM trebuie să explice ce se întâmplă. Blocajul din CSM aruncă o umbră asupra Justiţiei. Membrii CSM sunt prinşi în nişte lupte sterile”, a declarat Simona Maya Teodoroiu, fost judecător CCR, deputat PSD, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, relatează Mediafax.

Vezi și: Detalii șocante – Înregistrarea apelului la 122 al polițistului care a lovit mortal o fetiță în București: ‘Se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!’

„Nu există pregătire suficientă în Poliţie. Nu ştiu dacă există control intern suficient în M.A.I. Poliţia trebuie să răspundă public. Noi toţi trebuie să fim extrem de intransigenţi. Pe această componentă a statului, mergem spre un eşec, Din interiorul profesiei, poliţiştii ar trebui să vorbească. Este o problemă legată de proceduri, noi patinăm”, spune Teodoroiu, legat de scandalurile recente în care este implicată Poliţia Română.

PSD ştie că SIIJ se va desfiinţa, dar nu ştie unde se va duce competenţa de investigare a magistraţilor şi aşteaptă proiectul ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu: „Desfiinţarea SIIJ se va întâmpla. CCR a spus că SIIJ nu încalcă Constituţia şi este opţiunea Legiuitorului. Voi vota aşa cum este asumat proiectul de coaliţie”

În disputa CCR-CJUE, Simona Maya Teodoroiu, fost judecător CCR şi deputat PSD în comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, a declarat: „Este o falsă problemă conflictul CJUE-CCR. CJUE nu critică deciziile CCR. CJUE nu vrea impunitatea persoanelor vinovate de fraude cu fonduri europene. CCR nu se exprimă decât prin decizii. Comunicatul CCR putea să lipsească”.

În plus, PSD speră ca proiectul de lege de modificare a legii CCR, prin care judecătorii CCR să nu fi fost membri de partid cu cel puţin 8 ani înainte de data numirii în funcţie, să fie adoptat înainte de noile numiri din vara acestui an de la CCR:

„Am iniţiat împreună cu preşedintele Marcel Ciolacu şi senatorul Laura Moagher lege prin care judecătorii CCR să nu mai fie membri de partid. Legea a trecut tacit de Camera Deputaţilor. Trebuie să existe o îndepărtare de politică a judecătorilor CCR. Trebuie să închidem poarta de atac la CCR. Sper ca legea să intre în vigoare în acest an. Sper să existe criterii la numirile în CCR”

Vezi și: Cătălin Predoiu A BĂTUT PALMA cu Vera Jourova și anunță DESFIINȚAREA SIIJ: NU va avea un alt înlocuitor

Cât despre Ordonanţa Prună pe care în trecut PSD a criticat-o şi la finalul lui 2021 a votat-o, Simona Maya Teodoroiu spune că PSD aşteaptă decizia CCR:

„PSD a votat Ordonanţa Prună, a fost un vot asumat de partid. Am votat în cunoştinţă de cauză. N-am avut de practică incorectă pe Ordonanţa Prună. E bine că Ordonanţa Prună a ajuns la CCR. Acum a fost un vot clar politic. Nu ştiu dacă e bine ca serviciile să facă Justiţie şi nu ştiu dacă este rău. La cum arată democraţia din România, poate ar trebui să ne limităm la organele constituţionale. Votul meu a fost disciplinat. E bine să ne raportăm strict la organele de cercetare penală. Haideţi să vedem ce va spune din nou Parlamentul după decizia CCR”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

S-a reunit Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – Hotărâre privind o acțiune comună cu Patrarhia Română

Publicat

in

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, trimiterea unui ajutor umanitar în Siria, pentru a veni în sprijinul victimelor cutremurului din luna februarie. Astfel, se vor scoate din rezervele de stat lapte praf, saltele, alimente, dar şi dispozitive medicale.

Sprijinul este acordat în baza solicitării de asistenţă umanitară iniţiat de Republica Arabă Siriană, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Citeste mai mult

NATIONAL

Fost comandant britanic: Loviturile rusești au un „efect psihologic major” asupra ucrainenilor

Publicat

in

Atacurile rusești au un „efect psihologic major” asupra locuitorilor din Kiev, în ciuda faptului că victimele din capitală sunt rare, a declarat un expert militar.

Gen Sir Richard BarronsFoto: youtube.com

Generalul Sir Richard Barrons, fost comandant al Comandamentului Forțelor Întrunite Britanice, a declarat pentru Sky News că acesta este „probabil unul dintre obiectivele” forțelor Moscovei înaintea mult lăudatei contraofensive ucrainene.

El a spus că barajul de atacuri asupra Kievului „nu face multe victime și distrugeri, dar în mod clar au un efect psihologic major asupra populației”.

Sir Richard a adăugat: „De fiecare dată când un lansator de rachete al apărării antiaeriene ucrainene trage o rachetă spre o dronă ieftină, este o rachetă mai puțin… este vorba despre încercarea de a epuiza și apărarea antiaeriană ucraineană”.

Fostul comandant a declarat că forțele rusești „vor face tot ce pot pentru a reduce încrederea ucrainenilor” în contraofensivă, bătălia aeriană fiind „o parte cu adevărat importantă a ceea ce se va întâmpla în continuare”.

Sir Richard a explicat, de asemenea, că este complicat să evaluezi „bătălia voințelor” atunci când vine vorba de acest conflict.

„Cât de aprig, cât de hotărât vor alege rușii să apere tranșeele și șanțurile atunci când ucrainenii vor apărea cu echipamente NATO și cu toată voința de a lupta pe care am văzut-o până acum? Și din perspectiva ucrainenilor, atunci când vor trebui să atace o poziție bine apărată, vor avea voința de a continua?”, se întreabă comandantul

Contraofensiva va fi o „afacere costisitoare”, a spus Sir Richard.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend