Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Un europarlamentar român sare în apărarea Austriei: Cinismul manifestat de ministrul de interne austriac, reprezintă partidul domniei sale, partidul cancelarului și nu întreaga Austrie

Publicat

in

Europarlamentarul Dragoş Tudorache a transmis, vineri, la Prima News, că cinismul pe care l-a văzut ieri, manifestat de către ministrul de interne austriac, reprezintă partidul domniei sale, partidul cancelarului şi nu întreaga Austrie.

Dragoş Tudorache a declarat că Austria nu s-a lăsat înduplecată de nimeni în cadrul Consiliului JAI.
“Ceea ce am văzut până acum şi nu am văzut ieri, e că întotdeauna s-a degajat o soluţie, pentru că a existat

acea încercare cu bună credinţă a tuturor de a găsi o soluţie, de a merge către o soluţie. Singurul moment în care am văzut o tensiune dusă până la acest punct şi un refuz dus până la o situaţie comparabilă cu cea de ieri a fost în 2015, în toiul crizei din Irak atunci când s-au votat celebrele cote. Dar atunci era vorba de majoritate. Au fost state membre care au rămas cu veto-ul în braţe şi într-o minoritate şi până la urmă tot s-a luat o decizie în Consiliu.

Ceea ce a fost unic, cel puţin din ce ştiu eu în aceşti 15 ani la nivelul Consiliului JAI cel puţin, a fost într-adevăr faptul că Austria nu s-a lăsat convinsă, nu s-a lăsat înduplecată de nimeni deşi încercări au fost”, a explicat europarlamentarul.
El susţine dacă Austria şi-ar fi schimbat votul, erau pregătite soluţii pentru ca Olanda să dea un vot favorabil Bulgariei.

“Asta explică şi secvenţa de paşi pe care am văzut-o ieri şi faptul că Olanda a ajuns să voteze în bloc împotriva României şi Bulgariei pentru că s-a sperat până în ultimul moment că se va trece peste veto-ul Austriei, că Austria va înţelege şi va accepta o soluţie, urmând ca apoi, odată pusă Austria de o parte şi rezolvată această problemă şi să treacă la rezerva pe care o avea Olanda faţă de Bulgaria şi acolo erau soluţii pe care Secretariatului General al Consiliului, Serviciul Juridic al Consiliului, împreună Comisia Europeană le pregătiseră deja cu zile înainte pentru a vedea cum anume se poate nu decupla, ci practic cuprinde România şi Bulgaria într-o decizie politică pozitivă”, a mai declarat Dragoş Tudorache.

El a menţionat că a văzut în Austria multe poziţii echilibrate referitoare la intrarea României în Spaţiul Schengen şi că e important să ieşim din logica în care începem brusc să boicotăm o ţară.

“Dar acest eşec şi ratarea lui şi cinismul pe care l-am văzut ieri, manifestat de către ministrul de interne austriac, reprezintă partidul domniei sale, partidul cancelarului şi nu întreaga Austrie, cred că e foarte important să ieşim din această logică în care brusc începem să boicotăm o ţară. Eu am văzut foarte multe poziţii mai mult decât echilibrate, rezonabile, în presa austriacă, din partea altor forţe politice din Austria”, a mai transmis europarlamentarul Dragoş Tudorache, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Proiect de lege! Amenzi de până la 100.000 de lei pentru cei care nu afișează tricolorul pe produsele româneşti

Publicat

in

Magazinele care nu vor semnala la raft produsele care sunt românești vor fi amendate cu până la 100.000 de lei, după ce un proiect de lege în acest sens, a fost deja depus la Senat.

Conform inițiativei legislative înregistrată la Senat, operatorii economici, indiferent de cum își desfășoară activitatea, fie în magazine fizic, fie online, ar putea să fie obligați să evidențieze produsele care sunt făcute din materii prime provenite din fabricile românești.

Aplicarea acestei măsuri ar atrage de la sine și amenzi. Vorbim despre sancțiuni cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei pentru operatorii economici a căror cifră de afaceri netă pe anul anterior aplicării sancțiunii este sub două milioane de euro.

Vorbim și despre sancțiuni cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei pentru operatorii economici care în anul anterior au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de două milioane de euro.

Pentru a se putea aplica, această inițiativă trebuie să treacă de parlament, să fie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial, scrie antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

A încercat să facă banii ușor, însă a fost ‘ridicat’ de polițiști! Un tânăr de 21 de ani minţea că ajută copiii săraci, în numele unei asociații false

Publicat

in

Un tânăr de 21 de ani, din Ialomiţa, a încercat să facă banii ușor, fără să muncească. Acesta a fost prins, în parcarea unui magazin din Piteşti, județul Argeș, cerând bani în numele unei asociaţii care nu există. 

Poliţiştii au găsit asupra lui aproximativ 800 de lei. Intervenţia poliţiştilor a avut loc după ce un agent de pază a sesizat Poliţia despre faptul că în parcare se află o persoană care solicită bani în numele unei asociaţii umanitare.

„Un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti s-a deplasat la faţa locului şi a identificat un tânăr de 21 de ani, din judeţul Ialomiţa, care avea asupra sa un tabel pentru colectare de bani în numele unei asociaţii regionale pentru copii defavorizaţi şi persoane cu dizabilităţi.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că asociaţia în cauză este fictivă”, transmite IPJ Argeş.

Tânărul a fost dus la sediul Poliţiei, iar poliţiştii au găsit la el aproximativ 800 de lei. Banii nu au putut fi justificaţi.

Suma de bani a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune, iar cercetările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale în consecinţă, scrie antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend