Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un deputat rus propune construirea de sanatorii în Cuba pentru soldații răniți în Ucraina

Publicat

in

Un parlamentar rus a propus ca militarii forțelor armate ale țării care au fost răniți în luptele din Ucraina să fie trimiși în stațiuni din Cuba unde Rusia să construiască sanatorii pentru aceștia, relatează Interfax.

CubaFoto: Gabriel Bejan

„Să propunem Cubei ca sanatorii, stațiuni de sănătate, în special pentru personalul militar, să fie construite cu fondurile Federației Ruse, după ce au primit niște teritorii de pe minunata coastă a Cubei”, a propus marți Oleg Nilov, secretar adjunct al partidului O Rusie Justă – Pentru Adevăr, în Duma de Stat.

O Rusie Justă este unul dintre partidele nominal de opoziție despre care se crede că sunt controlate de Kremlin.

Prezența militarilor ruși în Cuba, un mesaj pentru Statele Unite

Nilov a mai afirmat că astfel de sanatorii ar putea ajuta „la reabilitarea și la tratarea, printre altele, a luptătorilor care sunt acum răniți și mutilați în Ucraina”

El a precizat însă că „bazele de sanatoriu-stațiuni pot avea un alt rol, de a-i calma pe cei care nu sunt departe, la 80 de mile de Cuba”, o referință la Statele Unite.

Deputatul rus și-a exprimat încrederea că Havana va fi de acord cu propunerea.

În ultimul său bilanț privind pierderile pe care le-ar fi provocat forțelor armate ale Rusiei, armata ucraineană afirmă marți că acestea au pierdut 29.500 de militari de la declanșarea invaziei pe 24 februarie.

Urmărește ultimele evoluții din a 90-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Anunțul zilei vine de la ministrul Boloș: România a finalizat documentația pentru accesarea a 44 de miliarde de euro

Publicat

in

De

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că Guvernul a aprobat varianta actualizată a Acordului de Parteneriat 2021–2027. Astfel, România a finalizat documentația pentru accesarea celor 44 de miliarde de euro din Politica de Coeziune.

Potrivit unui comunicat al MIPE, Guvernul a aprobat varianta actualizată a Acordului de Parteneriat 2021–2027, care integrează observațiile formulate de Comisie pe marginea documentului transmis inițial de România.

Documentul aprobat prevede o alocare totală constituită din Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european Plus, Fondul de coeziune, Fondul pentru o tranziție justă și Fondul european pentru afaceri maritime de 44,7 miliarde euro, din care 31,1 miliarde euro este alocarea europeană și 13, 6 miliarde euro este contribuția națională.

Guvernul a aprobat și ultimele trei programe operaționale – PO sănătate, PO Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare și PO Tranziție Justă, documentele urmând a fi transmise Comisiei în cursul zilei de joi.

MIPE anunță că astfel a fost finalizată întreaga documentație necesară accesării fondurilor din Politica de Coeziune: toate cele 16 programe operaționale și Acordul de Parteneriat 2021–2017.

„Astăzi este o zi importantă pentru Politica de Coeziune, pentru că am adoptat actele normative necesare pentru finalizarea documentelor care vor permite României să acceseze bugetul de 44 de miliarde pe care îl are la dispoziție. Sunt peste 3.200 de pagini de documentație pe care ne-am propus să le finalizăm în această perioadă pentru a transmite Comisiei întreg pachetul necesar pentru accesarea bugetului impresionant din Politica de Coeziune”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Conform acestuia, în perioada de programare 2021–2027, bugetul cel mai generos va fi alocate pentru componenta de transport – 9,6 miliarde de euro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Reacția ONU, după apelul lui Zelenski privind excluderea Rusiei: ‘Toate deciziile de acest gen trec prin Consiliul de Securitate’

Publicat

in

De

Excluderea unei țări din Adunarea Generală a ONU este posibilă doar prin intermediul Consiliului de Securitate al organizației mondiale, a declarat reprezentantul președintelui celei de-a 67-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Polina Kubiak, comentând apelul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky.

„Toate deciziile de acest gen trec prin Consiliul de Securitate al ONU”, a spus ea.

Marți, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, Zelensky a cerut excluderea Rusiei din cadrul Consiliului însuși și din Adunarea Generală a ONU.

În timpul unei intervenţii în direct în faţa Consiliului, al doilea discurs al său de la 5 aprilie, preşedintele ucrainean a cerut încă o dată ca Rusia să fie exclusă din Consilul de Securitate şi să fie înfiinţat un tribunal pentru a judeca „actele teroriste zilnice” comise de Moscova, informează News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend