Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un deputat PNL spune că el și alți colegi au fost amenințați să nu voteze certificatul verde: Îţi dăm foc şi ţie şi familiei / Dacă trece acest certificat, orice acţiune este justificată

Publicat

in

Preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a spus că mai mulţi parlamentari liberali au primit SMS-uri de ameniţare pe telefoanele de serviciu, în legătură cu votul pentru certificatul verde.

”Am primit în cursul zilei de ieri (miercuri – n.r.) un mesaj ameninţător la adresa mea şi a familiei mele. Mesajul <<Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde. Îţi dăm foc şi ţie şi familiei. Dacă trece acest certificat orice acţiune este justificată, suntem în legitimă apărare>> Mesajul este primit şi de alţi colegi din grupul PNL. Am avut discuţii atât cu ceilalţi colegi cât şi cu liderul de grup, opinia este să facem o sesizare către instituţiile abilitate singura discuţie este dacă vom face o acţiune comună sau acţiuni individuale”, a declarat deputatul Gabriel Avrămescu pentru News.ro.

În ciuda ameninţării, deputatul buzoian spune că are o poziţie clară pe care a făcut-o publică cu toate ocaziile, atât în ceea ce priveşte vaccinarea anti-Covid, cât şi asupra necesităţii introducerii Certificatului Verde.

”Din punctul meu de vedere, este un gest iresponsabil al unor persoane care nu înţeleg că vaccinarea este singura soluţie şi nu este o ameninţare la adresa unor politicieni, ci reprezintă o ameninţare la adresa oamenilor care au înţeles că vaccinul este ultima soluţie. E un mesaj care pune în pericol sănătatea publică. Eu susţin cu toată tăria această lege privind instituirea Certificatului Verde”, a mai spus Avrămescu.

Legea care prevede introducerea certificatului verde la locul de muncă este în Camera Deputaţilor. Actul normativ a fost respins de Senat.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Scandalul facturilor eronate: ANPC anunță că a aplicat amenzi totale de 645.000 lei până acum. La Electrica Furnizare s-au refăcut peste 2,2 milioane de facturi

Publicat

in

De

​Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat miercuri că în urma controalelor efectuate până acum a aplicat amenzi în valoare de 645.000 de lei, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii. ANPC a dat ca exemplu, Electrica Furnizare, unde, prin procesul verbal de constatare a contravenției, s-au stornat 2.232.224 de facturi.

 • “Până în acest moment, comisarii ANPC au finalizat 94 de acțiuni de control, în întreaga țară, alte 100 aflându-se în curs de derulare.
 • Până acum, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 645.000 lei, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii.
 • Până la această oră, cu titlu de exemplu, la operatorul economic Electrica Furnizare, prin procesul verbal de constatare a contravenției, s-au stornat 2.232.224 de facturi la care nu se cuprinseseră conceptele de compensare/plafonare de la 1.11.2021, urmând a se emite un număr egal, în ogindă de facturi calculate conform normelor legale în vigoare.”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de ANPC.

Autoritatea enumeră următoarele abateri constatate în urma controalelor la furnizorii de energie și gaze:

 • nu a fost aplicată plafonarea și compensarea prețurilor conform OUG118/2021 începând cu 01.11.2021
 • tabelul privind consumul energie electrică, de pe site-ul companiei nu cuprinde consumul zilnic de referință, inclusiv marja de 10%
 • informările privind compensarea facturilor de energie electrica și gaze naturale, transmise clienților, nu conțin elementele din care este compus prețul la care se aplică compensarea
 • nerestituirea la termen a avansului achitat la trecerea la alt furnizor,
 • nerespectarea termenului de răspuns la solicitarile petenților de încheiere a contractelor de furnizare pentru energie electrică și gaze naturale, punând consumatorii în situația de a nu cunoaște statusul contractului o perioadă de până la 60 de zile.
 • contractele emise nu conțin prețul serviciilor din prețul gazului, doar prețul total, astfel încât consumatorul nu poate verifica modalitatea de calcul al compensării acordate
 • diferențe de preț între 2 notificări privind prețul emis de operatorul economic unui consummator
 • împiedicarea, sub orice formă a comisarilor ANPC de a exercita atribuțiile de serviciu: nerespectarea termenului de răspuns;
 • procedură nesigură: operatorul economic nu s-a asigurat că notificările privind majorările de preț au fost primite de consumatori;
 • practică comercială incorectă: majorările succesive ale tarifelor nu au fost determinate de modificări legislative
 • furnizarea de energie electrică, fără licență
 • nerespectarea termenului de facturare și facturarea comasată pe două luni.

ANPC a mai precizat că își va continuă verificările până pe data de 31 martie 2022.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Numărul țărilor europene cu raportări Covid record a ajuns miercuri la șapte / Salt incredibil al bilanțului zilnic din Austria

Publicat

in

De

Bilanțul zilnic de infecții cu coronavirus din Austria a doborât de departe recordul anterior, deoarece varianta Omicron, extrem de contagioasă, continuă să se răspândească, a declarat miercuri cancelarul Karl Nehammer, citat de Reuters.

“Avem aproape 30.000 de infecții. Este o cifră înspăimântător de mare”, a declarat Nehammer într-o conferință de presă.

Precedentul record de noi cazuri zilnice de Covid-19 era de 17.006, stabilit în urmă cu o săptămână.

Tot miercuri, Slovenia și Croația au raportat și ele bilanțuri record de cazuri noi de COVID-19, de 12.285 și, respectiv, 10.427, presa avertizând că cifrele reale sunt probabil mai mari, deoarece laboratoarele nu au putut procesa toate testele suficient de repede.

Slovenia, care a înregistrat un salt de 41,5% față de ziua precedentă și cu aproape 80% mai multe cazuri decât miercurea trecută, a scurtat perioada de carantină pentru cei angajați în sectoarele sănătății, asistenței sociale și educației pentru a permite funcționarea normală a acestora.

Croația, cu un salt zilnic de 38% în ceea ce privește numărul de cazuri, a raportat 45 de decese.

Germania a anunțat miercuri 112.323 de noi cazuri, o raportare zilnică ce trece pentru prima oară de 100.000 de infecții, dar ministrul sănătății a declarat că vârful nu a fost atins.

De asemenea, Ungaria a raportat un nivel maxim de 14.890 de infecții, dar numărul celor spitalizați cu Covid-19 a rămas la un nivel relativ scăzut

Bulgaria și Cehia au depășit și ele, miercuri toate bornele anterioare privind numărul de cazuri înregistrate într-o perioadă de 24 de ore.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend