Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un cuplu israelian a divorțat după 25 de ani de mariaj din cauza vaccinului anti-Covid: “Tot ce spune soția mea sună a teorie a conspirației”

Publicat

in

Pandemia de COVID-19 nu a fost ușoară pentru cei mai mulți dintre noi însă unele familii au trecut prin turbulențe extreme, ajungând la separare, scrie The Jerusalem Post.

Pentru un cuplu din nordul Israelului care a fost căsătorit timp de peste 25 de ani problema vaccinării anti-Covid a provocat un conflict serios între soț și soție.

În timp ce bărbatul a rămaș în șomaj timp de luni de zile din cauză că era în „halat” (concediu neplătit) și nu s-a putut întoarce la muncă, soția sa a continuat să lucreze.

Însă în ultimul timp refuzul acesteia de a se vaccina împotriva COVID-19 a sfâșiat familia și a afectat puternic copiii, prinși în mijlocul unui conflict între cei doi părinți.

Avocatul bărbatului afirmă că drama familiei a devenit recent un fenomen comun în rândul a numeroase gospodării și locuri de muncă din cauza antivaccinismului.

Așadar ce faci când este afectat venitul familiei, mai ales când el vine dintr-un singur salariu?

„Angajatorii soției mele au stabilit că toate persoanele care nu s-au vaccinat pot continua să lucreze de acasă însă asta a dus la înjumătățirea venitului ei”, afirmă soțul.

Acesta adaugă că salariul redus nu va ajunge familiei deoarece el nu a fost rechemat la muncă, fiind angajat ca bucătar.

„Aș trece peste asta dacă ea nu ar vrea să se vaccineze dintr-un motiv de înțeles dar tot ce spune sună ridicol și a teorie a conspirației”, mai spune acesta.

Soția continuă să insiste că nu se va vaccina anti-Covid, chiar dacă acest lucru va duce la concedierea sa sau chiar la divorț.

„M-am săturat să încerc să mulțumesc lumea”, a declarat aceasta în instanță. „Nu voi primi prima doză sau a doua doză sau nicio doză. Știu cum să am grijă de mine, lucru valabil și pentru cei 3 copii ai mei”, a mai spus aceasta în fața judecătorului.

„Lăsați-o pe soția mea să facă ce dorește, atât timp cât lasă copiii în pace”, spune soțul, acuzând că aceasta „îi spală pe creier de dimineața până seara”.

Avocatul bărbatului afirmă că cuplul va divorța dar că se pare că acesta avea probleme și înainte de actualul conflict.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

​Patronii de restaurante cer Guvernului să prelungească funcționarea localurilor în București

Publicat

in

De

Patronii de restaurante membri ai organuzației HORA solicită, „de urgență”, Guvernului Ciucă, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și prefectului Capitalei, Georgiana Văcaru, să permită prelungirea funcționării localurilor din București în luna decembrie, considerată „cea mai bună lună” pentru sectorul HoReCa, „o gură de aer pentru industria cea mai încercată și afectată financiar”.

Citește mai departe și comentează pe StartupCafe.ro…

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Un deputat din Letonia a fost arestat după ce a pornit o campanie anti-vaccinare. Momentul în care e ridicat de poliție dintr-o benzinărie

Publicat

in

De

Un membru al parlamentului leton, Aldis Gobzems, care s-a remarcat în ultima vreme prin manifestaţiile organizate împotriva vaccinării anti-COVID-19, a fost arestat luni după ce şi-a pus în practică intenţia de a începe o astfel de campanie de protest la nivel naţional, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Gobzems îşi propusese să parcurgă Letonia într-un autobuz de propagandă anti-vaccinistă cu mesaje care să îndemne la interzicerea oricărei vaccinări obligatorii, dar şi cu mesaje împotriva premierului Krisjanis Karins şi preşedintelui Egils Levits.

Deputatul a fost reţinut luni de poliţie la o benzinărie în oraşul Tukums. Imagini distribuite pe reţelele de socializare îl arată cum este urcat încătuşat într-o dubă a poliţiei, în timp ce un mic grup de susţinători ai săi protestează.

El fusese deja exclus de la lucrările parlamentului după ce a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare.

Printre acţiunile sale cele mai controversate s-a evidenţiat publicarea pe reţelele de socializare a unei fotografii proprii cu Steaua lui David pe care numeroşi evrei au fost forţaţi de nazişti să o poarte în timpul Holocaustului. Aldis Gobzems a dorit astfel să protesteze împotriva certificatului de vaccinare, obligatoriu în Letonia pentru accesul în marile centre comerciale, în cinematografe, teatre sau la evenimente publice.

Deputatul leton a convocat până în prezent mai multe manifestaţii anti-vaccinare, la unele participând mii de persoane, într-o ţară ce numără mai puţin de două milioane de locuitori. Următoarea manifestaţie pe care o planificase era programată pe 13 decembrie, pentru aceasta el îndemnându-şi simpatizanţii să ridice o tabără în apropierea palatului prezidenţial din capitala Riga.

Aldis Gobzems, de profesie avocat, a căpătat notorietate după ce a reprezentat la proces familiile victimelor prăbuşirii plafonului unui supermarket în noiembrie 2013, accident soldat cu 54 de morţi.

El a intrat în 2018 în partidul conservator KPV, creat în 2016 şi care o perioadă a susţinut guvernul, dar care în final s-a destrămat din cauza unor conflicte interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend