Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Un cunoscut preot candidează la primăria Corbeni din partea PSD – LASĂ PREOȚIA PENTRU ADMINISTRAȚIE ȘI POLITICĂ

Avatar

Publicat

in

Se complică bătălia electorala în comuna Corbeni din Argeș. După ce PSD a renunțat la actualul primar Remo Mateescu pe motiv de incompetență, in lupta electorală pentru primărie a fost aruncat un cunoscut preot. Este vorba de Nicolae Dinică, cel care a indeplinit functii cheie in cadrul Arhiepiscopiei Argeșului si Muscelului, devenind, la un moment dat, mana dreapta a IPS Calinic.

Ulterior, preotul Dinica, a fost indepartat de conducerea Arhiepiscopiei si trimis sa slujeasca la Biserica Sf. Nicolae Domnesc. Cum in spatiu public au aparut in ultima perioada o serie de informatii menite sa păteze moralitatea specifica unui slujitor al Domnului si care vizau, in special, faptul ca ar fi divorțat cu scandal, ca nu ar avea voie sa candideze din postura de preot sau ca ar fi doar un pion manevrat de Manzana si IPS Calinic care si-ar dori niste munti , am reusit sa stam de vorba cu Nicolae Dinica, cel care va candida din partea PSD pentru functia de primar al comunei Corbeni.

Acesta ne-a declarat ca. in primul rand, nu mai este preot deoarece a fost suspendat de catre Arhiepiscopia Argesului in urma unei cereri depuse chiar de el. “Am facut cerere de suspendare intrucat am inceput alte studii si care nu imi permiteau sa slujesc si la biserica pentru ca trebuia sa merg zilnic la cursuri. |E vorba de studii militare si administratie. Deci nu poate fi vorba de ceva in neregula pentru ca , stim cu totii, preotii in functie nu au voie sa candideze, sa faca politica. La fel, nu m-a dat nimeni afara… eu am facut cerere de suspendare” ne-a declarat Nicolae Dinica.

Acesta a infirmat si zvonurile privind casnicia sa dar si presupuse interese ale PSD si IPS Calinic in a prelua niste munti din averea comunei Corbeni. “Oamenii vorbesc fara sa stie. A fost de ajuns ca un singur om sa arunce zvonul cum ca as fi divortat. Nu, nu sunt divortat, spre deosebire de altii. In ceea ce priveste aranjamentele cu muntii Corbeniului… cum poti crede asa ceva cand acesti munti sunt deja in adminsitrarea si proprietatea unor asociatii si obști. In plus, un munte nu se da precum un televizor, sau o masina. Sunt niste pasi iar nu primarul este cel care decide asa ceva, ci Consiliul Local. Alesii locali decid astfel de transferuri si nu primarul, sa fie clar”, ne-a declarat Nicolae Dinica. Acesta este increzator in sansele de a deveni primarul Comunei Corbeni si aduce ca argument formarea si pregatirea sa, inclusiv studiile recente de administratie dar, mai ales, faptul ca iubeste Corbeniul si isi doreste ca acesta sa redevina una dintre comunele etalon ale Argesului dupa mandatele a doi primari care au tinut in loc localitatea.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend