Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un copil din Constanţa a fost dus la spital cu arsuri grave după explozia unui tub de spray aruncat în foc

Avatar

Publicat

in

Un copil în vârstă de 12 ani, din localitatea Sinoe, judeţul Constanţa, a ajuns, luni, la Spitalul din Cogealac, cu arsuri grave pe corp, după ce un tub de spray aruncat în focul făcut în curte, de părinţi, ar fi explodat lângă el, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse medicale, copilul în vârstă de 12 ani a fost rănit după ce tubul de spray aruncat în focul făcut de părinţi pentru a arde deşeuri, în curte, ar fi explodat lângă el.

Părinţii l-au dus pe băiat la Spitalul din Cogealac, iar după ce primeşte primele îngrijiri medicale la Centrul de Primiri Urgenţe, copilul urmează să fie transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă Grigore Alexandrescu din Bucureşti

”A explodat un tub de spray. Copilul a fost dus la spital la Bucureşti, cu arsuri pe 20 % din suprafaţa corpului. Va fi transportat cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgenţă Grigore Alexandrescu,”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Constanţa.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa a deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă băiatul era nesupravegheat în momentul în care tubul de spray a explodat şi l-a rănit.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

ALERTĂ Ludovic Orban anunță că deficitul bugetar al României va SĂLTA la 8,5-8,6

Avatar

Publicat

in

De

Se anunță nebunie după criza generată de coronavirus.  Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că deficitul bugetar va fi în jur de 8,5-8,6. Orban spune că va fi însă unul din cele mai mici din Europa, chiar dacă el pare mare.

”Daţi-mi voie să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european”, a adăugat el, conform News.ro.

Publicitate

Citește și: Traian Băsescu PROFEȚEȘTE: Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă

Ludovic Orban a făcut aceste afirmaţii în timpul unei vizite în judeţul Dolj, după vizita pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti, Tronsonul 1.

”Evident că vom creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6. Daţi-mi voie să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european. Sigur că alte ţări sunt în altă situaţie. Germania, de exemplu, nu a mai înregistrat deficit cred că de 10 ani şi îşi poate permite un deficit mai mare. România, în schimb a avut deficite succesive, a trebuit să se împrumute, cei de dinaintea noastră s-au împrumutat de multe ori mai scump din cauza lipsei de credibilitate şi sustenabilitatea unui deficit bugetar mai mare este extrem de dificilă”, a declarat premierul.

Economia României ar putea scădea cu 3,8% în acest an, revizuită de la o scădere de 1,9% în scenariul precedent, în condiţiile în care starea de alertă s-a prelungit şi în prima jumătate a trimestrului III, ceea ce va conduce la o revenire mai lentă decât se estimase iniţial, arată nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

“Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, calculat potrivit metodologiei naţionale (cash) creşte de la 73,4 miliarde lei la 91 miliarde lei acesta reprezentând 8,6% din PIB”, se menţionează în proiect.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Turneul de la Roma a fost devansat cu o săptămână

Avatar

Publicat

in

De

Noile date ale turneului de la Roma (WTA de categorie Premier 5 şi ATP Masters 1.000) sunt 14-21 septembrie, imediat după US Open.

Iniţial, competiţia italiană trebuia să înceapă la 11 mai, dar a fost amânată pentru luna septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Publicitate

Citește și: DIICOT a lucrat cu ofițerii de la Grupuri Infracționale Violente peste DORINȚA șefilor din Poliția Capitalei care în 2019 au pus interdicție polițiștilor

Semifinaliştii de la US Open care vor dori să participe la Roma vor fi exceptaţi de la primul tur şi nu vor evolua înainte de 16 septembrie.

Turneul de tenis de la Madrid, care urma să înceapă la 13 septembrie, a fost anulat, au anunţat organzatorii, la 4 august. Autorităţile madrilene au recomandat anularea turneului organizat de Ion Ţiriac, din cauza recrudescenţei cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Spania şi, mai ales, în regiunea capitalei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend