Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un controversat fost șef al CNAS anunță DEZASTRUL: ‘Sistemul public de sănătate este la un pas să fie desființat’

Avatar

Publicat

in

Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, atrage atenția că sistemul public de sănătate este la un pas să fie desființat, făcând referire la OUG din aprilie privind coplata.

„M-am gândit mult dacă are sens să vorbesc despre ceea ce se întâmplă în mod real în sistemul sanitar românesc! Ceva totuși îmi spune că în calitate de medic am o datorie față de pacienți! Și anume, să încerc să le apăr dreptul la viață pe care unii ticăloși se pregătesc să-l confiște! Doar din lăcomie, doar pentru că acești așa-ziși investitori cred că viața celor mulți nu contează! (…)Puteți citi ordonanța de urgență dată de guvernul Dăncilă în luna aprilie! Nu o sa intru în detalii (cum și pentru cine a fost dată, cine profită etc.) dar vă voi spune pe scurt despre ce e vorba! Serviciile paraclinice (adică analizele de laborator) sunt plătite de CNAS astfel încât pacienții să poată avea acces în mod gratuit la investigațiile necesare diagnosticării afecțiunilor medicale! Este o condiție esențială în stabilirea conduitei ulterioare în ceea ce privește actul medical propriu-zis!”, scrie Lucian Duță, fost președinte al CNAS, pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Citește și: Decizia majoră ÎCCJ! Iese Dragnea din închisoare?

Acesta arată că nicio boală nu poate fi tratată dacă nu este, mai întâi, diagnosticată, iar atunci când este vorba de un diagnostic complex, medicul de familie are nevoie de consulturi interdisciplinare, adică de părerea unor medici specialiști care își desfășoară activitatea în ambulatorii de specialitate.

„Aceste consulturi de asemenea sunt decontate de CNAS și pacienții au acces gratuit! Cele expuse mai sus sunt făcute cu un anumit scop: este vorba de garantarea accesului gratuit la servicii medicale a cetățenilor care plătesc contribuțiile la sistemul public de sănătate! Și acum să revenim la ordonanța Pintea – Dăncilă care dacă va intra în vigoare, va limita în mod brutal accesul la servicii medicale gratuite exact a contribuabililor mai defavorizați, cei cu venituri mici și chiar medii!”, atrage atenția Duță.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

Lucian Duță spune că dacă această ordonanță își va produce efectele, nimeni nu mai are acces gratuit la servicii medicale de bază!

„Adică, dacă nu plătești în plus poți să stai acasă! Și să suferi în liniște! Oricum, degeaba ți-ai plătit contribuțiile la sănătate! Ne văităm că suntem pe primul loc în Europa în ceea ce privește mortalitatea din cauze perfect tratabile dar pe de altă parte suntem la un pas să interzicem prin lege accesul la serviciile medicale, culmea garantate teoretic de Constituție! Și nimeni nu vorbește! Știu și de ce…! Dar promit că voi vorbi eu! Pentru că nimeni nu merită să moară doar pentru ca nu are bani! Și mai ales pentru că așa vor unii băieți deștepți din piața privată a serviciilor de sănătate!”, mai spune fostul președinte al CNAS.

Citește și: Corina Crețu – declarații incredibile despre bugetul României: 2021-2027!

Acesta a publicat un extras din OUG 24/2019. Potrivit acesteia: „Asigurații care beneficiază de unele servicii medicale acordate de furnizori privați care încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate, în regim de spitalizare continuă, ambulatoriu clinic de specialitate și ambulatoriu paraclinic, pot plăti o contribuție personală pentru a acoperi diferența dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privați și tarifele suportate din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate decontate de casele de asigurări de sănătate. Contribuția personală pentru fiecare categorie de serviciu medical prevăzută la alin. precedent este afișată pe pagina de internet a furnizorilor privați de servicii medicale și se plătește în mod direct de către asigurați cu acordul prealabil în scris al acestora. Prin contractul-cadru, aprobat prin Hotărâre a Guvernului, se stabilesc serviciile medicale pentru care asigurații plătesc contribuția personală (…), modalitatea și condițiile acordării acestora, precum și procedura de stabilire a nivelului contribuției personale”.

Citește și: Dacian Cioloș : “Ne propunem să organizăm un prim congres al diasporei – PLUS”! .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Brexit: `Un acord este posibil`, afirmă preşedinta Comisiei Europene

Avatar

Publicat

in

De

Un acord între Uniunea Europeană şi Regatul Unit cu privire la Brexit rămâne “posibil” în pofida poziţiilor lor foarte îndepărtate la începutul unei săptămâni de negocieri decisive, a afirmat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, notează AFP preluat de agerpres.

“Ne dorim un acord şi sunt în continuare convinsă că este posibil un acord”, a declarat ea la Lisabona, la finalul unei întrevederi cu premierul portughez, Antonio Costa.

Publicitate

“Fac apel la responsabilitate, deoarece economiile noastre, de ambele părţi ale Canalului Mânecii, sunt grav lovite de pandemie şi trebuie să facem tot posibilul pentru a ajunge la un acord rezonabil”, a subliniat Ursula Von der Leyen.

Britanicii au reiterat luni dorinţa lor de a modifica termenii acordului de divorţ cu UE, cu riscul de a influenţa săptămâna decisivă de negocieri cu europenii, la Bruxelles, asupra viitoarei relaţii comerciale.

“Poziţia Regatului Unit este foarte departe de ceea ce UE poate accepta”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene Maros Sefcovic, după o întâlnire cu ministrul de stat britanic Michael Gove în capitala belgiană.

“Amândoi am fost clari că suntem încă la o oarecare distanţă unul de celălalt. Dar am fost, de asemenea, clari că dorim să eliminăm acest decalaj”, i-a răspuns Michael Gove, prin intermediul televiziunii britanice.

În centrul discuţiilor lor, foarte controversatul proiect de lege în dezbatere în parlamentul britanic, care pune sub semnul întrebării unele angajamente asumate de Regatul Unit în acordul reglementând ieşirea sa din UE la 31 ianuarie.

Textul revine asupra unor dispoziţii pentru provincia britanică Irlanda de Nord, prevăzute să evite restabilirea unei frontiere cu Republica Irlanda, prevederi considerate esenţiale pentru menţinerea păcii pe insulă.

Furioşi de această schimbare, care, după cum a recunoscut chiar guvernului britanic, ar încălca dreptul internaţional, europenii au dat termen Londrei până la sfârşitul lunii, adică miercuri, să-şi retragă proiectul, sub pedeapsa acţionării în justiţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Flacăra contestării rezultatelor se extinde în București. USR-PLUS reclamă furturi și în mai multe secții din Sectorul 4

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele USR Sector 4, Paul Ene, reclamă furturi ale voturilor Alianţei, în mai multe secţii de votare. Potrivit acestuia, la Secţia 759, deşi au fost raportate zero voturi pentru USR PLUS, în realitate erau 382, ceea ce situa Alianţa pe locul 1 în secţia respectivă. ”Aşa se fură”, a afirmat Ene, potrivit news.ro

Vezi și: SCANDAL pentru primăria Sectorului 1: Liderii USR și PLUS s-au dus la sediul Biroului Electoral și cer numărarea voturilor

Publicitate

Preşedintele USR Sector 4, Paul Ene, reclamă, în mesaje pe Facebook, furturi ale voturilor Alianţei.

Potrivit acestuia, la Secţia 661, nu a fost raportat niciun  vot pentru Nicuşor Dan, dar s-au raportat 192 de voturi pentru un candidat independent.

”În aceeaşi secţie USR PLUS + PNL aproape 200 de voturi. Încă nu sunt validate rezultatele la BES”, a scris Ene pe Facebook.

De asemenea, la secţia 759, Grădiniţa Vista, au fost raportate zero voturi pentru USR PLUS.

”După verificările colegei noastre de la BES s-a descoperit că erau de fapt 382. Adică locul 1. Aşa se fură”, a mai scris Ene.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend