Conecteaza-te cu noi

OPINII

Un Consiliu Local mai slab ca precedentul ?

Avatar

Publicat

in

Iulian UTA - iulian.uta@ziarulprofit.ro

Iulian UTA – iulian.uta@ziarulprofit.ro

Primarii şi consilierii aleşi în urma votului din 10 iunie au fost, cu rare excepţii, investiţi oficial pentru un nou mandat de 4 ani, timp în care ar trebui să pună umărul la treabă şi să rezolve problemele comunităţilor pe care le reprezintă. Au fost numiţi şi viceprimarii ţi s+au format deja şi alianţele pentru asigurarea majorităţii necesare ca proiectele să nu întâmpine vreun obstacol în vederea punerii lor în aplicare. Privită la modul general situaţia pare una inedită acum cu un guvern fără PDL sau UDMR, cu o conducere la Consiliul Judeţean exact pe placul actualului si probabil viitorului Guvern, aspecte care se vor reflecta şi în ce priveşte administraţiile locale. Un mic amanunt: mai trebuiec mici schimbari pe ici , pe colo,că doar aşa e la noi, se schimbă rânduiala la centru, se schimbă şi şefii din teritoriu.

Unii au tot comentat că puterea le-a fost ostilă şi banii au fost direcţionaţi către “cine trebuia”. Acum puterea le e favorabilă şi logic ar fi ca scuza că unii de sus nu îi au la suflet să dispară.
Nu pot să mă abţin să nu remarc totuşi că la Curtea de Argeş, partidele politice au mai demonstrat încă o dată cât de parşive, de mincinoase sunt. Actualul Consiliu Local nu diferă mai deloc de vechiul, cel atît de hulit şi văzut de mulţi ca fiind cel mai slab din istoria oraşului. Ba mai mult, aş risca să soun că actualul este mai slab decăt anteriorul si mult mai îmbătrănit. Este pentru prima dată cred, cînd nu regăsim în legislativ o femeie, aşa cu este o premieră absenţa tinerilor din Consiliul Local. Cred că ar trebui să avem serioase motive de îngrijorare mai ales că ne-am procopsit cu alţi pensionari şi cîţiva nou veniţi care se uitau prin sală, joia trecută, ca viţeii la poarta noua. Pe aceştia din urmă mi-e şi teamă să îi intreb unde se află Zloteşti-ul sau … căte picioare are un buget, aşa că mai bine tac.

Revenind la şefii administraţiilor locale, ei bine, primarii au acum posibilitatea să-şi dovedească capacităţile de a conduce un oraş sau o comună fiind pe aceeaşi lungime de undă cu galbenul şi roşul de pe flamura conducătoare. Degeaba flutură ea mândră în soare că i-a venit de hac steagului portocaliu dacă stegarii de la oraşe şi sate, de la conducerea primăriilor permanentizează starea de lucruri şi nu pot trece de la scuze la fapte concrete. Trebuie să treacă de la posterul în care stau de braţetă cu două personaje din fruntea ţări sau a judeţului şi să coboare în mijlocul adevăratelor probleme ale oamenilor. Nu de alta dar oamenii şi-au pus încredere în ei, că doar de aceea i-au votat şi ar fi păcat să se frigă din nou.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ecce homo! Condamnați-l pe Florian Bichir… prin vot

Avatar

Publicat

in

Deși nu prea merg la biserică, pot spune că nu sunt chiar un habarnist în ceea ce privește momentele cheie din bilblie și, cu atât mai puțin, o vită păstorită de ÎPF Daniel -așa cum ar putea crede CTP-ul, acest Bivolar al presei românești. Și nu, nu o să vorbesc despre bivoli, bivolari, cornute și încornorați ci despre o celebră scenă biblică, de fapt o celebra exclamație, din care unii au invâțat ceva, alții încă nu. O scenă pe care eu, unul, o văd transpusă, adaptată în actuala campanie electorală și din care Argeșul ar avea de câștigat.

Așadar, suntem in Argesul electoral al anului 2020. În gălbejitul județ roșu, pe tarabele politice electorale au apărut cam aceleași nume, prenume…. Personaje. Dacă e să fii atent, nu vezi mari noutăți ba, mai mult, îți dai seama că ți se cere să trimiți în Parlament oameni care vin bine crescuți politic din negura roșie care persista de 30 de ani peste acest județ, sau să menții în parlament, încă 4 ani, aceiași politicieni cărora nu le-a păsat de problemele voastre. Mai simplu vor sa condamnați Argesul să lâncezească încă 4 ani în aceeași negură… roșie. Ei bine, tot încercând să mă decid dacă voi merge sau nu la vot pe 6 decembrie, am vazut pe lista unui partid la care, sincer, nu mă așteptam, un nume care m-a făcut să exclam: Ecce homo ! De ce reacția asta? În primul rand că îl cunosc de ani buni și știu că e total diferit față de ce avem acum pe piața candidaților. În al doilea rând îl cheamă Florian Bichir iar CV-ul său este unul impecabil, oricat au incercat unii (și incă mai încearcă) să-i găsească nod în papură. Ei bine, nu în ultimul rând, Florian Bichir e un patriot adevărat, un patriot “tobă” de istorie care-și iubește la infinit țara. Ok, ați putea spune, în pripă cititind randurile de mai sus și necunoscându-l, că “vai, dar e prea erudit” sau “ce vorbești, nene, e un înfumurat” sau “e ca toți ceilalți politicieni”… Vă garantez că nu e deloc așa și vă veți convinge singuri de asta discutând cu el pe o stradă, pe o uliță, într-o sală de lectură, într-o piață, la o lansare de carte… oriunde. Trebuie doar să îl cunoașteți pe patriotul Florian Bichir, pe proaspătul politician Bichir pentru ca, mai apoi, sigur vă veți schimba optiunile de vot sau, dacă erați parte din acel procent însemnat de argeșeni care nu merge la vot anul acesta – pe 6 decembrie, sigur veți fi în cabina de vot.

Acum, nu Pilat din Pont vă va cere să alegeți ci propria conștiință, inclusiv a celor care erau deciși să nu mergă la vot. Ați putea fi mulți dintre aceia care, convinși de patriotul Florian Bichir, vor exclama “Ecce homo!(Iată Omul)” și tot voi veți decide: condamnați Argeșul pentru încă 4 ani de lâncezeală sau îl condamnați pe Florian Bichir la 4 ani de muncă în slujba voastra, ca parlamentar de Argeș ? Decizia vă aparține, urmările la fel….

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Viceprimar de Curtea de Argeș, sau cum se cumpără noul post- Negocieri în (DEZ)INTERESUL CETĂȚENILOR

Avatar

Publicat

in

Se duc lupte grele pentru desemnarea prin vot a noului viceprimar din Curtea de Argeș. Asta pentru că, în urma alegerilor, niciun partid nu are majoritatatea in CL pentru a-și impune fără griji viceprimarul. Așa se face că, in ultima săptămână, s-au dus negocieri intense, unele care arată, din păcate, că noii consilieri se gândesc în primul rând la ei și gupurile lor de interese și, mai apoi, la cetățean. Astfel, nu mai putin de 4 consilieri isi doresc aceasta functie. Este vorba de Ionel Păunescu de la Pro România, Dan Petrescu de la PMP, Mădălin Marinescu de la PNL și Ștefan Dumitrache de la PSD.

Cum PSD stă cel mai bine și are nouă consilieri, pentru a face o majoritate simpla, trebuie doar să convingă un alt consilier să voteze cu ei, adică să ajute pe Ștefan Dumitrache să preia biroul de vicperimar. PNL l-a nominalizat pe Mădălin Marinescu și asteapta ca USR si PMP să i se alăture pentru a vota împreună noul viceprimar, conform intelegerilor dintre partide. Numai ca ar mai avea nevoie si de votul lui Ionel Păunescu, plus inca unul de la cineva din PSD dispus sa tradeze. Pe turnantă, ignorand total, deciziile liderilor PMP și PMP de la Bucuresti care au stabilit ca vor colabora peste tot in teritoriu, fermierul Dan Petrescu se bate cu pumnul in piept ca el e cel mai potrivit pentru a ocupa functia de viceprimar, desi partidul sau nu a strans decat cateva sute de voturi. Așa se face că, negocierile au luat o alta turnură, în interesul fiecaruia, numai in interesul cetateanului NU. Astfel, s-a ajuns în situația ca totul să se negocieze ca la piață iar preturile au fost echivalate in funcții babane la stat, bine plătite. In aceste condiții, Ionel Păunescu sustine in fata celor de la USR si PMP ca el ar fi cel mai bun viceprimar și, dacă cele două partide nu vor accepta asta, el va face cum il taie capul, functie de ofertele celor de la PSD. Iar PSD nu a stat pe ganduri si, pentru a trada electoratul PRO Romania, lui Păunescu i s-a oferit in schmbul votului pentru Dumitrache, un post bine platit din banii argesenilor: director la un serviciu public al Primăriei. PNL a rectionat rapid si a venit cu o contraoferta pentru trădarea lui Păunescu: i-a oferit postul de director la Rezervele Statului daca il va vota pe Madalin Marinescu. Pentru a fi siguri de victorie, PSD a ofertat si pe fermierul Dan Petrescu, dar oferta se pare ca nu amintea nimic de pasunile orasului și, in aceste condiții, pentru a-i mai face pe cei de la PSD sa se gandeasca la numarul oilor din turma lui, Petrescu a mototolit intelegerea dintre Tomac și Orban și susține ca el este cel care va candida pentru functia de viceprimar cu sustinerea celor catorva tradatori de la PSD si USR. Cei de la USR au râs la auzul anunțului fermierului si au spus clar ca ei vor merge alaturi de PNL. negocierile de aceste tip, facute in primul rând in interesul unor politicieni sau al unor grupuri de interese si nu al cetateanului, arată ca la Curtea de Arges totul e de vanzare, chiar si un post de viceprimar , chiar si interesul cetățenilor.

Analizand la rece, lasand aceste bătălii cu oferte si contraoferte, este clar ca Ionel Păunescu isi va trada electoratul care l-a votat și va merge cu Dumitrache. Pentru serviciile aduse in slujba unui partid, nu al cetățenilor, Păunescu, fostul pesedist si mana dreapta a lui Draghici, va primi o functie la stat pentru el si inca o persoana apropiata. Asadar, PSD va face majoritatea, una consolidată, dacă e sa ne luam dupa ultimele informatii potrivit carora si cei doi de la PMP, inclusiv fermierul Petrescu, au pus botul la borcanul cu miere al lui Panturescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend