Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un chirurg acuză lipsa echipamentului complet de protecţie contra Covid-19: ‘Sunt de gardă. Dacă trebuie să operăm vom fi contaminați’

Publicat

in

Un chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti acuză lipsa echipamentului complet de protecţie contra Covid-19. Dan Oprea reclamă şi lipsa protocoalelor pe care trebuie să le urmeze medicii care lucrează cu pacienţi infectaţi: „Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminaţi”, spune chiru

Medicul Dan Oprea a postat duminică, pe Facebook, mesajul primit de la un prieten, în care acesta îi descrie cum la unitatea de primiri urgenţe a spitalului a fost adus un pacient din Germania, suspect de a fi fost infectat cu virusul SARS-Cov-2.

În plus, pacientul avea temperatură peste 38 de grade, a fost refuzat de alte spitale din judeţ, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti nu are aparat ca să-l testeze.

Traian Băsescu explică marele plan al Europei, în lupta cu noul coronavirus

„Eu sunt de gardă la Chirurgie-SJU Ploiești. Am întrebat la sală dacă avem echipament de protecție. Avem, dar incomplet, deci nesigur. Dacă trebuie să operăm vom fi contaminați. Nu s-a sinchisit nimeni, până astăzi (duminică – n.r.), să ne facă un instructaj, măcar elementar. Management de spital, managementul unor astfel de situații, ZERO!!! Avem poliție și armată pe străzi, să oblige oamenii să stea în casă și să încaseze amenzi. În spital nu este nimeni care este în stare să gestioneze această pandemie. Este stare de urgență, pentru cine????!!!”, scrie chirurgul.

Acesta spune că fiecare face ce vrea, iar șefii rezolvă problemele prin telefon.

„Fiecare face ce vrea mușchiul lui. Unde sunt epidemiologii, cei de la protecția muncii, managerii, (avem așa ceva???). În case ca șoarecii… rezolva problemele prin telefon. Au familii și au dreptul la sănătate!!??!!! DAR NOI??? Avem doar obligații??? Nu avem dreptul la protecție, la sănătate????? Se testează 10/000 de bucureșteni, pentru că așa vor unii profesioniști din sănătate, ministerul se delimitează de această acțiune… este anarhie, sau ce?? Mai există instituții ale statului valide și apte să acționeze??? Există o strategie, un plan de acțiune articulat și coerent???? Sau, Dumnezeu cu mila?? Dumnezeu dă, dar nu bagă în traistă??? Cum facem?? Știe cineva??”, a mai scris medicul oe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cea mai mare parcare supraetajată cu heliport, din România, a fost inaugurată la Galaţi

Publicat

in

De

Cea mai mare parcare supraetajată cu heliport, din România, a fost inaugurată, joi, la Galaţi, are 306 locuri, din care 34 pentru persoane cu handicap. Parcare are o suprafață desfășurată de peste 8.000 de metri pătrați și a avut o valoare de 2 milioane de euro.

Autorităţile judeţene au inaugurat joi prima parcare supraetajată din oraşul Galaţi. Este un imobil cu trei etaje comandat de Consiliul Judeţean Galaţi. Clădirea are o capacitate de 306 locuri, din care 34 sunt destinate persoanelor cu handicap. Parcarea are lift exterior, este iluminată, păzită şi supravegheată video, potrivit mediafax.ro.

Citește și: OFICIAL – CCR explică decizia referitoare la alegerile locale. Cum a reuşit Guvernul să-şi conteste propria ordonanţă

„Este prima parcare supraetajată din Galaţi, o parcare cu peste 300 de locuri din care 34 sunt pentru persoanele cu dizabilităţi, o parcare cu o valoare de 2 milioane de euro şi o suprafaţă desfăşurată de peste 8.000 metri pătraţi”, a declarat presei, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Parcarea poate fi utilizată gratuit de angajaţii şi vizitatorii Spitalului Judeţean. La solicitarea autorităţilor gălăţene, specialiştii au modificat proiectul iniţial al clădirii astfel încât să suporte o pistă de aterizare pentru elicopterul SMURD. Asta înseamnă că peste câteva luni, lucrările vor fi reluate. Se vor construi un nou etaj care va mări numărul locurilor de parcare până la 450 şi deasupra pista de aterizare. La final, parcarea cu heliport va fi cea mai mare de acest tip din ţară.

Citește și: SURSE – Tăriceanu pregătește o mișcare de efect: ce înseamnă, de fapt, topirea ALDE în PSD

„La anul, tot aici, vom duce la bun sfârşit continuarea pe care am dorit-o. Avem, în momentul de faţă, o licitaţie în desfăşurarea pentru extinderea, supraînălţarea cu încă un etaj a acestei parcări şi, bineînţeles, construirea unui heliport, astfel încât să scurtăm timpul în care pacientul ajunge la Unitatea de Primiri Urgenţe şi beneficiază de servicii medicale. Când va fi gata şi heliportul, nu va mai exista în ţară o parcare de această dimensiune. Va fi unică. (…) Această parcare nu va fi cu plată. Angajaţii Spitalului Judeţean, pacienţii şi aparţinătorii pacienţilor au prioritate pentru a parca aici, nu plăteşte nimeni nimic. Dacă mai rămân locuri de parcare, vor putea fi folosite şi de persoane din exterior”, a precizat Costel Fotea.

Heliportul de la Galaţi va scurta foarte mult perioada în care se face transferul pacienţilor din elicopter către Unitatea de Primiri Urgenţe şi va aduce spitalul gălăţean în topul unităţilor medicale din România. Pista de aterizare pentru elicopterul SMURD va fi cea de a cincea dintr-o unitate medicală din ţară. De asemenea, va fi al treilea heliport din România pe care se poate ateriza şi noaptea. Lucrările la etajul superior şi la heliport se vor încheia anul viitor şi se vor desfăşura fără închiderea parcării.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Guvernatorul din Tokyo a declarat că este posibil să fie necesară organizarea unor Jocuri Olimpice ‘simplificate’ anul viitor

Publicat

in

De

Guvernatorul din Tokyo, Yuriko Koike, a declarat, joi, că este posibil să fie necesară organizarea unor Jocuri Olimpice “simplificate” anul viitor, din cauza impactului pandemiei de coronavirus, şi că organizatorii discută deja posibile schimbări, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Afirmaţia lui Koike vine după ce jurnalul Yomiuri a scris despre unele opţiuni la care se gândesc organizatorii, cum ar fi testări obligatorii pentru coronavirus şi un număr redus de spectatori.

Oficialul CIO John Coates a afirmat că organizatorii trebuie să facă planuri pentru o Olimpiadă “foarte diferită” în cazul în care nu sunt semne de eradicare a Covid-19.

“Organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice implică înţelegere din partea locuitorilor din Tokyo şi a poporului japonez. De acceea, trebuie să raţionalizăm ce trebuie raţionalizat şi să simplificăm ce trebuie simplificat”, a declarat Koike.

Citește și: Al doilea proces în care Dragnea vrea DIZOLVAREA PSD Teleorman îi aduce acestuia și PRIMA ‘plimbare’ la instanță după ridicarea stării de urgență

Cotidianul Yomiuri, care a citat surse guvernamentale şi din comitetul de organizare, a notat că teste obligatorii pentru toţi spectatorii şi limitarea deplasărilor în satul sportivilor se numără printre opţiunile pe care Japonia le va discuta cu CIO.

În martie, CIO şi guvernul japonez au luat decizia fără precedent de amânare a Jocurilor Olimpice din acest an. O nouă amânare, după 2021, a fost exclusă.

Covid-19 a cauzat moartea a 388.354 de oameni din întreaga lume şi a infectat 6,59 milioane de persoane. Japonia a înregistrat aproape 17.000 de cazuri de contaminare şi 900 de decese.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend