Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Un celebru circ cu o tradiţie de 146 de ani, care a creat spectacolele de circ modern, se închide: “A fost o decizie extrem de dificilă”

Publicat

in

După 146 d ani, cortina Circului Ringling Bros. and Barnum & Bailey coboară pentru ultima oară cu spectacolul “The Greatest Show on Earth”, ce va avea loc în luna mai, relatează Associated Press.

Decizia de a închide circul iconic american a survenit în urma mai multor factori, au declarat directorii companiei. Printre motive figurează numărul scăzut al spectatorilor, combinat cu costurile ridicare de întreţinere, schimbarea gustului publicului şi luptele continue cu grupurile care susţin drepturile animalelor.

“Nu a fost o decizie oarecare. Aceasta a fost o decizie extrem de dificilă de luat atât pentru mine, cât şi pentru întreaga mea familie”, a declarat Kenneth Feld, preşedintele şi drectorul executiv al Feld Entertainment.

Compania a făcut publică decizia printre angajaţii circului sâmbătă noapte după spectacolele din Orlando şi Miami.

Ringling Bros. are în turneu două circuri în prezent şi va susţine 30 de spectacole din luna ianuarie până în mai în oraşe precum  Atlanta, Washington, Philadelphia, Boston şi Brooklyn. Spectacolele finale vor fi în Providence, Rhode Island, pe 7 mai şi în  Uniondale, New York, la  Nassau County Coliseum, pe 21 mai.

Circul, cu animalele sale exotice, costume pestriţe şi acrobaţi care sfidează moartea, a fost o piatră de temelia din industria de divertisment din SUA de la lansarea sa, la mijlocul anilor 1800.

Phineas Taylor Barnum a realizat un spectacol itineranat de animale, ciudăţenii umane, în timp ce cei cinci fraţi Ringling au jucat în spectacole de jonglerie. În cele din urmă cei doi au fuzionat şi astfel s-a născut circul modern. Formaţiile de jongleuri şi artişti de circ au călătorit de-a lungul Americii cu trenul, uimind publicul cu spectacolele lor şi animalele exotice.

La mijlocul secolului, circul devenise deja tradiţie şi divertisment pentru familii. Însă pe măsura înaintării în secolul XX, copii au început să devină din ce în ce mai puţin entuziasmaţi din cauza televiziunii, a jocurilor video şi a internetului. Circul nu a putut intra în competiţie cu celelalte zone ale industriei de divertisment.

”Marele competitor în multe privinţe este timpul”, a declarat Fed, adăugând că transportarea elementelor de spectacol cu trenul şi alte facilităţi adiacente – precum o şcoală mobilă pentru copiii artiştilor de circ – sunt elemente dintr-o altă epocă. “Este un model diferit care nu este funcţional în lumea de astăzi.”

Familia Feld a cumpărat circul Ringling în 1967. Spectacolele aveau puţin sub 3 ore în acele vremuri. Astăzi, spectacolul durează două ore şi 7 minute, cu cel mai lung segment – un episod cu un tigru – durând 12 minute,

“Încearcă să menţii interesul unui copil de 3-4 ani de azi pentru 12 minute,” a declarat acesta.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

SURSE Se petrec lucruri stranii sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UMDR! Posibil conflict de interese la ANSVSA

Publicat

in

De

În decembrie 2019, Bugetul.ro dezvăluia, în exclusivitate, pe surse, că Guvernul ar dori să desființeze Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Din fericire, această operațiune nu a fost finalizată, căci altfel nu am fi putut să vă relatăm un episod extrem de straniu, petrecut zilele trecute.

În urmă cu o săptămână, am scris despre un control la o brutărie din Brașov, efectuat de o echipă a CRPC Brașov, condusă de comisarul-șef Sorin Susanu. În unui unui control inopinat, Susanu a găsit „materii prime neconforme din care se realizeaza produse de panificație, spații total improprii de depozitare și producție, produse expirate și refolosite, instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate”, după cum scriam AICI.

În mod surprinzător, în martie 2021, brutăria fusese controlată și de DSVSA Brașov, prin Tănase Marinela, care a constatat că totul este în regulă.

Însă, un lucru cu adevărat straniu putem spune că a fost controlul efectuat zilele trecute de aceeași Tănase Marinela, de la DSVSA Brașov, la aceeași brutărie, după verificare celor de la ANPC, conform documentelor intrate în posesia Bugetul.ro.

Din nou, conform informațiilor noastre, DSVSA Brașov a decis că totul este în regulă, control celor găsite de Protecția Consumatorilor Brașov.

Să zicem că din martie, de când a efectuat DSVSA Brașov primul control, până la începutul lunii iunie, când brutăria a fost verificată de ANPC Brașov, ar fi putut să apară mucegai pe pereți.

Dar, ceea ce nu putem să ne explicăm este faptul că în trei zile au dispărut toate neregulile constate de ANPC Brașov.

Poate, o explicație ar fi aceea că brutăria respectivă are un „Contract de dezinsecție, dezinfecție, deratizare” chiar cu soțul doamnei de la DSVSA Brașov. 

Oare aici nu apare un conflict de interese? Cum nu ne permitem noi să judecăm, ci doar prezentăm fapte, vă lăsăm pe voi să trageți concluziile.

Vezi AICI neregulile depistate de Protecția Consumatorilor Brașov la brutăria respectivă!

Bugetul.ro nu a avut numărul de telefon al doamnei de la DSVSA Brașov, pentru a-i solicita un drept la replică. În cazul în care va dori să ne trimtă o reacție, o anunțăm că i-o vom publica de îndată ce ne-o va trimite.

De asemenea, pe această cale, am dori să tragem un semnal de alarmă pentru domnul Robert Viorel Chioveanu, preşedinte al ANSVSA, asupra lucrurilor stranii care se petrec la DSVSA Brașov.

La cele prezentate astăzi se adaugă și ceea ce am scris zilele trecute despre un contract între DSVSA Brașov și fabrica de mezeluri care produce parizerul pentru copii Martinel. Deși am cerut o reacție cu privire la cele publicate atât din partea DSVSA Brașov, condusă de Dorin Enache, cât și din partea ANSVSA, autoritate aflată sub comanda lui Robert Chioveanu, până la această oră nu am primit niciun răspuns.

Vezi și SURSE Protecție de la ANSVSA? Fabrica de mezeluri care a dat alerta în Kaufland, Carrefour și în alte lanțuri de magazine s-a mai aflat în centrul unui scandal uriaș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | VIITORII POLIȚIȘTI AU DEPUS JURĂMÂNTUL LA IPJ ARGEȘ

Publicat

in

De

Elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr” – Câmpina, care au fost admiși în acest an, viitorii poliţişti – au depus, astăzi, 11 iunie a.c., jurământul militar la Inpectoratul de Poliție Județean Argeș.

Cei 77 de elevi, aflați în stagiu de practică în cadrul inspectoratului nostru, au jurat credință țării și profesiei de polițist, astăzi, într-un cadru festiv restrâns.

Cei 46 de băieţi și 31 de fete au rostit cuvintele sacre ale legământului suprem față de țără în fața comenzii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Momentul a fost încărcat de emoție și cu siguranță va rămâne în memoria participanților ca fiind unic în cariera lor.

Comanda inspectoratului și polițiștii prezenți la eveniment care le-au transmis faptul că de-acum vor păși pe drumul către maturitatea deplină, care le va contura personalitatea și cariera, că trebuie să manifeste seriozitate și interes în meseria pe care și-au ales-o.

Le adresăm tinerilor elevi felicitări şi le dorim succes în procesul de pregătire profesională și în carieră!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend