Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Un câine a făcut prăpăd în ograda unui câmpulungean

Publicat

in

În această săptămână, mai exact în ziua de miercuri, 10 iunie, un câine comunitar a făcut dezastru în gospodăria unui câmpulungean. Gheorghe Copăescu, câmpulungeanul în curtea căruia a intrat maidanezul spune că acesta a fost pripăşit în zonă de personalul unei unităţi militare din aproprierea casei lui de pe strada Târgoviştei (drumul spre Măţău). oaie
Maidanezul, intrat în curtea familiei Copăescu a reuşit să sfâşie o oaie şi să îi rănească doi miei, asta după ce în urmă cu un an de zile acelaşi câine i-a sfâşiat un ţap.
Câinele comunitar a intrat în grădina familiei Copăescu strecurându-se pe sub un gard din sârmă şi s-a repezit direct la oile case erau la păscut.
„La un moment dat am intrat în grădină să punem pe sârma pe ma¬zărea şi am văzut oaia moartă, lângă o găleată albă. Cred că a alergat-o şi a încolţit-o acolo. Când ne-am uitat într-alt colţ al grădinii, câinele era pe miel. S-a văzut încolţit, a vrut să fugă şi nu mai avea pe unde. Era înnebunit! La un moment dat, a ieşit pe sub gard. A făcut o groapă pe sub gard şi pe acolo a intrat. A muşcat doi miei şi mi-a omorât oaia. Anul trecut, acelaşi câine mi-a mai omorât şi un ţap. Atunci am trecut cu vederea, dar acum am să mă duc la poliţie. Este câinele de la unitatea militară. Să plătească cei care l-au adus acolo!“, a precizat Gheorghe Copăescu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Fost comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas: ‘Cu regret trebuie să spun că operațiunea de a înfrânge grupul de inamici din Donețk a eșuat’

Publicat

in

De

Fostul comandant rus Igor Ghirkin afirmă că noua ofensivă declanșată de ministerul Apărării de la Moscova în estul Ucrainei a eșuat.

Ghirkin face într-o postare publicată pe canalul său de Telegram o amplă radiografie a situației de pe toate fronturile în care se dau lupte în Donbas, concluzionând că ofensiva pe scară largă declanșată de Moscova pe 18 aprilie în estul Ucrainei, după retragerea trupelor rusești din regiunile Kiev și Chernihiv, nu și-a atins obiectivele și că a fost oprită de ucraineni.

„Cu regret trebuie să spun că operațiunea amplu mediatizată de la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, de a înfrânge grupul de inamici din Donețk a eșuat”, scrie el.

„În peste două săptămâni de ostilități înverșunate (care au costat ambele tabere pierderi uriașe) au fost atinse doar obiective la nivel tactic. Nici măcar o singură localitate mare nu a fost eliberată”, explică acesta, amintind că orașul Rubijne din Luhansk ar putea reprezenta o excepție dar că luptele pentru acesta au început înainte de declanșarea noii ofensive generale.

„Este clar acum că Donbasul nu va fi eliberat până la începutul verii”, continuă Ghirkin, adăugând că este improbabil ca forțele ucrainene să fie împinse de la periferia Donețkului.

Comandantul rus spune că forțele Moscovei nu vor provoca nici măcar „o înfrângere limitată” ucrainenilor

Ghirkin critică comandamentul militar de la Moscova, afirmând că intenția acestuia a fost „atât de evidentă, terenul atât de în favoarea apărătorilor și că raportul de trupe atât de echilibrat de ambele părți încât doar Statul Major al nostru se putea gândi la un succes decisiv”.

„În momentul de față trupele noastre au fost atrase în bătălii ofensive epuizante, continuând să joace după regulile oferite de inamic”, subliniază el, amintind de tentativa eșuată de traversare a râului Doneț ca un exemplu de „nebunie extraordinară”.

Ghirkin avertizează de asemenea că „pierderile suferite în bătăliile ofensive zilnice nu pot fi compensate rapid cu înlocuiri instruite” și că ucrainenii continuă să își antreneze rezervele strategice „într-un ritm frenetic”.

„Trupele noastre nu vor provoca nici măcar o înfrângere limitată a inamicului pe un câmp de luptă și este necesar să ne pregătim pentru un război dificil de durată și pe scară largă”, își încheie el postarea, subliniind mesajul cu majuscule.

Cine este Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor din Donbas

Ghirkin, „Strelkov” („trăgător” în limba rusă), era unul dintre principalii comandanţi ai separatiştilor pro-ruși la începutul războiului cu armata ucraineană în Donbas, după anexarea Crimeii, şi probabil cel mai mediatizat comandant al acestora la acea vreme.

Înainte de a prelua comanda trupelor separatiste din Donbas, Ghirkin a jucat un rol important în planificarea anexării Crimeii și organizarea notoriilor „omuleți verzi” ai Rusiei, el fiind la momentul respectiv un ofițer al FSB, principalul serviciu de informații de la Moscova, conform hotnews.ro.

Vezi și:

Expert militar american, despre noile mișcări ale lui Vladimir Putin: ‘Asta-i disperare! Cred că rușii n-ar fi capabili să lupte mai mult de 90 de zile’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei, Florin Spătaru: ‘Urmăresc reindustrializarea României și consolidarea relațiilor cu partenerii economici’

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat că are în plan ”reindustrializarea României şi consolidarea relaţiilor cu partenerii economici. Investitorii străini au nevoie de date concrete, transparente pentru ca România să figureze în topul alegerilor companiilor pentru relocare”.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, transmis AGERPRES, demnitarul a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanţii companiei Leoni Wiring Systems, pentru a discuta despre provocările din industria auto. Leoni Wiring Systems activează ca furnizor de soluţii în industria construcţiilor de autovehicule.

„Am participat alături de premierului României, Nicolae-Ionel Ciucă, la o întâlnire cu Raymond Piselli, vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale al companiei Lockheed Martin, pentru a analiza evoluţia situaţiei de securitate din regiune. Contextul geopolitic oferă României posibilitatea de a dezvolta parteneriate cu jucătorii din industria mondială de apărare pentru a atrage investiţii importante în ţară”, a spus Spătaru.

În cadrul întrevederii de la Palatul Victoria s-a discutat şi despre participarea companiei Lockheed Martin la expoziţia Black Sea Defense & Aerospace 2022 (BSDA), unde urmează să fie prezentat un simulator pentru aeronava de generaţia a V-a F-35 Lightning II. În acest context, oficialul a transmis un semnal de susţinere a proiectelor ce pot contribui la revitalizarea industriei naţionale de apărare.

Tot luni, ministrul Economiei a anunţat că autorităţile discută cu companiile şi se fac paşi importanţi pentru a facilita relocările în România, fie din zona de conflict din Ucraina, fie din alte zone, precum Asia.

„Mandatul meu, ca ministru al Economiei, urmăreşte reindustrializarea României şi consolidarea relaţiilor cu partenerii economici. Investitorii străini au nevoie de date concrete, transparente pentru ca România să figureze în topul alegerilor companiilor pentru relocare, fie ca vorbim despre cele aflate în zona de conflict în Ucraina, fie că discutăm de relocarea de businessuri din alte zone, precum Asia. Totodată, obiectivul meu principal este susţinerea companiilor şi înlesnirea tranziţiei la industria viitorului bazată pe energia verde”, a menţionat Spătaru, informează agerpres.ro.

În cadrul întâlnirii au fost discutate şi subiecte precum climatul investiţional, dar şi reducerea dependenţei de materiile prime.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend