Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un bărbat s-a autoincendiat în centrul capitalei Tunisiei

Publicat

in

Un bărbat a decedat sâmbătă din cauza rănilor sale, după ce şi-a dat foc în centrul oraşului Tunis, un gest care aminteşte de cel al muncitorului sărăc tunisian care a fost declanşatorul revoluţiei din 2011, notează AFP preluat de agerpres.

Un bărbat de 35 de ani „s-a autoincendiat pe bulevardul Habib Bourguiba, are arsuri de gradul III şi a fost transferat rapid la spitalul pentru arsuri grave”, a indicat Protecţia Civilă.
În cursul serii, media locale, printre care televiziunea de stat, au raportat că bărbatul a murit din cauza numeroaselor răni, precizând că motivaţiile actului său nu sunt cunoscute.

Purtătorul de cuvânt al Protecţiei Civile, Moez Tria, declarase anterior că acesta suferă „arsuri pe tot corpul”. El a fost transportat la spitalul Ben Arous pentru arsuri grave, în Tunis.

Potrivit unui martor întrebat de AFP sub protecţia anonimatului, bărbatul a apărut în primele ore ale după-amiezii pe bulevardul care traversează centrul Tunisului, însoţit de un tânăr.

Ei au încercat să atragă atenţia jurnaliştilor care se aflau acolo, iar cel mai în vârstă a scos ulterior o sticlă umplută cu un produs inflamabil, s-a stropit cu el şi şi-a dat foc cu o brichetă, potrivit acestui martor.

Trecătorii au încercat să îi ia bricheta, dar bărbatul a început să alerge printre terasele cafenelelor pline cu clienţi. A fost salvat de persoane care au încercat să stingă focul cu mijloacele la îndemână, înainte ca pompierii să intervină.

Acest gest este similar celui al lui Mohamed Bouazizi, vânzătorul ambulant în vârstă de 26 de ani, care şi-a dat foc la 17 decembrie 2010, declanşând revoluţia tunisiană care a pus capăt domniei preşedintelui Zine el Abidine Ben Ali, start al revoltelor din Primăvara arabă în alte ţări din regiune.

Sâmbătă, Neji Hefiane, un tânăr în vârstă de 26 de ani rănit în revoluţia din 2011, a murit după ce s-a incendiat cu două zile mai devreme în faţa familiei sale într-un cartier popular din Tunis, a anunţat luni familia sa. Fără loc de muncă, teoretic el avea dreptul la indemnizaţie şi la diverse avantaje ca „rănit” în revoluţie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Aproximativ 120.000 de persoane au intrat marţi în România; aproape 11.000 – cetăţeni ucraineni

Publicat

in

De

Aproximativ 120.000 de persoane au intrat marţi în România, dintre care 10.893 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 6,63% faţă de ziua precedentă), a informat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis AGERPRES, marţi, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control – atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire – aproximativ 230.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 58.300 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 119.469 de persoane, dintre care 10.893 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 6,63% faţă de ziua precedentă. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 09.08.2022, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.873.608 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 70 de fapte ilegale (40 de infracţiuni şi 30 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 193.000 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 22.000 lei.

Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 24 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 40 cetăţeni români din diferite motive legale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Copil de 14 ani, decedat într-un accident de pe DN 2

Publicat

in

De

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc miercuri dimineaţa pe DN 2, în zona localităţii Cristeşti din judeţul Iaşi, potrivit Agerpres.

Potrivit ISU Iaşi, în accident au fost implicate un TIR şi un autoturism, rezultând patru victime, dintre care două erau încarcerate în autoturism.

„La faţa locului acţionează o autospecială de intervenţie cu module de descarcerare un echipaj de prim ajutor calificat SMURD de la Secţia de Pompieri Paşcani cu 8 subofiţeri şi o ambulanţă cu medic de la SAJ. Echipajele sosite la locul intervenţiei au constatat că sunt 2 victime conştiente, încarcerate, o victimă conştientă, neîncarcerată şi un copil de 14 ani, decedat, prins sub autoturism. Cauza producerii accidentului rutier va fi cercetată de organele în drept”, au anunţat reprezentanţii ISU Iaşi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend