Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un bărbat a refuzat să fie internat pe secţia COVID şi a mai ajuns până în curtea spitalului. L-au găsit mort pe asfalt

Publicat

in

Un bărbat a refuzat să fie internat pe secţia COVID şi a murit în curtea spitalului din Rădăuţi, chiar dacă medicii au insistat să îl interneze în ciuda testului antigen negativ, potrivit Antena3.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, din Feteşti, judeţul Ialomiţa, se afla în viziză în zona Rădăuţi, atunci când a început să se simtă rău.

În noaptea de joi spre vineri (19-20 august 2021), a ajuns de urgenţă la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru că respira cu dificultate. Potrivit reprezentanţilor spitalului, pacientul a ajuns joi seara, în jurul orei 21.00, la Compartimentul de Primiri Urgenţe al spitalului.

Acesta prezenta dificultăţi în respiraţie, iar istoricul său medical arăta hipertensiune, sechele în urma unui infarct miocardic, un accident vascular cerebral şi obezitate.

“Testul rapid antigen pentru Covid făcut în CPU a fost negativ, la fel ca și cel din ambulanță. După investigații a fost trimis de medicul de gardă din CPU în zona tampon, dar a refuzat categoric să rămână acolo.

Doamna doctor din zona tampon a vrut să-l trimită din nou la CPU, dar pacientul a refuzat și a semnat că nu rămâne în spital. În timpul în care doamna doctor vorbea la CPU el a ieșit, a coborât scările și a făcut stop cardio-respirator.

Manevrele de resuscitare au rămas fără rezultat”, a declarat dr. Mihaela Bejinariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Rădăuţi pentru monitorulsv.ro.

Bărbatul le-ar fi explicat cadrelor medicale că nu vrea să fie internat pe secţia COVID pentru că părinţii săi au murit, în spital, din cauza infecţiei cu coronavirus.

Conform reprezentanţilor spitalului el a semnat refuzul de internare la ora 23.20, iar la ora 23.40, atunci când o asistentă a ieşit după el, în curtea spitalului, pentru a-l convinge să rămână în spital, l-a găsit în stop cardiorespirator.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Un cabinet de avocatură nu va mai reprezenta Universitatea din Hong Kong din cauza unei sculpturi

Publicat

in

De

Cabinetul de avocatură internaţional Mayer Brown nu va mai reprezenta Universitatea din Hong Kong care cere retragerea din campus a unei sculpturi ce comemorează manifestanţii ucişi în timpul represiunii din Piaţa Tiananmen din China în 1989, potrivit unui comunciat al cabinetului, citat de The Washington Post.

Mayer Brown a fost mult timp criticat în ultimele zile în Statele Unite, fiindu-i aduse reproşuri că ajută autorităţile locale să oprească disidenţa în centrul fiananciar.

Statuia “Pillar of Shame” din cupru, de 8 metri înălţime, a sculptorului danez Jens Galshiot, reprezintă 50 de chipuri înspăimântate şi trupuri torturate unele peste altele şi este expusă din 1997 în campusul HKU, cea mai veche universitate din Hong Kong.

“Pe viitor, Mayer Brown nu-l va mai reprezenta pe clientul vechi în acest caz. Nu avem alt comentariu de adăugat”, a transmis cabinetul într-un comunicat, vineri, potrivit cotidianului The Washingtn Post.

Cabinetul, înfiinţat la Chicago, a lucrat pe chestiuni de drepturi civice în Statele Unite dar s-a trezit în mijlocul criticilor din partea asociaţiilor care apără drepturile omului şi a parlamentarilor americani pentru că a acceptat să ajute HKU în acest caz.

“Este încă şi mai rău că multe cabinete americane se pun în slujba Partidului Comunist pentru a şterge memoria tinerilor şi studenţi chinezi curajoşi care şi-au dat viaţa pentru libertate în Piaţa Tiananmen”, a declarat senatorul republican Lindsey Graham în newsletter-ul “Common Sense” de pe platforma Substack.

Senatorul republican Ted Cruz a condamnat şi el Mayer Brown, estimând că “ar trebui să le fie ruşine cabinetelor de avocatură americane să fie implicate” în această cerere de retragere a statuii.

Controversa a fost declanşată de o scrisoare a Mayer Brown în numele HKU către Alianţa din Hong Kong, o organizaţie care a votat dizolvarea sa la sfârşitul lui septembrie şi care organizează de trei decenii la Hong Kong priveghiul în memoria victimelor din Piaţa Tiananmen, ca ea să retragă sculptura înainte de miercuri, săptămâna aceasta.

Această întârziere a expirat şi opera este tot la locul ei. Galshiot a precizat pentru AFP că a angajat un avocat in Hong Kong şi cere Universităţii să organizeze o reuniune cu privire la viitorul statuii, informează news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să Nu se vaccineze

Publicat

in

De

Raed Arafat a lansat sâmbătă un apel la mass media, în special la televiziuni, să nu mai promoveze personale care pledează împotriva vaccinării, cu tot respectul față de libertatea de exprimare. ”Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să nu se vaccineze. Măcar pentru trei luni”, a declarat șeful DSU.

Acesta a insistat că aceste voci trebuie cenzurate pentru că dezinfomează și manipulează lumea, cu efecte grave, acuzându-i de iresponsabilitate.

”Acum, tot respectul pentru libertatea de exprimare, aș tăia microfonul. (..) Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să NU se vaccineze”, a declarat Arafat.

Și vineri, medicul Raed Arafat, şeful Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut o altă pledoarie similară și le-a propus românilor un “exerciţiu de imaginaţie” despre cei care dau sfaturi anti-vaccinare: “Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, cu bisturiul în mână. I-aţi lăsa să vă opereze, să vă opereze copilul? Nu cred. Şi atunci de ce îi lăsaţi să vă propună soluţii despre vaccinare?”

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend