Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un bărbat a răpit o femeie în Craiova: a agresat-o, iar apoi a urcat-o cu forţa într-un autoturism

Avatar

Publicat

in

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii doljeni după ce a agresat o femeie, lovind-o în zona feţei, pe o stradă din Craiova, iar apoi a urcat-o cu forţa într-un autoturism, relatează News.ro.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Dolj, poliţiştii au fost sesizaţi, luni, despre faptul că o femeie a fost agresată de un bărbat pe o stradă din Craiova, după care a fost urcată cu forţa într-un autoturism.

“În baza celor sesizate, patrula de siguranţă publică formată din poliţişti şi un jandarm din cadrul IJJ Dolj a depistat autoturismul în cauză, pe strada Sfântul Dumitru din localitate. În autoturism au fost identificaţi un bărbat de 30 de ani şi o tânără de 27 de ani, ambii din comuna Lipovu, care au fost conduşi la sediul secţiei pentru audieri”, se arată în comunicat.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că între cele două persoane a avut loc un conflict spontan, iar la un moment dat bărbatul a lovit-o pe femeie în zona feţei, după care a urcat-o împotriva voinţei acesteia într-un autoturism pornind spre strada Sfântul Dumitru, din Craiova, unde a fost oprit de poliţişti.

Citește și: Tensiune la Guvern! Ministrul Culturii acuză că a făcut treaba Ministerului Economiei: ‘Am blocat practic jumătate din personal’

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate, urmând să fie prezentat marţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Haydn – Beethoven, concert sub bagheta lui Horia Andreescu la Sala Radio

Avatar

Publicat

in

De

Orchestra Naţională Radio, condusă de Horia Andreescu, va susţine vineri un concert Haydn – Beethoven, care va fi transmis online şi on air, potrivit News.ro.

Beethoven a studiat cu Haydn, considerat pe atunci cel mai mare compozitor al timpului şi cei doi s-au respectat şi admirat reciproc, în ciuda caracterului impulsiv al lui Beethoven. „Creezi asupra mea impresia unui om care are mai multe capete, mai multe inimi şi mai multe suflete”, îi spunea Haydn elevului său.

Evenimentul de la Sala Radio va începe cu Simfonia nr. 88 de Haydn şi va continua cu Simfonia nr. 7 compusă de Beethoven.

Creată în Teplice, staţiune balneară din actuala Cehie, în timp ce se trata de diferitele sale afecţiuni care l-au chinuit întreaga viaţă, lucrarea este dedicată contelui Morits von Fries şi premiera a avut loc la Viena, pe 8 decembrie 1813, după o audiţie privată anterioară, la palatul protectorului lui Beethoven, arhiducele Rudolf. Wagner spunea că finalul simfoniei este o apoteoză în care pare că Beethoven însuşi dansează cu întreaga natură.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de la tribuna ICCJ: anunță schimbarea legilor justiției

Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi online, pe site-urile radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro şi pe paginile de Facebook ale RRM şi Orchestrele şi Corurile Radio.

Timp de peste trei decenii dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, pe care a dirijat-o prima oară în anul 1987, Horia Andreescu a fost pentru aproximativ două decenii şi directorul artistic şi dirijorul şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio România. În anii ‘80 şi ‘90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda şi Capela de Stat din Schwerin.

De-a lungul timpului a condus ansambluri de excepţie precum Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Berlin, Opera Comică din Berlin, Orchestra Simfonică din Londra, Filarmonica Regală din Londra, Orchestra Naţională a Rusiei, Orchestra Simfonică BBC Scotland, orchestrele simfonice din Viena, Ierusalim, Rejkiavik, Alabama şi Taipei, orchestrele radio din Viena, Leipzig, Hamburg, Köln, Copenhaga, Madrid, Katowice, Sofia şi Ljubljana, cele trei ansambluri ale Radioului Olandez.

Una dintre iniţiativele sale deosebite este imprimarea catalogului complet al creaţiei simfonice enesciene, o premieră mondială, apărută la Olympia în anii ’90 şi reeditată de Electrecord în 2015. Pe lângă muzica lui George Enescu, care se bucură de un interes special din partea sa, Horia Andreescu a promovat consecvent şi muzica românească contemporană prin numeroasele prime audiţii, înregistrări şi turnee pe care le-a realizat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 5 martie

Avatar

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 5 martie

Ortodoxe
Sf. Mc. Conon din Isauria şi Conon Grădinarul; Sf. Cuv. Marcu Pustnicul

Greco-catolice
Sf. cuv. m. Conon

Romano-catolice
Ss. Luciu I, pp.; Teofil, ep; Adrian din Cezareea, m.

Sfântul Mucenic Conon din Isauria este pomenit în calendarul creştin ortodox la 5 martie.

A trăit în primul secol creştin, pe vremea Sfinţilor Apostoli, în provincia Isauria din Asia Mică, unde Evanghelia a fost propovăduită de Sfântul Apostol Pavel.

Sfântul Conon a primit credinţa creştină şi a fost botezat în tinereţe.

Părinţii săi, Nestor şi Nada, au voit ca el să se căsătorească şi i-au găsit o tânără frumoasă, Ana. După ce s-a făcut această însoţire, Sfântul Conon a hotărât, împreună cu soţia sa, să trăiască în curăţie, ca un frate cu soră.

Sfântul Conon a devenit preot şi a adus la religia creştină un mare număr de oameni. I-a convins şi pe părinţii săi să se boteze, tatăl său s-a învrednicit şi cununii muceniceşti, fiind ucis de închinătorii de idoli, cărora se împotrivea, mustrând rătăcirea lor.

În acea perioadă a fost trimis în Isauria, de către împăratul Domiţian (81-96), funcţionarul imperial Magnus, care a început persecuţiile împotriva creştinilor. Când a fost prins Sfântul Conon, populaţia s-a revoltat, fiind astfel eliberat. După încă doi ani, acesta a murit în casa sa.

Tot în această zi este pomenit Sfântul Mucenic Conon Grădinarul, care a trăit în vremea împăratului Decius (249-251) şi era de loc din Nazaretul Galileii. De acolo a venit în cetatea Mandon, a Pamfiliei, şi aici şi-a făcut o grădină în care semăna verdeţuri, agonisindu-şi astfel hrana.

A fost omorât pentru că nu a vrut să aducă jertfă idolilor şi L-a mărturisit pe Hristos. I-au fost bătute în picioarele lui piroane de fier şi a fost silit să alerge înaintea caretei guvernatorului până când, slăbind, a căzut în genunchi şi, rugându-se lui Dumnezeu, în mâinile Lui şi-a dat duhul său. (sursa: vol. “Vieţile Sfinţilor”)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend