Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un băiețel în vârstă de 3 ani a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, organizația dedicată persoanelor cu cel mai mare IQ din lume

Publicat

in

Un băiețel în vârstă de 3 ani a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, organizația dedicată persoanelor cu cel mai mare IQ din lume, arată CNN, potrivit MEDIAFAX.

Muhammad Haryz Nadzim a fost invitat să facă parte din Mensa după ce a avut o întâlnire cu un psiholog și a obținut un punctaj de 142 la testul IQ Stanford-Binet, a povestit mama micuțului în vârstă de 3 ani, Nur Anira Asyikin.

Citește și: SURSE – Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

„Felicitări lui Haryz cu ocazia invitației de a intra în Mensa”, a declarat John Stevenage, liderul organizației Mensa în Marea Britanie.

Pentru a deveni membru al organizației, o persoană trebuie să obțină un calificativ care să îl plaseze între primele două procente ale celor care au susținut teste speciale de stabilire a indicelui IQ.

În mod normal testele Mensa IQ sunt concepute pentru copii și adulți de peste 10 ani și jumătate. Pentru copiii mai mici este nevoie de evaluarea unui psiholog specializat.

Testul combină cunoștințe de matematică, lectură, probe de memorie și de gândire logică.

Citește și: NEBUNIE în Justiție din cauza pensiilor speciale: Grefierii își ÎNTRERUP activitatea din 27 ianuarie

„E un copil de trei ani obișnuit”, a spus mama lui Haryz Nadzim, ”îi place să picteze, să citească, orice are legătură cu artele și meșteșugurile. Îi place să se joace cu Lego și plastilină Play-Doh”.

Copilul provine dintr-o familie malaeziană, părionții săi Anira și Mohd fiind stabiliți Marea Britanie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Tinerii din ALDE, în prima linie la alegerile locale și parlamentare din 2020

Publicat

in

De

Generația „NOI”, reprezentată de tinerii politicieni din ALDE, e gata să facă dovada că își merită locul la masa decidenților în administrația locală și centrală, alături de seniorii partidului, se arată într-un comunicat de presă remis STIRIPESURSE.RO:

„Startul a fost dat deja în cadrul Școlii Politice de Iarnă, care s-a desfășurat în acest weekend la Brașov, acolo unde tinerii lideri ALDE și-au prezentat ideile și obiectivele de viitor, sub genericul „Competența face diferența”.

„Dacă eu pot, poți și tu! Dacă și alți colegi de-ai noștri au putut, și voi puteți. Actuala generație de tineri politicieni din ALDE este pregatită să își asume poziții de responsabilitate politică, deoarece mulți dintre noi am depășit de mult statutul de novici în politică. Noi, generația tânară din ALDE, trebuie să ne asumăm mai mult! Este timpul nostru, suntem pregătiți să intrăm în competițiile electorale ce vor urma.“, le-a transmis președintele TLDE, Claudiu Daniel Catana, celor peste 120 de participanți la evenimentul de la Brașov, dedicat alegerilor locale și parlamentare din acest an.

Principalul atu pe care îl are noua generație de lideri ALDE este competența, fapt confirmat de parcursul profesional al acestora, precum și de implicarea în activitățile politice și organizatorice ale filialelor din care provin.

Este vorba despre tineri cu reale calități retorice, persuasive și de leadership, calități ce îi vor ajuta să își aducă aportul, de o manieră semnificativă, la buna funcționare a administrației locale și centrale, în beneficiul tuturor cetățenilor.

Un prim pas în această direcție este asumarea unor teme relevante de dezbatere, care sunt cuprinse în strategia de lucru a tinerilor politicieni ALDE pentru anul în curs. Printre aceste teme de actualitate se numără combaterea traficului de persoane din țara noastră, educația sexuală, prevenirea bolilor de nutriție și a obezității infantile, teme pe marginea cărora urmează să fie elaborate inițiative.

Prezent la sesiunile de dezbateri ale Școlii Politice de Iarnă TLDE, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a încurajat pe tineri să își asume funcții politice și să privească administrația locală ca pe o „școală politică” necesară.

„Vrem să demonstrăm, noi, ALDE, prin oamenii politici pe care îi promovăm în funcţiile publice, în primul rând la alegerile locale – consilieri locali, judeţeni, primari şi în funcţia de preşedinte al CJ. Aş vrea ca aceste funcții să fie destinate unor oameni care au deja o carte de vizită. Se iveşte acum posibilitatea să vă implicaţi, să candidaţi la alegerile locale. Administraţia locală este o bună şcoală pentru cei care vor să continue cariera politică.

Vă recomand, aşadar, implicaţi-vă! Şi o să-i rog pe toţi colegii mei, preşedinţi de organizaţii, să vă includă nu numai în echipele de campanie, ci şi pe listele de candidaţi şi nu oricum, că o să-mi spuneţi că, dacă vă includ pe locul 31, ce rost are să candidaţi.”, le-a spus tinerilor ALDE președintele Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta le-a pus în vedere celor prezenți că trebuie să fie pregătiți să răspundă prompt la întrebarea „WHAT DO YOU STAND FOR?” („TU PENTRU CE MILITEZI?”).

Prin fiecare dintre membrii săi, ALDE continuă lupta pentru respectarea și promovarea libertății individuale. Libertatea este o caracteristică specifică naturii umane. Este în ordinea firească a lucrurilor ca omul sa gândească și să acționeze liber, cu condiția de a nu constrânge libertatea celorlalți”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

​Harry şi Meghan dau semne de furie după ce au pierdut marca regală

Publicat

in

De

Harry şi Meghan au dat semne de furie după ce au pierdut marca regală, arată The Guardian, citat de Mediafax. Ducii de Sussex afirmă că monarhia britanică nu are niciun fel de drepturi asupra cuvântului „regal” în afara ţării.

Mesajele publicate de cuplu pe site-ul lor oficial sugerează că nu sunt mulţumiţi de modul în care au fost trataţi în comparaţie cu alţi membri ai familiei.

Problemele în relaţia dintre ducii de Sussex şi Palatul Buckingham au început atunci când cei doi au fost obligaţi să renunţe la planurile de a folosi marca „SussexRoyal”.

O declaraţie publicată de cei doi pe site-ul lor oficial arată că „Nu există jurisdicţie a monarhiei sau a guvernului în ceea ce priveşte folosirea cuvântului «regal» în străinătate”.

Contul de Instagram al cuplului foloseşte în continuare numele SussexRoyal, ca şi site-ul pe care l-au deschis după ce şi-au anunţat decizia de a părăsi poziţiile de membri marcanţi ai familiei regale britanice preferând libertatea din punct de vedere financiar.

O purtătoare ce cuvânt a celor doi a arătat că „ducele şi ducesa sunt concentraţi asupra pregătirilor legae de înfiinţarea unei organizaţii non-profit, dar luând în considerare regulile guvernamntale britanice în ceea ce priveşte folosirea cuvântului «regal», s-a stabilit ca numele organizaţiei care va fi lansată în primăvară, să nu fie Sussex Royal Foundation”.

Mai mult, arată declaraţia oficială, „ducele şi ducesa de Sussex nu au nicio intenţie să folosească sintagma SussexRoyal în niciun teritoriu de la sfârşitul primăverii 2020”.

Activitatea celor doi în cadrul familiei regale va înceta începând de pe 31 martie, când nu vor mai reprezenta Regina şi vor fi independenţi din punct de vedere financiar.

Cei doi regretă şi faptul că nu s-a putut găsi o soluţie de compromis prin care să poată continua să fie activi în cadrul familiei regale în timp ce se ocupă şi de proiecte personale. ”Cu toate că sunt exemple ale altor membri ai familiei care şi-au păstrat titlurile şi rolul în monarhie şi după ce s-au angajat în afara sistemului, pentru ducele şi ducesa de Sussex a fost instaurată o perioadă de analiză de 12 luni”, arată anunţul publicat.

Prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan Markle, au anunţat la începutul lunii ianuarie că renunţă la rangul de membri „seniori” ai familiei regale britanice.

„Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea Sa Regina”, au precizat atunci prinţul Harry şi Meghan Markle, potrivit BBC News.

Tot atunci, ducele şi ducesa de Sussex au anunţat şi că intenţionează să returneze 2,4 milioane de lire sterline, bani publici primiţi pentru renovarea Frogmore Cottage, reşedinţa din Windsor, care va rămâne locuinţa lor oficială din Marea Britanie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend