Conecteaza-te cu noi

Campulung

Un argeșean a lansat un nou partid în România ! Musceleanul fondator al PNR a trait 3 decenii in America

Publicat

in

– John Banu, argeseanul care a emigrat si reusit în SUA, vrea sa schimbe in bine Romania cu noul partid

John Banu, un muscelean plecat in America acum 33 ani, s-a reintors în țară si a lansat public, joi seara, la Athenee Palace Bucuresti, Partidul Naţiunea Română (PNRo). John Banu, președintele si fondatorul noii formațiuni politice spune ca PNRo va fi  „o alternativă, un partid nou, diferit, fără trecut dubios”. „Noi suntem partidul care face diferenţa. Existenţa acestui partid a devenit realitate în urma dorinţei unui grup mic de patrioţi de a echilibra viaţa şi activitatea politică în ţara noastră care este dominată de partide cu tipologie socialistă, liberală sau puţin extremiste”, a afirmat Ion (John) Banu, care si-a completat numele la revenirea in tara  si cu denumirea zonei natale, Muscel.

Potrivit lui Ion (John) Banu Muscel, formaţiunea politică nu vine cu nimic nou revoluţionar şi nu doreşte „să inventeze roata, ci să o împingă”. Partidul Naţiunea Română are denumirea prescurtată „PNRo”, iar sloganul este „Încredere, Unitate, Prosperitate”.

Cine este musceleanul John Banu, emigrantul în SUA care  a reușit în afaceri

John Banu este, evident, Ion Banu. S-a nascut si a crescut in Arges, mai exact in Muscel. Dupa terminarea liceului la Campulung, a urmat cursurile Politehnicii bucurestene, devenind ulterior inginer. A decis sa emigreze in America în 1985, cand avea 32 de ani. Făcuse facultatea, era inginer mecanic și lucra de aproape zece ani la un institut de proiectare metalurgică, dar nu vedea nicio perspectivă într-o Românie închisă ca o cușcă. după ce a emigrat în America, în 1985, nu a făcut clasica schimbare, din Ion în John, ci a ales să se numească, pentru restul vieții, John Ion Banu. Și american, dar și român. John I. Banu si, mai nou, Muscel, pentru a-si arata originile in nordul Argesului, este președintele Ligii Româno-Americane (Romanian-American League), organizație non-­profit pe care a fondat-o în Hollywood, statul Florida. Una dintre cele mai active forme de organizare a românilor din SUA. De asemenea, John Banu este președintele Camerei de Comerț Române din America, având sediul la Fort Lauderdale, Florida.

Primul său job a fost la o firmă specializată în cercetări și echipamente oceanografice, General Oceanics Inc. „A fost o șansă uriașă pentru mine. După doi ani, am devenit partener în cadrul companiei. Am trăit visul american, acela de a avea propriul business, astfel că în 1987 am deschis o reprezentanță prin intermediul căreia lucram pentru câteva firme germane. Puțin după aceea mi-am vândut acțiunile la General Oceanic, iar în 1990 am înființat Ocean Test Equipment Inc. Este un business în aceeași branșă, pe care l-am dezvoltat, am adus și unele inovații, am obținut brevete. Mi-a mers bine, de ce să nu recunosc? Poate că am avut și noroc, dar știu că am muncit mult și am mizat pe o bună organizare. Am învățat din mers și m-am adaptat, făcând schimbări tehnice ori de câte ori a fost nevoie. Rezultatele au venit oarecum firesc. Au fost și momente dificile, dar n-am intrat în panică. Încet-încet, mi-am construit un anumit prestigiu în domeniul echipamentelor pentru cercetări oceanografice, iar asta mi-a făcut viața mai ușoară“, spune John Ion Banu. Printre angajații lui John Banu s-au numărat mereu și români – unii așezați de mai mulți ani în Florida, alții abia veniți din România.

Sătul sa asite doar la direcția gresita spre care se indreaptă România, museleanul John Ion Banu a decis sa revina in tara natala si a infiintat noul partid, Partidul Naţiunea Română (PNRo), cu care vrea sa aduca România acolo unde îi este locul meritat.

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ACUM! Mașina lovită de tren la Curtea de Argeș –

Publicat

in

De

In urmă cu puțin timp, la Curtea de Argeș, un autoturism a acroșat de tren.
Din primele date, conducătoarea autoturismului, dar nici alte persoane, nu ar fi suferit leziuni.
Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș sunt la fața locului pentru primele măsuri.
Revenim cu detalii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Argeșul invadat de turiști – AGLOMERAȚIE MAXIMĂ la Mănăstirea Curtea de Argeș și în TOT JUDEȚUL

Publicat

in

De

Argeșul a fost luat cu asalt de zeci de mii de turiști în aceste zile. Curtea de Argeș, Transfăgărășanul , Corbii de Piatră și Campulung Muscel sunt zonele fierbinți unde se inregistreaza trafic infernal și densitate mare de turiști. Polițiștii și jandarmii argeșeni se află și astăzi la datorie, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în zona lăcașelor de cult de pe raza județului Argeș.
Principalele puncte de pelerinaj în această zi de sărbătoare sunt Mănăstirea Curtea de Argeș și Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung.
Pentru prevenirea oricăror incidente, Jandarmeria Argeș recomandă credincioșilor să respecte indicațiile forțelor de ordine, să aibă grijă de bunurile personale și să acorde o atenție deosebită copiilor care îi însoțesc.
De asemenea, jandarmii și polițiștii transmit pe această cale un sincer „La mulți ani” tuturor celor care poartă numele Sfintei Maria.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend