Conecteaza-te cu noi

Campulung

Un argeșean a lansat un nou partid în România ! Musceleanul fondator al PNR a trait 3 decenii in America

Publicat

in

– John Banu, argeseanul care a emigrat si reusit în SUA, vrea sa schimbe in bine Romania cu noul partid

John Banu, un muscelean plecat in America acum 33 ani, s-a reintors în țară si a lansat public, joi seara, la Athenee Palace Bucuresti, Partidul Naţiunea Română (PNRo). John Banu, președintele si fondatorul noii formațiuni politice spune ca PNRo va fi  „o alternativă, un partid nou, diferit, fără trecut dubios”. „Noi suntem partidul care face diferenţa. Existenţa acestui partid a devenit realitate în urma dorinţei unui grup mic de patrioţi de a echilibra viaţa şi activitatea politică în ţara noastră care este dominată de partide cu tipologie socialistă, liberală sau puţin extremiste”, a afirmat Ion (John) Banu, care si-a completat numele la revenirea in tara  si cu denumirea zonei natale, Muscel.

Potrivit lui Ion (John) Banu Muscel, formaţiunea politică nu vine cu nimic nou revoluţionar şi nu doreşte „să inventeze roata, ci să o împingă”. Partidul Naţiunea Română are denumirea prescurtată „PNRo”, iar sloganul este „Încredere, Unitate, Prosperitate”.

Cine este musceleanul John Banu, emigrantul în SUA care  a reușit în afaceri

John Banu este, evident, Ion Banu. S-a nascut si a crescut in Arges, mai exact in Muscel. Dupa terminarea liceului la Campulung, a urmat cursurile Politehnicii bucurestene, devenind ulterior inginer. A decis sa emigreze in America în 1985, cand avea 32 de ani. Făcuse facultatea, era inginer mecanic și lucra de aproape zece ani la un institut de proiectare metalurgică, dar nu vedea nicio perspectivă într-o Românie închisă ca o cușcă. după ce a emigrat în America, în 1985, nu a făcut clasica schimbare, din Ion în John, ci a ales să se numească, pentru restul vieții, John Ion Banu. Și american, dar și român. John I. Banu si, mai nou, Muscel, pentru a-si arata originile in nordul Argesului, este președintele Ligii Româno-Americane (Romanian-American League), organizație non-­profit pe care a fondat-o în Hollywood, statul Florida. Una dintre cele mai active forme de organizare a românilor din SUA. De asemenea, John Banu este președintele Camerei de Comerț Române din America, având sediul la Fort Lauderdale, Florida.

Primul său job a fost la o firmă specializată în cercetări și echipamente oceanografice, General Oceanics Inc. „A fost o șansă uriașă pentru mine. După doi ani, am devenit partener în cadrul companiei. Am trăit visul american, acela de a avea propriul business, astfel că în 1987 am deschis o reprezentanță prin intermediul căreia lucram pentru câteva firme germane. Puțin după aceea mi-am vândut acțiunile la General Oceanic, iar în 1990 am înființat Ocean Test Equipment Inc. Este un business în aceeași branșă, pe care l-am dezvoltat, am adus și unele inovații, am obținut brevete. Mi-a mers bine, de ce să nu recunosc? Poate că am avut și noroc, dar știu că am muncit mult și am mizat pe o bună organizare. Am învățat din mers și m-am adaptat, făcând schimbări tehnice ori de câte ori a fost nevoie. Rezultatele au venit oarecum firesc. Au fost și momente dificile, dar n-am intrat în panică. Încet-încet, mi-am construit un anumit prestigiu în domeniul echipamentelor pentru cercetări oceanografice, iar asta mi-a făcut viața mai ușoară“, spune John Ion Banu. Printre angajații lui John Banu s-au numărat mereu și români – unii așezați de mai mulți ani în Florida, alții abia veniți din România.

Sătul sa asite doar la direcția gresita spre care se indreaptă România, museleanul John Ion Banu a decis sa revina in tara natala si a infiintat noul partid, Partidul Naţiunea Română (PNRo), cu care vrea sa aduca România acolo unde îi este locul meritat.

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Proiectil exploziv, descoperit la Lereşti, în Argeș

Publicat

in

De

Ieri, proape de ora 18.00, echipajul pirotehnic al ISU Argeș a intervenit în localitatea Lerești pentru cercetarea, identificarea și ridicarea unui proiectil găsit de către un cetățean în timpul unor săpături cu ajutorul unui utilaj la o fundație.

Pompierii au constat că a fost vorba de un proiectil exploziv de calibrul 150 de mm, trecut prin gura de foc, cu proveniența din Al Doilea Război Mondial.

Din fericire, nu au fost victime și descoperirea a fost anunțată la numărul unic de urgență 112, însă reamintim că muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

– Nu atingeți aceste elemente;
– Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;
– Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;


Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rabla electrocasnice 2022: Cea de-a doua ediție a programului se lansează pe 21 noiembrie – VEZI DETALII

Publicat

in

De

Cei interesați să-și înlocuiască electrocasnicele vechi cu unele mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie pot cere bani de la stat prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice. După cum a anunțat miercuri Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), cea de-a doua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice din acest an va fi lansată pe 21 noiembrie.

Și această ediție are, ca și precedenta, în afara de etapa înscrierii în aplicația informatică dedicată programului, alte trei etape, în cadrul cărora vor fi distribuite și vor putea fi folosite vouchere pentru trei categorii de electrocasnice.

După cum apare în calendarul AFM, cea de-a doua ediție a programului Rabla pentru electrocasnice din acest an va începe cu etapa preliminară, cea de înscriere a persoanelor fizice în aplicație, prin crearea conturilor de utilizator, care se va desfășura între 21 noiembrie (ora 10:00) și 25 noiembrie 2022 (ora 23:59).

E de subliniat aici că toate conturile utilizatorilor create în edițiile anterioare ale programului rămân valabile și pot fi utilizate și în această sesiune.

În prima etapă a programului, ce se va desfășura între 5 decembrie (ora 10:00) și 9 decembrie (ora 23:59), se vor putea cere vouchere în valoare de 400 de lei, aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/ vase și frigiderele/ congelatoarele. Această etapă va avea un buget de 25.000.000 de lei.

Cea de-a doua etapă a acestei ediții a programului se va desfășura între 12 decembrie (ora 10:00) și 16 decembrie (ora 23:59) și va permite selecția de vouchere cu valori de 300 sau 500 de lei, aferente categoriei din care fac parte tabletele și laptopurile. Bugetul acestei etapei va fi de 10.000.000 de lei.

În fine, cea de-a treia etapă, cea destinată aparatelor de aer condiționat, uscătoarelor de rufe și aspiratoarelor, se va desfășura între 19 decembrie (ora 10:00) și 23 decembrie (ora 23:59) și va permite obținerea de vouchere în valoare de 200 și 400 de lei. Cea de-a treia și ultimă etapă a ediției de iarnă a programului Rabla pentru electrocasnice va avea un buget de 15.000.000 de lei.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de cinci zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

Regulile programului Rabla pentru electrocasnice au suferit mai multe modificări în luna mai a acestui an. Astfel, potrivit Ordinului Ministerul Mediului nr. 974/2022, din acest an, nu se mai pot cumpăra televizoare prin program, iar voucherul are o valabilitate mai mică, de doar șapte zile, față de 15, cât era înainte.

Ulterior utilizării voucherului la un comerciant validat, cumpărarea electrocasnicelor eligibile trebuie să se facă tot într-un termen de șapte zile. Voucherul este nominal, netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.

De principiu, pentru a beneficia de un voucher, cei interesați trebuie să dea la schimb aparatele uzate care fac parte din aceeași categorie cu cea în care se încadrează produsul care urmează să fie cumpărat.

Sumele ce pot fi obținute pentru cumpărarea de electrocasnice noi în 2022, sub formă de voucher, sunt cuprinse între 200 și 500 de lei, în funcție de electrocasnicele dorite.

Reamintim că cei ce au solicitat un voucher pentru o anumită categorie de electrocasnice, dar nu l-au folosit în cadrul primei ediții nu mai pot cere un altul acum. În plus, noile reguli stabilesc acum clar că, pe parcursul unui an, se poate cere și folosi un singur voucher pentru o categorie de electrocasnice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend