Conecteaza-te cu noi

Campulung

Un argeșean a lansat un nou partid în România ! Musceleanul fondator al PNR a trait 3 decenii in America

Publicat

in

– John Banu, argeseanul care a emigrat si reusit în SUA, vrea sa schimbe in bine Romania cu noul partid

John Banu, un muscelean plecat in America acum 33 ani, s-a reintors în țară si a lansat public, joi seara, la Athenee Palace Bucuresti, Partidul Naţiunea Română (PNRo). John Banu, președintele si fondatorul noii formațiuni politice spune ca PNRo va fi  “o alternativă, un partid nou, diferit, fără trecut dubios”. „Noi suntem partidul care face diferenţa. Existenţa acestui partid a devenit realitate în urma dorinţei unui grup mic de patrioţi de a echilibra viaţa şi activitatea politică în ţara noastră care este dominată de partide cu tipologie socialistă, liberală sau puţin extremiste”, a afirmat Ion (John) Banu, care si-a completat numele la revenirea in tara  si cu denumirea zonei natale, Muscel.

Potrivit lui Ion (John) Banu Muscel, formaţiunea politică nu vine cu nimic nou revoluţionar şi nu doreşte „să inventeze roata, ci să o împingă”. Partidul Naţiunea Română are denumirea prescurtată “PNRo”, iar sloganul este “Încredere, Unitate, Prosperitate”.

Cine este musceleanul John Banu, emigrantul în SUA care  a reușit în afaceri

John Banu este, evident, Ion Banu. S-a nascut si a crescut in Arges, mai exact in Muscel. Dupa terminarea liceului la Campulung, a urmat cursurile Politehnicii bucurestene, devenind ulterior inginer. A decis sa emigreze in America în 1985, cand avea 32 de ani. Făcuse facultatea, era inginer mecanic și lucra de aproape zece ani la un institut de proiectare metalurgică, dar nu vedea nicio perspectivă într-o Românie închisă ca o cușcă. după ce a emigrat în America, în 1985, nu a făcut clasica schimbare, din Ion în John, ci a ales să se numească, pentru restul vieții, John Ion Banu. Și american, dar și român. John I. Banu si, mai nou, Muscel, pentru a-si arata originile in nordul Argesului, este președintele Ligii Româno-Americane (Romanian-American League), organizație non-­profit pe care a fondat-o în Hollywood, statul Florida. Una dintre cele mai active forme de organizare a românilor din SUA. De asemenea, John Banu este președintele Camerei de Comerț Române din America, având sediul la Fort Lauderdale, Florida.

Primul său job a fost la o firmă specializată în cercetări și echipamente oceanografice, General Oceanics Inc. „A fost o șansă uriașă pentru mine. După doi ani, am devenit partener în cadrul companiei. Am trăit visul american, acela de a avea propriul business, astfel că în 1987 am deschis o reprezentanță prin intermediul căreia lucram pentru câteva firme germane. Puțin după aceea mi-am vândut acțiunile la General Oceanic, iar în 1990 am înființat Ocean Test Equipment Inc. Este un business în aceeași branșă, pe care l-am dezvoltat, am adus și unele inovații, am obținut brevete. Mi-a mers bine, de ce să nu recunosc? Poate că am avut și noroc, dar știu că am muncit mult și am mizat pe o bună organizare. Am învățat din mers și m-am adaptat, făcând schimbări tehnice ori de câte ori a fost nevoie. Rezultatele au venit oarecum firesc. Au fost și momente dificile, dar n-am intrat în panică. Încet-încet, mi-am construit un anumit prestigiu în domeniul echipamentelor pentru cercetări oceanografice, iar asta mi-a făcut viața mai ușoară“, spune John Ion Banu. Printre angajații lui John Banu s-au numărat mereu și români – unii așezați de mai mulți ani în Florida, alții abia veniți din România.

Sătul sa asite doar la direcția gresita spre care se indreaptă România, museleanul John Ion Banu a decis sa revina in tara natala si a infiintat noul partid, Partidul Naţiunea Română (PNRo), cu care vrea sa aduca România acolo unde îi este locul meritat.

 

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Argeșean confirmat pozitiv…la păcănele

Publicat

in

De

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni punctuale, atât independent, cât și în colaborare cu Poliția, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru această perioadă.

Astfel, numai în ultimele 72 de ore au fost constatate mai multe abateri de la prevederile Legii 55/2020, pentru care au fost aplicate un număr de 27 de avertismente scrise și 14 amenzi, în valoare totală de 10.800 lei.

O întâmplare aparte a avut loc în data de 17.10.2021, când jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Câmpulung au depistat, în incinta unei săli de jocuri din municipiu, un bărbat față de care era dispusă măsura izolării, ca urmare a testării pozitive cu virusul SARS-CoV-2.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru săvârșirea faptei prevăzute de art. 65, litera i) din Legea 55/2020. Totodată, situația a fost comunicată DSP Argeș, pentru impunerea măsurilor suplimentare.

Atragem atenția că acest gen de acțiuni se vor desfășura în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu alte structuri, până la încetarea măsurilor restrictive și reamintim că respectarea măsurilor dispuse de organele de sănătate publică în urma anchetei epidemiologice constituie un element foarte important în cadrul efortului general de limitare a răspândirii virusului COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

ÎNGRIJORĂTOR: Doar 24 % din populația Argeșului s-a vaccinat și mai puțin de 50 % s-a testat – CE SPUNE PREFECTURA

Publicat

in

De

Valul 4 al pandemiei a lovit crunt județul Argeș. Potrivit ultimelor date oficiale rata de infectare la nivel de județ a ajuns la 7,07 la mia de locuitori, sectiile ATI sunt suprasolicitate si nu mai exista paturi libere iar decesele sunt inregistrate la persoane cu varste intre 6 si 90 ani. Daca statistica la zi este ingrijorătoare, alte date statistice releva cifre care ar putea sta la baza actuale stari de urgență. Astfel, la o populație a Argeșului de 627.000 locuitori procentul de vaccinare ( până ieri, 17 octombrie 2021) este de doar 24 %, sub media națională. Mai exact, conform datelor oficiale doar 149.529 argeșeni se vaccinaseră complet până ieri. Argeșul nu stă bine nici la capitolul testare a populatiei, datele oficiale indicând faptul ca nici macar jumatate din din populația județului nu fusese testată până ieri.

Chestionat pe seama acestor cifre îngrijorătoare, Emanuel Soare, fostul prefect liberal al județului și actual subprefect, crede că vina apartine celor care au gestionat criza sanitara pe perioada verii. “Din păcate pe vară nu s-a făcut mai nimic in sensul asta. În ultima perioadă ritmul de vaccinare a crescut foarte mult. Vom recupera!”, a declarat Emanuel Soare, actualul subprefect al județului Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend