Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un alt partid pro-rus a fost interzis în Ucraina

Publicat

in

Curtea de Apel din orașul ucrainean Liov a decis luni interzicerea Partidului Socialist pe care Consiliul de Securitate Națională și Apărare îl consideră pro-rus, relatează presa de la Kiev.

Proprietățile Partidului Socialist și a tuturor filialelor sale, conform hotărârii judecătorești, vor fi transferate statului, potrivit deciziei care poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă a Ucrainei.

Partidul Socialist a fost înființat în Ucraina în august 2014 sub denumirea de „Muncitori, țărani, intelectuali ai Ucrainei”. Partidul a primit numele actual de „Socialiști” în februarie 2015.

Încă din 2015, reprezentanții acestui partid au criticat autoritățile ucrainene pentru situația din Donbass și nu au menționat responsabilitatea Rusiei pentru războiul din estul Ucrainei.

Ucraina a interzis mai multe partide cu retorică pro-rusă de la începerea invaziei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Zelenski, într-un mesaj video: Luptele continuă în oraşul Liman

Publicat

in

De

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că luptele continuă în oraşul strategic Liman, după ce Rusia a anunţat, anterior în cursul zilei de sâmbătă, că şi-a retras trupele, pentru a evita o încercuire, anunță rador.ro.

„Drapelul ucrainean se află deja în Liman, în regiunea Doneţk. Luptele continuă, încă, acolo”, a afirmat Zelenski, în discursul său video de noapte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Hidrologii au emis Cod portocaliu de inundații pe râuri din Arad și Timiș

Publicat

in

De

Hidrologii au emis sâmbătă seara avertizări Cod portocaliu de inundații pentru râuri din județele Arad și Timiș.

Prima avertizare vizează râuri din bazinele hidrgrafice Beliu și Groșeni, din județul Arad, iar a doua râurile din bazinul Gladna, din județul Timiș.

În Timiș, avertizarea este valabilă până duminică la ora 3.00, iar în Arad până duminică la ora 7.00.

În aceste zone, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile de inundații locale și creșterei de debite cu depășiri ale cotelor de inundație.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend