Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Un adolescent de 17 ani a murit la scaldat pe albia Argesului, in zona Noapteş!

Avatar

Publicat

in

Un adolescent în vârstă de 17 ani a murit în timp ce se afla la scăldat împreună cu doi veri în albia Râului Argeș. Astăzi în jurul orelor 14.00, Dispeceratul pentru apeluri de Urgență 112 a fost sesizat despre faptul că pe malul râului Argeș un tânăr are nevoie de ajutor. Imediat la fața locului s-a deplasat o ambulanță. Cadrele sanitare au constatat că băiatul în vârstă de 17 ani a sărit de pe malul râului în apă și cel mai probabil s-a lovit cu capul de o piatră din albia râului Argeș. ”În momentul în care am ajuns pacientul deja putea fi considerat decedat. Nu mai avea nicun ritm pe monitor. Cred ca decesul nu a survenit prin înec ci ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral, o factură de bază de craniu. Am înțeles că el s-a aruncat de pe mal undeva în apă și probabil că a dat cu capul de o piatră. Noi am făcut resuscitarea aproximativ o oră, însă fără niciun rezultat. Dacă decesul a fost ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral și nu prin stop cardio-respirator, atunci clar nu mai avea nicio șansă”, ne-a declarat dr. Marius Popescu coordonatorul Serviciului Ambulanță Curtea de Argeș.
Incidentul s-a petrecut în apropierea Curții de Argeş, în zona Zigoneni, Noaptes, acolo unde tânărul se dusese să înoate împreună cu doi veri. Cu toate că medicii au făcut tot posibilul ca să-l resusciteze, pentru Robert Gabriel Zaharia nu a mai fost nimic de făcut, fiind declarat mort. Trupul neînsuflețit al adolescentului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Argeș în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. Cel mai probabil băiatul a murit din cauza unei fracturi de bază craniană.

Tanarul locuia in cartierul Noaptes si si-a gasit sfarsitul in aceeasi zona blestemata de la coada lacului de acumulare Zigoneni, in care in ultimii ani au murit inecati mai multi tineri cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. Robert Zaharia are o sora mai mica, eleva la scoala primara,  iar mama este plecata la munca  in strainatate, in Italia

Imaginea cumplită a morții lui Robert Gabriel Zaharia îi va bântui toată viața pe verii adolescentului care au asistat neputincioși la tragedie. Chiar dacă nu poartă nici măcar o vină morală, faptul că tânărul de 17 ani a murit sub ochii lor e greu de acceptat.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Principiile unui web design bun

Avatar

Publicat

in

De

Un design eficient al site-ului web ar trebui sa isi indeplineasca functia dorita prin transmiterea mesajului specific, in timp ce implica simultan vizitatorul. Mai multi factori, cum ar fi consistenta, culorile, tipografia, imaginile, simplitatea si functionalitatea contribuie la un design bun al site-ului web.

Atunci cand se proiecteaza un site web, exista multi factori cheie care vor contribui la modul in care este perceput. Un site web bine conceput poate determina vizitatorii sa actioneze. De aceea, este important sa alegi cea mai buna agentie de web designSicMedia este o agentie de servicii web care se concentreaza pe nevoile clientului, oferind in acelasi timp cele mai bune solutii in functie de tipul de afacere. Mai jos sunt cateva idei care te vor ajuta atunci cand pui bazele unui nou proiect web.

Scopul website-ului si al afacerii tale

Site-ul web trebuie sa se potriveasca nevoilor utilizatorului. Mesajele si intentiile simple si clare prezente pe toate paginile, il vor ajuta pe utilizator sa interactioneze cu ceea ce ai de oferit. Care este scopul site-ului tau web? Impartasesti informatii practice? Este un site de divertisment, un site de prezentare a afacerii tale sau un site de comert electronic? Exista multe scopuri diferite pe care le pot avea site-urile web, dar sunt si cateva scopuri comune care se aplica tuturor site-urilor

  • Descrierea expertizei
  • Construirea reputatiei
  • Generarea de oportunitati
  • Vanzari si asistenta

Navigarea pe site

Navigarea pe site este esentiala pentru retinerea vizitatorilor. Daca navigarea pe site-ul tau web este confuza, vizitatorii vor renunta si vor gasi ceea ce au nevoie in alta parte. Este esential sa pastrezi un mod de navigare simplu si intuitiv pe fiecare pagina.

Ierarhie vizuala

Ierarhia vizuala este aranjarea elementelor in ordinea importantei. Acest lucru se face prin marime, culoare, imagini, contrast, text, spatiu alb si stil. Una dintre cele mai importante functii ale ierarhiei vizuale este stabilirea unui punct focal; acesta arata vizitatorilor unde sunt cele mai importante informatii.

Continutul site-ului

Un design web eficient are atat un aspect excelent, cat si un continut excelent. Folosirea unui continut de calitate si convingator, poate atrage si influenta foarte multi vizitatori, transformandu-i in clienti. Un continut unic si relevant, te va ajuta, de asemenea, sa castigi importanta in motoarele de cautare.

Timpul de incarcare

Creare unui site web care se incarca lent isi va pierde vizitatorii. Aproape jumatate din vizitatorii web se asteapta ca un site sa se incarce in 2 secunde sau mai putin si vor parasi un site care nu este incarcat in maximum 3 secunde. Optimizarea dimensiunilor imaginilor poate ajuta la incarcarea mai rapida a site-ului.

Design responsive

Cei mai multi oameni isi folosesc telefoanele sau alte dispozitive pentru a naviga pe web. Este important sa iei in considerare construirea site-ului tau web cu un design receptiv, astfel incat acesta sa se poata ajusta automat la dimensiunea oricarui ecran si sa functioneze impecabil pe orice tip de dispozitiv. In plus, un design responsive iti usureaza munca, pentru ca nu va mai fi nevoie sa gestionezi mai multe site-uri diferite pentru toate tipurile de dispozitive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Premierul Ludovic Orban declară: After-school-urile au rămas deschise pentru că au respectat măsurile şi nu au existat cazuri de coronavirus.

Avatar

Publicat

in

Premierul Ludovic Orban a explicat, miercuri, că after-school-urile au rămas deschise deoarece au respectat măsurile şi nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus.

“Am tratat after-school-urile şi creşele în mod distinct şi din cauza faptului că ele nu sunt practic în zona de coordonare a Ministerului Educaţiei. Creşele ţin de autorităţi locale, iar after-school-urile oarecum la fel. În ceea ce priveşte after-school-urile, ştiţi că am permis funcţionarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanţei şcolare. Din informaţiile pe care le avem au fost respectate măsurile şi nu au fost cazuri în zona after-school-urilor. Cel puţin pe analizele pe care le-am primit nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat regulile. Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să-şi desfăşoare activitatea profesională şi atâta timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare nu au considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern şi în ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii”, a spus premierul.

Premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a participat, miercuri, la depunerea listelor de candidaţi ai PNL Bucureşti la parlamentare la Biroul Electoral Municipal.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend