Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Steinel, lămuriri despre angajata infectată cu Coronavirus, la Curtea de Argeș

Publicat

in

Așa cum ziarul nostru a relatat mai devreme si autoritățile au confirmat după publicarea stirii, la Curtea de Arges a fost confirmat primul caz de infectie cu COVID 19 la o femeie care s-a intors in data de 14 martie din Anglia. Este vorba de sotia directorului Bibliotecii Municipale din Curtea de Arges, angajata la Steinel SA, care este, acum, internata la Spitalul Judetean Arges. Desi, la sosirea in tara, testul cu termoscanerul de la aeroport a indicat ca nu sunt probleme, ulterior s-a simtit rau si, dupa ce a fost preluata cu izoleta sambata 21 martie , primul test a confirmat infectia cu COVID 19.

Cum femeia era angajata la Steinel si exista posibilitatea ca aceasta sa fi mers la serviciu expunand riscurilor infectarii alte sute de angajati, am solicitat informatii si lamuriri conducerii companiei Steinel. ” Am vazut si noi stirea in ziarul dumneavoastra si confirmam faptul ca este angajata noastra. Aceasta, R.G. nu a intrat in fabrica noastra după revenirea in tara. Conducerea companiei i-a interzis acesteia accesul in fabrica dupa ce primisem informatia ca ar fi calatorit intr-o țară incadrata in zona galbena de risc. In aceste conditii va asiguram ca persoana in cauza nu a avut contacte cu alti angajati ai fabricii in incinta companiei. Noi facem un apel la calm si asiguram toti argesenii ca Steinel a luat din timp toate masurile necesare pentru a preveni probleme generate posibile infectii cu COVID 19″, ne-a declarat Marian Bia.

Acesta spune ca Steinel continua activitatea si incearca onorarea comenzilor, desi sunt serioase probleme in ceea ce priveste traficul de marfuri la nivel european si care afecteaza fluxul de productie. ” Lucrăm până intrăm în colaps…. ! Deocamdata, am luat toate masurile pentru a ne proteja la maxim angajatii si respectam intocmai masurile impuse de autoritati. Eu, de exemplu, pentru ca de curand am implinit 65 ani, voi parasi de maine fabrica si ma voi supune masurilor impuse prin ordonanța militară și care privesc persoanele peste 65 ani”, ne-a mai spus Marian Bia.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Criza politică i-a făcut pe scoial-democrați să se sacrifice! Sorin Grindeanu: ‘Credeți că noi am făcut de drag această alianță cu PNL?’

Publicat

in

De

Vicepremierul Sorin Grindeanu spune că alianța dintre PSD și PNL nu a fost făcută „de drag”, în condițiile în care mai mulți social democrați ar fi preferat alegeri anticipate în loc de intrarea la guvernare alături de liberali, ci pentru a pune capăt crizei politice din România.

„Credeți că noi am făcut de drag această alianță cu PNL? În niciun caz. PSD a câștigat alegerile din decembrie 2020, a fost pe primul loc. S-a făcut forțat o coaliție formată din trei partide plus grupul minorităților, care a ținut opt luni, guvernarea a fost dezastruoasă și s-a ajuns în impas politic, pe lângă criza din economică și criza din sănătate. Criza politică a durat aproape trei luni. Trebuia să punem capăt acestei crize politice”, a spus Grindeanu într-un interviu pentru Digi24.ro.

„Nu a fost simplu. PSD vorbește din perspectiva câștigătorului alegerilor. Am făcut sondări destul de largi în rândul membrilor PSD, decizia nu era chiar favorabilă intrării la guvernare. Ar fi vrut alegeri anticipate, ceea ce era o soluție corectă, doar că nu depindea doar de noi”, a adăugat el.

Grindeanu spune că „e normal” ca între cele două partide să nu exist armonie, deoarece s-au luptat politic în cea mai mare parte a ultimilor 30 de ani.

„Există un istoric, nu e ușor să treci peste acest lucru”, a spus el.

Întrebat dacă există „liniii roșii” în ceea ce privește colaborarea cu PNL, Grindeanu a răspuns:

„Documentul după care ne ghidăm e programul de guvernare. Nu ne ducem acuma să ne căsătorim și să rămânem forever, că nu merge așa. Am ajuns la o formă a programului de guvernare acceptată în Parlament a programului de guvernare, care nu satisface 100% nici PSD, nici PNL, pentru că vorbim de partide cu doctrine diferite. . Programul de guvernare este ghidul la care trebuie să ne uităm cu toții. Dacă se trece de programul de guvernare, aia e o linie roșie”, a spus Grindeanu.

„Nu am motive să am semne de întrebare că lucrurile nu merg bine, dar vă spune că noi suntem atenți să nu se depșească vreo limită”, a adăugat el.

Declarația vine după ce președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat joi seara la Digi24 că la cel mai mic „derapaj” de la programul de guvernare, PNL se va reuni și va decide dacă merge mai departe în coaliția de guvernare alături de PSD. El a spus că renegocierea PNRR ar fi, de exemplu, o astfel de „linie roșie”, conform digi24.ro

Citește și:

Florin Cîțu, mesaj tăios pentru PSD: ‘Rolul PNL în această guvernare este de a duce mai departe reformele pe care le-am început’

Florin Cîțu afirmă că nu se pune problema să piardă șefia PNL! ‘Următorul congres o să fie în 2025, este în statut’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Informații esențiale pentru proprietarii de mașini! Cum își pot recupera aceste sume de bani de la stat după vânzarea autovehiculului

Publicat

in

De

Persoanele care au avut în proprietate o mașină și au vândut-o pot cere returnarea parțială a banilor de rovinietă. Fostul proprietar al unui autovehicul care deține mai multe roviniete a căror valabilitate se suprapune poate să solicite returnarea banilor pentru rovinieta încă valabilă, dar care a fost plătită pentru mașina ce nu-i mai aparține.

Mai exact, așa cum a fost stabilit acum doi ani, prin Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 748/2019, în cazul în care vinde o mașină care are rovinietă valabilă, cel ce o vinde poate solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) returnarea banilor pentru perioada de valabilitate rămasă a rovinietei.

Acesta poate cere bani pentru perioada cuprinsă între momentul în care noul proprietar plătește taxa de drum și data de expirare a rovinietei încheiate de el, adică din momentul în care cele două roviniete se suprapun și până când trebuie să expire valabilitatea rovinietei plătite de vânzătorul mașinii.

Pentru a putea folosi rețeaua de drumuri din țara noastră, fie acestea drumuri naționale, europene sau autostrăzi, șoferii trebuie, la cumpărarea unei mașini, să plătească tariful de utilizare al acestora, adică rovinieta. În cazul în care mașina vândută avea deja o rovinietă valabilă, acest lucru duce la o suprapunere a valabilității a două roviniete emise pentru aceeași mașină.

“În cazul în care pentru același vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puțin o zi, CNAIR – S.A. va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere”, scrie în ordinul amintit.

Solicitarea de returnare a sumei trebuie transmisă CNAIR după expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achitate de fostul proprietar, împreună cu o copie a documentelor care dovedesc înstrăinarea mașinii și o copie a documentului care atestă scoaterea ei din evidența fiscală.

Formularele necesare recuperării parțiale a banilor plătiți pentru rovinietă sunt de găsit pe site-ul CNAIR, informează avocatnet.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend