Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ULTIMĂ ORĂ Șoferul mașinii cu numere M..E PSD a rămas fără permis și fără plăcuțe de înmatriculare

Publicat

in

Răzvan Ștefănescu, posesorul autoturismului cu numărul M…EPSD, a fost oprit de un echipaj de poliție în dimineața zilei de luni, care i-a suspendat permisul și i-a ridicat plăcuțele de înmatriculare, deși Ambasada Suediei a precizat că acestea sunt valide în toate țările UE. Șoferul acuză abuzuri.

„După spusele lor, mi-au luat plăcuțele pentru că numerele nu sunt valabile, niciunul dintre ele. Vineri mi-au spus că sunt valabile, astăzi nu sunt valabile și permisul de conducere au spus că se suspendă. Așa e legea. Pentru că așa știe în lege, pentru că am circulat cu un autovehicul neînmatriculat. (…) Am și foaie de la Registrul suedez că se poate cirucla în Europa. Am sunat și la Ambasadă că a mai fost o tentativă pe 18, mi-a spus că am voie să circul cu mașina. Am de gând să-mi iau permisul înapoi, să îmi iau plăcuțele înapoi. Mi se pare un abuz. Eu cred că am fost urmărit. Cu o seară înainte era o motocicletă de poliție și făcea ture în jurul blocului meu. Eu stau în Balta Albă, pe 1 Decembrie m-au oprit dimineață. Au venit direct, să dau jos plăcuțele. Ei au venit cu scop, nu au stat să verifice plăcuțele, nimic. Pur și simplu au luat actele și mi-au spus să scot plăcuțele. Nu am vrut și le-au scos ei, i-am și filmat”, a declarat Răzvan Ștefănescu, pentru MEDIAFAX.

„În acest weekend, câteva site-uri din presa românească au spus că plăcuţele de înmatriculare personalizate suedeze nu sunt permise în afara graniţelor Suediei. Aceste informaţii făceau referire la o maşină înmatriculată în Suedia, cu plăcuţe de maşină personalizate, care a fost în centrul atenţiei presei în ultimele săptămâni. Articolele s-au răspândit pe canalele social media şi prin intermediul unor site-uri de presă care nu au verificat corectitudinea informaţiei. Ulterior, unele dintre site-uri şi-au şters sau modificat respectivele articole. Ambasada Suediei în România vrea să clarifice faptul că plăcuţele de înmatriculare personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, sunt valide pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Numerele personalizate ar trebui să fie mereu însoţite de documentele oficiale atât ale plăcuţelor originale, cât şi ale celor personalizate”, se precizează pe contul de Facebook a Ambasadei Suediei în România.

Ambasada Suediei în România precizează, într-o postare pe Facebook, referindu-se la autoturismul cu numărul M…EPSD, că plăcuţele de înmatriculare personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, sunt valide în toate țările UE, ca urmare a informațiilor că acestea nu ar fi legale, scrie Mediafax.

Un român, care a stârnit aprecieri, dar şi critici în ultimele săptămâni, se plimbă prin țară cu un autoturism înmatriculat în Suedia, având numărul de înmatriculare din Suedia M..EPSD.

La sfârșitul săptămânii trecute el a ajuns la Craiova, iar un ziar local a anunțat că bărbatului i s-ar fi deschis dosar penal, pentru conducerea unui autoturism ale cărui numere de înmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul ţării noastre. Poliţia din Dolj a infirmat informaţia.

Răzvan Ştefănescu are două numere de înmatriculare, unul oficial, şi unul preferenţial, realizat în Suedia.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Un conflict înghețat e pe cale să reizbucnească cu putere. Azerbaidjanul ameninţă Armenia cu recurgerea la forţă în Nagorno-Karabah

Publicat

in

De

Ministerul Apărării azer a declarat duminică – într-un comunicat – că este pregătit să folosească forţa pentru a recâştiga teritoriile ocupate de Erevan în timpul războiului din 1991-1994, informează EFE preluat de agerpres. Potrivit ministerului, citat de EurAzia Daily, cu Armenia se poate vorbi doar în „limbajul forţei”, iar un eventual conflict între cele două ţări va însemna „distrugerea completă a inamicului”.

Vezi și: ALERTĂ – Donald Trump cataloghează drept ORGANIZAȚIE TERORISTĂ unii protestari din SUA. Ce înseamnă ANTIFA

Forţele armate azere, conform comunicatului, „vor utiliza fără ezitare dreptul la forţă pentru eliberarea teritoriilor ocupate”, făcând referire la enclava Nagorno-Karabah şi cele şapte regiuni azere controlate parţial de armata armeană în calitate de aşa-numita „zonă de securitate”.

„Măsurile pe care le vom lua vor fi mai energice şi mai devastatoare decât cele din 2015, 2016 şi 2018”, a declarat Ministerul Apărarii, în legătură cu cele mai recente escaladări ale tensiunilor în regiune.

Cu o zi în urmă, ministrul apărării azer, general-colonelul Zakir Gasanov declarase că comandamentul şi trupele trebuie să fie pregătite să aplice o lovitură devastatoare inamicului pentru a elibera „toate teritoriile ocupate”.

Azerbaidjanul a efectuat săptămâna trecută importante exerciţii militare, foarte apreciate de ministrul apărări, dar condamnate de Armenia care le-a calificat drept „ofensive” şi o tentativă de a alimenta tensiunile în regiune.

Aceste declaraţii intervin în contextul absenţei oricărui progres în dialogul dintre Baku şi Erevan cu privire la conflictul din Nagorno-Karabah şi al recentelor alegeri în această enclavă, controlată de Armenia, desfăşurate la 14 aprilie.

La 21 mai, premierul armean Nikol Pashinián a mers în Nagorno-Karabah, unde a participat la ceremonia de învestitură a liderului autoproclamatei republici, fapt condamnat de către Azerbaidjan.

Conflictul armeano-azer datează din perioada sovietică, când la sfârşitul anilor ’80 teritoriul azer Nagorno-Karabah, locuit de o majoritate de etnici armeni, a cerut alipirea la Armenia vecină, după care a izbucnit un război care a provocat aproximativ 25.000 de morţi.

În cele din urmă, forţele armene au preluat controlul asupra Karabahului şi au ocupat vaste teritorii azere pe care le califică drept „zonă de securitate” în ideea de a le uni cu Armenia.

Azerbaidjanul susţine că o soluţie la conflictul cu Armenia implică în mod necesar eliberarea teritoriilor ocupate, cerere care a fost susţinută de mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, conform EFE.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

A DERAPAT cu mașina și a intrat direct în curtea unor oameni: a ucis o femeie

Publicat

in

De

O femeie de 85 de ani a fost lovită mortal, duminică, de un autovehicul care a derapat într-o curbă pe DJ711A şi a intrat într-o curte, pe raza localităţii Lunguleţu, informează IPJ Dâmboviţa.

Citește și: SONDAJ IMAS – Creștere spectaculoasă pentru Pro România: PNL în cădere liberă, PSD stagnează

„Cauza probabilă: neadaptare viteză la condiţiile de drum (curbă). Se efectuează cercetarea la faţa locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările evenimentului”, precizează reprezentanţii IPJ Dâmboviţa, informează Agerpres

Autovehiculul era condus de un tânăr de 21 de ani. Femeia de 85 de ani se afla în curtea casei sale când a fost lovită de autovehicul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend