Conecteaza-te cu noi

Administratie

ULTIMA ORĂ! Primarul Panțurescu, IZOLAT la domiciliul din Curtea de Arges!

Publicat

in

Vesti proaste pentru cetatenii din Curtea de Arges, acolo unde coronavirsusul nu este sub control, asa cum anunta primaria in urma cu o saptamana ! Astfel, dupa ce, azi, ziarul nostru a informat in premiera despre primul caz de coronavirsus in orasul regal, in urma cu putin timp am primit si confirmarea ca primarul Constantin Panturescu a intrat in izolare la domiciliu. Asta inseamna ca, potrivit masurilor impuse de autoritati, edilul din Curtea de Arges fie a intrat in contact direct cu persoanele confirmate cu coronavirus (COVID-19), fie a intrat in contact direct cu persoanele cu simptome si care au calatorit in zone cu transmitere comunitara extinsa. Potrivit informatiilor, Panturescu ar fi intrat in contact cu familia femeii confirmate cu COVI|D 19, mai exact cu sotul acesteia care este directorul Biblioteecii Municipale si cu care, avand in vedere relatiile institutionale, cel mai probabil Panturescu s-ar fi intalnit in chestiuni de serviciu.

Prefectura Arges a confirmat faptul ca Panturescu este izolat la domiciliu dar, din nu se stie care motive, acesta nu a anuntat oficial, asa cum specifica legea, mai ales ca este si seful Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta.

Nu numai Panturescu a intrat in izolare la domiciliu ci si alte doua persoane importante din conducerea primariei Curtea de Arges. Toti vor sta 14 zile in izolare si, cel mai probabil, avand in vederea statutul lor, vor fi si testati pentru a se detecta daca au fost infectati cu COVID 19. In aceste conditii , speram ca toti sa iasa din izolare sanatosi si fara probleme.

Autoizolarea se instituie pentru persoanele care nu prezinta simptome, dar care:

  • au calatorit in ultimele 14 zile in regiuni/localitati din zonele afectate de COVID-19, altele decat cele cu transmitere comunitara extinsa 
  • au intrat in contact direct cu persoanele cu simptome si care au calatorit in zone cu transmitere comunitara extinsa 
  • au intrat in contact direct cu persoanele confirmate cu coronavirus (COVID-19).
  • membrii de familie ai unei persoane care se incadreaza in una dintre situatiile de mai sus

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Controale în magazinele din Curtea de Argeș – Clienți fără mască

Publicat

in

De

Instituția Prefectului Argeș informează că, în ultimele trei zile, echipajele mixte formate din pompieri, polițiști și polițiști locali din Mioveni au desfășurat controale pentru respectarea măsurilor de combatere a răspândirii virusului COVID-19. Aceștia s-au deplasat în municipiul Curtea de Argeș la trei operatori economici și în Mioveni, în Piața Dacia. S-a urmărit respectarea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile închise, distanțarea fizică, crearea de fluxuri separate intrare-ieșire și s-au făcut verificări specifice ale ISU. S-au verificat astfel respectarea prevederilor legale împotriva răspândirii COVID-19, conform Legii nr. 55/2020, HG nr. 394/2020 și a Ordinului comun al Ministerului Sănătății și al M.A.I. nr. 874/81/2020.

Au fost verificate peste 300 de persoane, aplicându-se 16 avertismente pentru nerespectarea prevederilor legale care reglementează modul de comportare și echipare în zonele închise cu flux continuu de persoane.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta, propunere populistă? Vrea introducerea VMV pentru toți românii afectați de criză

Publicat

in

De

Liderul Pro România, Victor Ponta, vine cu o propunere similară celei din Spania și își dorește impunerea unui Venit Minim Vital pentru toți românii afectați de criza coronavirusului. „Doar asa putem sa fim din nou un POPOR / si sa ii ajutam pe cei afectati sa isi revina / si sa sprijinim firmele romanesti prin utilizarea acestor bani! Asa cum face Spania – si cum fac multe tari europene!”, a anun’at fostul premier al României.

„Acum Spania are mai putini bani decat Romania, dar au mai multa minte – si mai putini oameni asa rai si egoisti . Daca avem 5 miliarde de euro pentru rachete si armament sigur gasim si pentru romani , nu? Daca primim 30 de miliarde de Euro de la Uniunea Europeana putem sa ii folosim si pentru romani ( sau doar pentru penelisti?) „, a mai punctat Victor Ponta

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend