Conecteaza-te cu noi

Administratie

ULTIMA ORĂ! Primarul Panțurescu, IZOLAT la domiciliul din Curtea de Arges!

Publicat

in

Vesti proaste pentru cetatenii din Curtea de Arges, acolo unde coronavirsusul nu este sub control, asa cum anunta primaria in urma cu o saptamana ! Astfel, dupa ce, azi, ziarul nostru a informat in premiera despre primul caz de coronavirsus in orasul regal, in urma cu putin timp am primit si confirmarea ca primarul Constantin Panturescu a intrat in izolare la domiciliu. Asta inseamna ca, potrivit masurilor impuse de autoritati, edilul din Curtea de Arges fie a intrat in contact direct cu persoanele confirmate cu coronavirus (COVID-19), fie a intrat in contact direct cu persoanele cu simptome si care au calatorit in zone cu transmitere comunitara extinsa. Potrivit informatiilor, Panturescu ar fi intrat in contact cu familia femeii confirmate cu COVI|D 19, mai exact cu sotul acesteia care este directorul Biblioteecii Municipale si cu care, avand in vedere relatiile institutionale, cel mai probabil Panturescu s-ar fi intalnit in chestiuni de serviciu.

Prefectura Arges a confirmat faptul ca Panturescu este izolat la domiciliu dar, din nu se stie care motive, acesta nu a anuntat oficial, asa cum specifica legea, mai ales ca este si seful Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta.

Nu numai Panturescu a intrat in izolare la domiciliu ci si alte doua persoane importante din conducerea primariei Curtea de Arges. Toti vor sta 14 zile in izolare si, cel mai probabil, avand in vederea statutul lor, vor fi si testati pentru a se detecta daca au fost infectati cu COVID 19. In aceste conditii , speram ca toti sa iasa din izolare sanatosi si fara probleme.

Autoizolarea se instituie pentru persoanele care nu prezinta simptome, dar care:

  • au calatorit in ultimele 14 zile in regiuni/localitati din zonele afectate de COVID-19, altele decat cele cu transmitere comunitara extinsa 
  • au intrat in contact direct cu persoanele cu simptome si care au calatorit in zone cu transmitere comunitara extinsa 
  • au intrat in contact direct cu persoanele confirmate cu coronavirus (COVID-19).
  • membrii de familie ai unei persoane care se incadreaza in una dintre situatiile de mai sus

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

MIELUL DE PAȘTI – În Argeș, 4 ABATOARE și 4 PIEȚE autorizate pentru sacrificare si vanzare

Publicat

in

De

Direcția Saniutară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argerș transmite, printr-un comunicat de presa, o serie de precizări privind comercializarea carcaselor de miei și iezi în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.

Astfel, în Argeș există patru abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea mieilor, situate în Pitești (SC Sam Dor Divers SRL și SC Stanion Invest Total SRL ), Câmpulung Muscel (SC Abatorul Câmpulung SRL ) și Rucăr ( SC Cosco Vele SRL ).

Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor și a iezilor proveniți de la crescătorii de animale ce dețin exploatații înregistrate sanitar veterinar.

Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul acestor abatoare se face în piețe autorizate temporar pentru această activitate (Piața Ceair din Pitești, Piața Smârdan din Pitești, Piața Dacia din Mioveni), în hala centrală din Curtea de Argeș, precum și în măcelării înregistrate sanitar veterinar din toate orașele județului Argeș.

Toate carcasele comercializate la nivelul unităților enumerate mai sus trebuie să fie marcate doar cu ștampila ovală.

De asemenea, la nivelul județului Argeș este avizată temporar sacrificarea mieilor într-o exploatație înregistrată sanitar veterinar din localitatea Miroși.

Carcasele provenite din această exploatație sunt marcate după expertizarea sanitară veterinară de către medicul veterinar oficial cu ștampila rotundă cu diametrul de 3,5 cm și vor fi comercializate numai către consumatorul final.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Astăzi, 115 cadre medicale din Argeș testate pentru depistarea COVID 19

Publicat

in

De

CJ Argeș informeaza ca, astăzi, 10.04.2020, au fost recoltate probe de la 115 medici, asistente și infirmiere de la Spitalul Județean Argeș pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 (COVID-19) prin RT PCR din exudat nazo-faringian.

Recoltarea probelor a avut loc în această dimineață, în cortul special amenajat în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești, de către personalul medical de la Spitalul Clinic Sanador din București. Toată această acțiune a fost posibilă cu sprijinul Fundației Gaudium, a Clinicii Sanador și a Consiliului Județean Argeș care a susținut și intermediat toată această acțiune.

În total, în această săptămână, în județul Argeș au fost testate 625 persoane din cadrul instituțiilor aflate în prima linie în lupta cu virusul COVID – 19, din sistemul de sănătate argeșean, Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend