Conecteaza-te cu noi

Pitesti

ULTIMA ORĂ! Primarul Cornel Ionică îsi poate pierde mandatul în această săptămâna !

Avatar

Publicat

in

Primarul Pitestiului, Cornel Ionica, afla in aceasta saptamana daca isi pierde sau nu mandatul de primar. Decizia va fi luata joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie, acolo unde Cornel Ionica a depus ultima cale de atac impotriva unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate prin care era declarat, în martie 2016, în conflict de interese. Dupa mai bine de un an in care s-a aflat in procedura de filtru, dosarul lui Cornel Ionica a primit, vineri, termen de judecata, mai exact joi, 29 martie.  Intrucat Curtea de Apel Pitesti, prin sentinta data in 20 octombrie 2016, a respins contestaţia formulată de primarul Piteştiului impotriva raportului ANI, Ionica a facut recurs care se va judeca, sadar, joia aceasta. Daca magistratii resping si aici contestatia lui Cornel Ionica, acesta isi  va pierde mandatul. Conform procedurii standard, prefectul judetului va emite un ordin de incetare a mandatului, după solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate care, care ar putea castiga definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul.

 

Reamintim ca in 2016 ANI stabilea printr-un raport, faptul ca primarul Cornel Ionica s-a aflat in conflict de interese:

Publicitate

“În perioada exercitării mandatului 2008-2012, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Piteşti din data de 24 septembrie 2009 având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său, este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural).
De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Piteşti, din data de 08 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti şi S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea co-mercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând dome-niului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate).
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001 şi dispoziţiile art. 75, lit. a) şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 393/2004.”, spunea atunci ANI.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Argeșul, fruntaș la COVID: 98 cazuri noi și 6 decese, în doar 24 de ore!

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit ultimei informări oficiale a Grupului de Comunicare Strategică și a Prefecturii Argeș, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de persoane infectate, dintre care 98 sunt din județul Argeș. Până astăzi, 5 august 2020, la nivelul țării noastre un număr de 2.521 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat iar în județul Argeș s-au înregistrat 6 noi decese în ultimele 24 de ore.

La nivel de Argeș, reprezentanții Instituției Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

Publicitate

-persoane aflate în carantină: 0;
-persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 658;
-persoane externate la cerere: 448;
-persoane internate în spital: 561;
-persoane vindecate: 1153;
-persoane diagnosticate pozitiv: 3705;
-persoane decedate: 137.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Manu promite: NU VOI CANDIDA LA ȘEFIA CJ ARGEȘ !

Avatar

Publicat

in

De

Prezent, astăzi , la conferinta de presă a CJ Argeș, preşedintele Dan Manu a ținut să anunțe, sub forma unei promisiuni, că nu va candida pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean. Chestionat de jurnaliști, Dan Manu a recunoscut că a fost ofertat de mai multe partide, dar a decis să rămână un simplu social-democrat. Nu ne-a spus si care e prețul sau ce va primi in schimbul acestei intrari de moment in anonimat !

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend