Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Ministrul Sănătății a SEMNAT: Spitalele TBC Valea Iașului și Câmpulung intră în lupta cu COVID -19

Avatar

Publicat

in

Decizie de ultimă oră la Ministerul Sănătății. Ministrul Nelu Tătaru a semnat o dispoziție de ultimă oră. România se pregăteşte de un val mare de bolnavi de COVID-19, motiv pentru care numărul spitalelor care vor lupta cu această boală crește la 29, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial (MOf).

Cele 29 de spitale vor interna bolnavii după ce capacitatea marilor spitalelor din linia întâi va fi depășită, ceea ce este pe cale să se întâmple în zielele următoare. Este vorba despre spitalele de boli infecţioase din marile centre universitare şi Spitalul Judeţean Suceava. A fost introdus şi Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.

Pentru faza a doua, erau pregătite opt spitale, însă numărul acesta a fost crescut la 29.

Sunt, în majoritate, spitale de pneumologie, cu sistem pavilionar. Au fost introduse şi secţii de boli infecţioase ale unor spitale judeţene, după cum urmează:

1. Alba – Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia – secţia de boli infecţioase

2. Alba – Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

3. Alba – Spitalul Orăşenesc Abrud

4. Argeş – Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung

5. Argeş – Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iaşului

6. Bucureşti – Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“

7. Bucureşti – Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila“ Bucureşti – Formaţiunea medicală de tratament ROL2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“ din Otopeni

8. Braşov – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov

9. Braşov – Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov (corp central)

10. Braşov – Spitalul General CF Braşov

11. Cluj – Spitalul „Leon Daniello“ de Pneumologie

12. Constanţa – Secţia exterioară Agigea a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

13. Constanţa – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa

14. Constanţa – Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu“ Constanţa – Sistem medical modular de izolare şi tratament. Tabără de izolare şi carantinare COVID-19

15. Dolj – Spitalului Municipal „Prof. Dr. Irinel Popescu“ Băileşti – Compartimentul de boli infecţioase

16. Dolj – Spitalul Orăşenesc „Aşezămintele Brâncoveneşti“ Dăbuleni – Compartimentul de Boli Infecţioase Bechet

17. Iaşi – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi

18. Galaţi – Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi

19. Galaţi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva“ Galaţi

20. Gorj – Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu – secţia de boli infecţioase

21. Hunedoara – Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva – secţia de boli infecţioase

22. Mehedinţi – Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin –- secţia de boli infecţioase

23. Mureş – Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş

24. Olt – Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – secţia de boli infecţioase

25. Prahova – Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti – secţia de boli infecţioase adulţi, secţia de boli infecţioase copii şi secţia de pneumologie

26. Satu Mare – Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare

27. Sibiu – Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu

28. Vâlcea – Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea – secţia de boli infecţioase

29. Vâlcea – Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu“ Mihăeşti.

Aceste spitale pot funcţiona şi ca spital-suport, tratând patologii asociate la pacienţii COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila, după ce au decedat 200 de români din cauza coronavirusului: Undeva, ceva, nu se leagă. Trebuie depistați cei infectați și tratați.

Avatar

Publicat

in

De

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de părere că cifrele nu reprezintă realitatea epidemiologică din România. Totodată, Rafila este de părere că asigurările pe care Klaus Iohannis și Ludovic Orban le dau românilor că nu vor impune noi restricții după alegerile parlamentare sunt hazardate

”Azi am avut 200 de decese, deși am avut mai puține cazuri. Undeva, ceva, nu se leagă. Trebuie să se facă mai multe teste, trebuie făcute anchete epidemiologice, trebuie depistați cei infectați și tratați.

Cine spune că va impune noi măsuri restrictive după alegeri cred că se hazardează. Este posibil ca după alegeri să asistăm la măsuri mult mai severe.”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Vezi și

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dacian Cioloș iese la rampă și anunță că USR PLUS nu va accepta niciodată sinecuri în administrația publică

Avatar

Publicat

in

De

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că alianța pe care o reprezintă nu va cere niciodată posturi în administraţia publică „de împărţit pe sinecuri” şi nici nu va accepta astfel de practici din partea vreunui partener de guvernare.

„USR PLUS nu va cere niciodată posturi în administraţia publică de împărţit pe sinecuri, dar nici nu o să accepte ca un partener de guvernare, oricare ar fi el, să facă lucrurile astea şi atunci evident că este acolo o teamă. Gândiţi-vă, oameni buni, că putem începe să facem nişte lucruri normale într-o societate cu bun-simţ. (…) Sunt lucruri pe care le-am început în 2016 şi care trebuie continuate pentru ca românii să recâştige încrederea în stat. Va trebui în primul rând transparenţă, claritate şi predibilitate în deciziile care se iau. Va trebui profesionalizată administraţia publică, va trebui redusă birocraţia drastic prin digitalizare şi informatizare, va trebui dată o perspectivă clară mediului antreprenorial”, a declarat Cioloş marţi, la o dezbatere electorală online alături de candidaţii Alianţei USR PLUS din regiunea Transilvaniei la alegerile parlamentare Claudiu Mureşan, Oana Murariu, George Căţean şi Adrian Wiener.

Dacian Cioloş, propunerea de premier a Alianţei USR PLUS, a dat asigurări că nu există intenţia de a majora taxe sau impozite, ci dimpotrivă, unul dintre angajamentele asumate fiind eliminarea taxelor pe valoarea salariului minim.

Adrian Wiener, candidat al Alianţei USR PLUS Arad la Camera Deputaţilor, s-a pronunţat pentru descentralizarea fiscală şi decizională a sistemului sanitar şi creşterea progresivă a finanţării medicinei de familie, iar Oana Murariu, candidată a Alianţei USR PLUS Cluj la Camera Deputaţilor, a arătat că proiectul său este eficientizarea sistemului judiciar în România, prin degrevarea instanţelor de judecată.

Claudiu Mureşan, candidat al Alianţei USR PLUS Sibiu la Senat, a spus că îşi doreşte să vadă la conducerea ţării şi oameni care vin din mediul privat, în timp ce George Căţean, candidat al Alianţei USR PLUS Braşov la Senat, a anunţat că şi-a asumat să ducă „vocea satului în Parlament” şi să fie cel mai tânăr senator în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, conform agerpres.ro.

Citește și:

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend