Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ULTIMA ORĂ – Incendiu puternic foarte aproape de Capitală

Publicat

in

Incendiu puternic la doi pași de București. Două case ard în Domnești, iar flăcările au cuprins o suprafață de 300 mp. Pompierii intervin în aceste momente, potrivit Antena 3.

”Ard două locuințe de tip duplex în localitatea Domnești. Incendiul se manifestă în mod special la nivelul acoperișului, dar și pe fațata acestor locuințe, peste 300 de mp suprafață estimată în acest moment. Nu au fost constatate persoane rănite ca urmare a acestui incendiu. Acțiunile continuă. Din cauza lipsei resurselor de apă au fost concentrare 15 autospeciale la fața locului,13 din București și două de la ISU Giurgiu.

Există riscul ca flăcările să se extindă, având în vedere că este un ansamblu de locuințe și distanță dintre acestea este relativ egală. Au fost luate măsuri și pentru localizarea incendiului și pentru limitarea propagării. În acest moment există un pericold, dar destul de redus. Depinde foarte mult de resursele de apă pe care le vom identifica în apropiere. Din nefericire un hidrant la mai puțin de un kilometru de locul incendiului nu există.

Locatarii au ieșit din locuințe. A fost necesară evacuarea locatarilor din locuințele imediat învecinate, îndepărtarea autoturismelor de pe stradă.”, a transmis pentru Antena 3 purtătorul de cuvânt ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

content-image

content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Coreea de Nord confirmă lansarea unui satelit militar spion în iunie

Publicat

in

Coreea de Nord a confirmat marţi lansarea unui satelit militar spion în iunie pentru a „face faţă acţiunilor militare periculoase ale Statelor Unite”, potrivit agenţiei oficiale de presă KCNA, transmite AFP.

Kim Jong Un cu șefi ai armatei nord-coreeneFoto: KCNA

„Satelitul de recunoaştere militară numărul 1” va fi „lansat în iunie” pentru a „face faţă acţiunilor militare periculoase ale SUA şi ale vasalilor lor”, a afirmat Ri Pyong Chol, vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale a partidului de guvernământ, citat de KCNA.

Japonia anunţase luni că a fost informată de Coreea de Nord cu privire la o viitoare lansare a unui satelit, un proiect despre care guvernul japonez consideră că ar disimula, de fapt, o lansare de rachete balistice.

Potrivit Tokio, Phenianul a comunicat Gărzii de Coastă japoneză că o rachetă va fi lansată între 31 mai şi 11 iunie şi este de aşteptat să aterizeze într-o zonă din apropierea Mării Galbene, a Mării Chinei de Est şi la est de insula Luzon din Filipine.

Coreea de Nord a testat deja rachete balistice în 2012 şi în 2016, pe care le-a descris drept lansări de sateliţi şi care au survolat departamentul insular Okinawa din sudul Japoniei.

Dezvoltarea unui satelit de recunoaştere face parte din proiectele cheie de apărare ale regimului de la Phenian, dezvăluite anul trecut de liderul nord-coreean Kim Jong Un. Pe 16 mai, liderul nord-coreean a vizitat locul în care satelitul este dezvoltat şi a dat undă verde „planului său de acţiune viitor”.

Strategia de comunicare a regimului nord-coreean de a notifica Japonia cu privire la viitoarele lansări, dar nu şi Coreea de Sud, ar putea fi legată de exerciţii comune majore desfăşurate de Seul şi Washington, care au început joi la doar 25 km sud de graniţa intercoreeană, a declarat pentru AFP analistul Cheong Seong de la Centrul de studii nord-coreene al Institutului Sejong.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cum crede Josep Borrell, cel mai înalt diplomat UE, că va intra Rusia în negocieri cu Ucraina

Publicat

in

Cel mai înalt diplomat al Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat luni că nu este „optimist” cu privire la modul în care se va desfăşura conflictul dintre Rusia şi Ucraina în această vară, relatează CNN, citat de news.ro.

Borrell a adăugat că el crede că Rusia va negocia doar dacă va câştiga războiul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend