Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Femeia care a fugit după ce a lovit mortal tânăra mămică, pusă în libertate de judecătorul de la Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

În urmă cu puțin timp, magistrații de la Judecătoria Curtea de Argeș au respins cererea procurorilor de arestare a Ginei Goliță, femeia de 41 ani acuzată de moartea tinerei de 27 ani, după ce a lovit-o cu mașina și apoi a fugit de la locul accidentului. Rudele Mihaelei, tanara mamica decedata sunt de-a dreptul revoltate. Procurorii au depus contestatie si cer in continuare arestarea.

Iată decizia magistratilor:

Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş în dosarul de urmărire penală nr. 588/P/2021. În temeiul dispoziţiilor art. 227 alin. 2 Cod Procedură Penală raportat la art. 202 alin. 3 lit. d Cod Procedură Penală şi art. 218 Cod Procedură Penală, respinge propunerea de arestare preventivă şi ia faţă de inculpata Goliţă Elena Gina, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.05.2021 până la data de 02.06.2021, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpatei Goliţă Elena Gina, dacă nu este reţinută ori arestată în altă cauză. În temeiul dispoziţiilor art. 221 alin.1 Cod Procedură Penală, impune inculpatei Goliţă Elena Gina obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul dispoziţiilor art. 221 alin. 2 Cod Procedură Penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; c) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă. În temeiul art. 221 alin. 4 Cod Procedură Penală, atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art. 275 alin. 3 Cod Procedură Penală cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta procedură rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu azi, 04.05.2021, ora 16:15, la sediul Judecătoriei Curtea de Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend