Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Contabila Primăriei Corbi, reținută de DNA – Ar fi plătit ilegal o societate a fiicei sale

Publicat

in

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 noiembrie 2022, a inculpatei

GROȘANU ELENA, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, județul Argeș, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale),
– fals intelectual (106 acte materiale),
– uz de fals (106 acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:
– 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.
– 386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.
Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

Inculpatei Groșanu Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 noiembrie 2022, inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeș care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: ‘Acum nu mai avem, practic, ce să negociem cu Austria. O încăpățânare de acest gen este ciudată’

Publicat

in

De

Cristian Diaconescu, ministru de externe al României la momentul aderării la NATO, spune că România nu mai are acum decât o singură cale în consiliul JAI, dar că putea lua alte măsuri înainte de acest moment. 

„Din câte am înţeles, în aceste zile Viena a avut presiuni foarte mari din Franţa, din Germania, miniştrii de interne s-au exprimat clar în ceea ce priveşte aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei. Ceva este paradoxal. Blocaje în ultimul moment am mai văzut, dar o încăpăţânare de acest gen este ciudată.

Aici este şi o responsabilitate a instituţiilor româneşti. Dacă ştiai că există, sau ar fi trebuit să ştii, că o negociere nu are şanse de câştig în orice plan, eşti atent să o anunţi public şi pe urmă să o pui pe agendă. În momentul ăsta, singura cale este mersul până la capăt. Care va fi capătul ăla, depinde de masa critică dinăuntru (n.r. din JAI).

Acum nu mai avem, practic, ce să negociem cu Austria. Problema este legată de ceilalţi, care pare că sunt în favoarea accederii României în Schengen. Ei îţi crează un proiect pe care îl agrează şi cu tine, şi cu cealaltă parte”, a declarat Cristian Diaconescu la DC NEWS TV.

„Dacă se amână sine die, premiza este că am fost respinşi”

„Se discută şi s-a discutat ideea de a nu se lua azi decizia categorică. Dar, la nişte intervale de timp, să aibă loc, în etape accederea la acordul Schengen. Problema este că dacă adaugi condiţionalităţi, este clar o non-decizie. Dacă nu pui condiţii şi stabileşti date exacte, că de la 1 martie sau de când o fi România intră în Schengen, e bine. Până atunci, rezolvăm problemele, aducem Frontex-ul pe Dunăre, cum e normal, se fac preparativele instituţional, totul e în regulă.

Trebuie un acord politic acum. Dacă amânăm sine die, se consideră că am fost respinşi, clar!”, a mai spus Cristian Diaconescu, conform dcnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un fost premier al României bate cu pumnul în masă: ‘Ajunge! Orice compromis sau soluție parțială înseamnă că iar am pierdut’

Publicat

in

De

Fostul premier Florin Cîţu afirmă că România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială în ceea ce priveşte aderarea la Schengen.

„AJUNGE! România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială. Orice compromis sau soluţie parţială înseamnă că iar am pierdut. România MERITĂ să fie membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen. Aceleaşi drepturi pe care le au Germania, Franţa, Olanda, Austria etc”, a scris fostul lider liberal, joi, pe pagina sa de Facebook.

Situaţia actuală a spaţiului Schengen şi posibila extindere a zonei de liberă circulaţie din Uniunea Europeană prin aderarea Croaţiei, României şi Bulgariei se află pe agenda reuniunii miniştrilor europeni de Iterne de joi de la Bruxelles. Aceştia analizează, printre altele, rutele de migraţie şi situaţia refugiaţilor ucraineni, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend