Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Centru de CARANTINĂ CORONAVIRUS la CURTEA DE ARGEȘ, aproape de blocuri !?!

Avatar

Publicat

in

A agitatie mare la Primăria Curtea de Argeș, DSP, Prefactura si SPAS Curtea de Arges după ce , aseara, a fost taraboi la vama Nadlac, acolo unde un grup de argeseni care voiau sa se intoarca in tara au refuzat internarea in centru de carantina din Arad. In aceste conditii, grupul de argeseni va ajunge acasa, la Curtea de Arges, iar autoritatile, prin Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta au decis infiintarea unui centru de carantina pentru coronavirus au decis infiintarea unui centru de carantina pentru coronavirus in orasul regal. Potrivit informatiilor locatia propusa este centrul de zi Sf Iustinian, o locatie cam apropiata de blocurile de locuinte. ” A fost o propunere de locatie venita din partea primăriei Curtea de Arges, care luase de ceva timp in calcul aceasta varianta. Am convocat pe doamna Moise, sefa SPAS, pentru a pune la punct detaliile. Am discutat in aceasta dimineata iar oamenii trebuie sa inteleaga, nu sa se sperie, ca la Curtea de Arges este nevoie de un centru de carantina pentru ca, stim cu totii, sunt multi argeseni plecati in Italia si care acum se intorc sau se vor intoare din Italia”, ne-a declarat surse din cadrul Prefecturii Argeș.

Teoretic, infiintarea unui centru de carantina nu este de speriat si e necesar in aceasta situatie de criza, intrebarea este de ce a fost ales tocmai centrul Sf. Iustinian, un imobil situat aproape de centrul orasului, mult prea aproape de blocuri ?

foto descriptiv

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend