Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! 11 noi cazuri de COVID19 în Argeș – În total 25 cazuri – VEZI SITUATIA LA ZI

Publicat

in

In Judetul Arges, au fost confirmate 11 cazuri in ultimele 24 ore, astfel ca numarul total al persoanelor infectate a ajuns la 25. De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.600 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 55 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate

1. Alba 33

2. Arad 150

3. Argeș 25

4. Bacău 38

5. Bihor 46

6. Bistrița-Năsăud 42

7. Botoșani 68

8. Brașov 131

9. Brăila 11

10. Buzău 12

11. Caraș-Severin 21

12. Călărași 30

13. Cluj 110

14. Constanța 114

15. Covasna 47

16. Dâmbovița 23

17. Dolj 27

18. Galați 101

19. Giurgiu 24

20. Gorj 8

21. Harghita 1

22. Hunedoara 124

23. Ialomița 56

24. Iași 88

25. Ilfov 78

26. Maramureș 42

27. Mehedinți 12

28. Mureș 57

29. Neamț 160

30. Olt 11

31. Prahova 26

32. Satu Mare 21

33. Sălaj 8

34. Sibiu 49

35. Suceava 1.215

36. Teleorman 21

37. Timiș 176

38. Tulcea 6

39. Vaslui 13

40. Vâlcea 8

41. Vrancea 79

42. Mun. București 552

TOTAL 3.864

Totodată, până acum, 148 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș și Mehedinți, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 141 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 38.623 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 766 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.300 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 310 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.935 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.012.571 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 401 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 27 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 4 aprilie 2020, au fost raportate 517.443 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raluca Turcan: ‘Secția PSD a CCR a decis că nu putem trata în spital bolnavii de COVID-19’

Publicat

in

De

Prim-vicepreședinte PNL, Raluca Turcan, a solicitat adoptarea rapidă în Parlament a proiectului de lege privind carantina și izolarea, aprobat de Guvern.

„Secţia PSD a CCR a decis că nu putem trata în spital bolnavii de COVID-19 şi ne-a pus în situaţia de a nu mai putea lua decizia izolării şi a carantinării. Guvernul a dezbătut şi a adoptat proiectul de lege care pune în acord cu decizia CCR legislaţia privitoare la asistenţa medicală a persoanelor infectate, ca să avem instrumente legale să combatem eficient pandemia în continuare.

Pericolul nu a trecut! Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului, aflat în sesiune extraordinară, pentru a fi adoptat urgent. Aşteptăm aceeaşi rapiditate manifestată de PSD şi sateliţii la modificarea Codurilor penale, aceeaşi mobilizare exemplară pe care au arătat-o pentru teme precum amnistia şi graţierea! Altfel, efortul majorităţii covârşitoare a românilor este pur şi simplu irosit.

Mizele electorale ale PSD nu trebuie să mai interfereze cu munca medicilor şi a tuturor specialiştilor care luptă în continuare împotriva pandemiei de coronavirus. (…) Trebuie să ne mobilizăm rapid şi să redăm specialiştilor în sănătate baza legală să poată oferi asistenţă medicală bolnavilor de COVID-19”, a scris Turcan, luni, pe Facebook.

Ea susţine că PSD este „vinovatul moral” pentru creşterea numărului de noi infectări, prin toate apelurile făcute la nerespectarea măsurilor de protecţie.

„PSD este vinovatul direct pentru politizarea tuturor deciziilor pe care Curtea Constituţională le-a luat în legătură cu măsurile Guvernului PNL în pandemie”, spune Turcan.

Citește și:

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Scenariu cutremurător din partea unui fost șef din SRI: ‘Anul acesta nu vom avea alegeri. Abia acum vom resimți pandemia în toată forța ei’

Publicat

in

De

Ionel Nițu, fost șef al Direcției Analiză din cadrul SRI, a lansat un scenariu cutremurător despre ce s-ar putea întâmpla în România în perioada imediat următoare de timp din pricina creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în rândul populației. Acesta a afirmat că nu se vor organiza alegeri în toamnă chiar dacă Guvernul României a decis că alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie în acest an.

”Eu insist, am mai spus acum cateva luni: anul acesta nu vom avea alegeri; vad multe bannere pe strazi/cladiri si nu inteleg care e rostul lor si cum justifica acei candidati irosirea banilor publici; nu reiau ideea ca abia acum vom resimti pandemia in toata forta ei (in mar-apr doar ne-am incalzit putin…); am scris deja despre asta si m-au atacat toti covido-scepticii (ba, unii m-au injurat si de mama).

În ritmul acesta, in sept vom ajunge probabil la un nefericit record european de contaminari/zi; raportat la total populatie, probabil RO va depasi ITA si SPA (am uitat probabil cat de speriati eram de cifrele din aceste 2 tari in mar-apr); (aviz „profesionistilor” care argumentau cu impartirea geografica rural-urban si obiceiul romanilor de a lua aspirina seara sau paracetamol la pranz… sau invers – tot un fel de teza a exceptionalismului la romani).

În maxim o luna romanii vor avea interdictie NU la iesirea din tara, ci la intrarea in tarile vecine (veti spune ca e acelasi lucru, dar de fapt RO va fi probabil blacklist-ata de toate tarile europene de destinatie,deja a facut-o UK); aviz turistilor romani din Grecia, Italia s.a. (carantina/auto-izolare in tarile de tranzitie); eu am mai spus, si cred ca toti cei responsabili au primit mesajul: starea de urgenta nu trebuia ridicata la 15 mai ci la 10-12 zile dupa, cand trendul era clar pozitiv; am calculat acest interval dupa pattern-ul tarilor occidentale (fata de care, si aici ma refer la T0, varf de contaminari, si T1, varf de decese) noi am avut un delay de minim 12 zile + cateva tari est- si central-europene (luate ca mostre pt comparatie pt ca avem o sit similara); ne-am grabit, acum platim.

Mai mult, (re)introducerea sit de urgenta, dpdv politic, este imposibila, deja pandemia se joaca mult prea tare la pacanelele politice, in perspectiva unor prezumtive/fantomatice scrutine electorale.

Politic vorbind suntem si intr-un cerc vicios: principalele 2 partide vor, pt ca orice intarziere le dezavantajeaza; insa pandemia nu vrea sa le lase… pe mine o sa ma amuze o campanie electorala in miezul verii (cand romanii fix la asta se vor gandi si exact din aceast motiv nu vor avea somn: cine si unde castiga alegerile…) si apoi o amanare de facto a alegerilor (nu pot sa nu zambesc amar cand imi aduc aminte de francezi care au avut turul1 la locale si au insistat sa le tine, in pofida evidentelor, si dupa 3 luni au facut si turul 2 cand oamenii uitasera deja ce au votat in t1).

Revin, nu vom avea deschidere de an scolar la 15 sept, nu vom avea alegeri in 27 sept, nu vom avea desch de an univ la 1 oct, nu vom avea alegeri legislative in dec 2020 (in sens clasic, vident, pt decshiderile de an scolar/univ se vor face online; apropos cel mai tare m-a amuzat in pandemia asta ceremonia de final de an la baiatul cel mic, adica pe zoom; … nimic mai penibil din perspectiva unor tabieturi mutate artificial in online).

Revin, totul se muta dupa iun 2021, cu putin noroc… mai devreme nu e posibil sa avem un vaccin, mai tarziu e posibil…

cel mai trist este ca ambii mei baieti intra in an final (clasa a 8-a si anul 3 la facult.) si sunt tare curios cum se poate invata un an intreg (dupa un semestru deja esuat in modulul virtual) in online si cum dau ei capacitate/licenta la distanta intr-o tara care, de principiu, e tot prin sec XIX, si apropos economia abia a inceput sa scartaie, mai vorbim prin dec 2020, iar in iunie 2021 nu stiu daca mai am cu cine sa vb…

si apropos, nu pot sa uit, ma obsedeaza ideea cu anticipatele care erau proiectate in feb-mar 2020 care mi se par la fel de utile la alegerile la termen din sept si dec 2020…, a scris pe Facebook Ionel Nițu, fost șef al Direcției Analiză din cadrul SRI.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend