Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ULTIMA ORĂ – 108 români au fost repatriați

Publicat

in

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar, nerezidenți, și care au fost afectați de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de ieri a facilitat revenirea cu bine în țară a 52 de cetățeni români, angajați pe durată determinată ai unor companii care desfășurau activități în regiunea Kurdistan, Republica Irak. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, MAE a facilitat revenirea în țară a 56 de cetățeni români care se aflau cu titlu temporar în Dubai, Emiratele Arabe Unite, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată, pe ruta Dubai – Chișinău – București.

Cu aceeași cursă au fost repatriați și 64 de cetățeni din Republica Moldova.

Demersurile MAE au permis revenirea în statele de domiciliu, respectiv reședință, și pentru 65 cetățeni străini (olandezi, germani, portughezi, danezi, belgieni, americani, sirieni și irakieni), care și-au continuat călătoria de la București către destinațiile finale.

MAE precizează că facilitarea repatrierii cetățenilor din Republica Moldova vine în completarea eforturilor mai ample depuse de România în contextul pandemiei de COVID-19 de a permite tranzitul și repatrierea în deplină siguranță a cetățenilor Republicii Moldova. Astfel, în ultimele zile, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la București, MAE a facilitat tranzitul pe teritoriul național a altor 60 de cetățeni ai Republicii Moldova, cu respectarea condițiilor stabilite de autoritățile române.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.

Vezi si: Un politician USR A MURIT din cauza coronavirusului .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

PSD ia în vizor PMP: ‘Fiind preocupați de tâmpeniile liberalilor, am uitat să ne uităm la partenerii lor de guvernare și stupidități’

Publicat

in

De

Senatorul Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt al PSD, reacţionează la criticile PMP la adresa măsurilor guvernamentale. Social-democratul aminteşte că, de fapt, PMP se află la guvernare, iar deputatul Marius Paşcan critică măsuri din domeniul educaţiei, în condiţiile în care un coleg de partid este secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

„Fiind preocupați de tâmpeniile liberalilor, am uitat să ne uităm la partenerii lor de guvernare și stupidități, și anume Partidulețul Mișcarea Populară.

Ca partiduleț născut din dragoste, are și tulburări de comportament, unele cu ușoare nuanțe patologice.

Cel mai elocvent exemplu al ultimei săptămâni este deplângerea domnului deputat Pașcan cum că la bacalaureat nu sunt prinse în programă aspecte legate de configurarea României Mari.

Absența acestui moment astral al Romaniei din istoria cerută elevilor este condamnabilă la absolut și vine pe linia trasată de Dl. Iohannis odată cu trimiterea la CCR a legii Trianon.

Dar, surpriză!!!

Secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării este dl. Lucian Dragoș Rădulescu. Apartenența politică? PMP.

Domnilor, hai să ne ocupăm de ceea ce așteaptă oamenii și nu de opoziție la propriul partid”, scrie Romaşcanu pe Facebook.

Aspectele fundamentale ale istoriei privitoare la configurarea României Mari şi a statului român modern au fost excluse din programa de examinare la Bacalaureat, disciplina Istorie, a scris preşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan, vineri, pe Facebook. Detalii AICI!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Voce de la Bruxelles, după ce Ludovic Orban a numit POMENI alocațiile copiilor: ‘Alocaţiile pentru copii nu sunt o pomană’

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a spus că alocațiile pentru copii sunt pomeni și că ia în calcul atacarea legii de dublare a lor la CCR.

De la Bruxelles, europarlamentarul Victor Negrescu îi atrage atenția lui Orban că alocațiile nu sunt ”pomeni” și dă exemplul Germaniei, care, în plină criză, a alocat 300 de euro pentru fiecare copil. ”Înseamnă că şi dna Merkel dă pomeni”, punctează liderul PSD.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

”Alocaţiile pentru copii nu sunt o pomană. E vorba de un venit de la bugetul statului pentru copiii României. Germania a făcut la fel. A alocat 300 de euro pentru fiecare copil. Deci înseamnă că şi dna Merkel dă pomeni cetăţenilor germani. SUA a alocat 3500 de dolari pentru fiecare familie. Deci dl Trump tot pomeni face. Dacă vorbim de economie, e nevoie de o relansare. Mai multă încredere în economie, mai mult consum şi de ce nu, să sprijinim şi zonele care au nevoie de suport. Şi într-adevăr, familiile cu copii au nevoie de suport, mai ales că 900.000 de copii din România nu au avut acces la educaţie în ultimele trei luni, pentru că nu şi-au permis.

Ne aflăm într-un astfel de moment nu din cauza Parlamentului. Fac o paranteză, reprezentanţii PNL au încuviinţat şi mărirea pensiilor, nu s-au opus. Suntem în situaţia asta pentru că nu există un plan de relansare economică pentru România, prezentat în Parlament. Poate puteam face lucruri coerente pentru ţară dacă actuala guvernare era dispusă să discute. Ori ei ies zilnic în conferinţe de presă şi atacă opoziţia. Atacurile nu duc la nimic bun şi trebuie să oprim asta.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

Eu cred că trebuie ca premierul să vină cu un plan de relansare. Asta i se şi solicită. Dialogul nu înseamnă să vii să vorbeşti de la pupitrul Parlamentului, ci să lucrezi cu adevărat, astfel încât să avem un consens. Alte ţări fac asta, asta ar trebui să facă şi ai noştri. Unde sunt măsurile pentru a sprijini familiile, IMM-urile? Nu cu împrumuturi, ci cu granturi din bani europeni. Haideţi să nu mai spunem că oamenii primesc pomeni. M-am săturat de acest tip de discurs. Nu este normal!”, scrie Victor Negrescu.

”Suntem în analiză (cu privire la posibilitatea de a ataca dublarea alocațiilor copiilor la CCR – n.r.). Noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România – noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli și care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a declarat Ludovic Orban când a fost întrebat dacă mărește alocațiile.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend