Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Uite cand va fi gata podul de la Manastire – Constructorul e sigur de lucrari

Avatar

Publicat

in

Reabilitarea podului de langa Manstirea Curtea de Arges a creat mari probleme in trafic atat pentru localnici cat si pentru turisti. Acestea vor disparea curand, asta pentru ca in proprtie de 70 % lucrarile au fost finalizate. Chestionata de redactorii PROFIT, conducerea firmei care se  ocupa de reparatii sustine ca lucrarile vor fi finalizate in termenul prevazut: ” Suntem aproape gata, ce a fost mai greu am facut si, in mod sigur, de 1 iunie, se ve circula pe pod”, sustin reprezentantii firmei de constructii.

Primaria Curtea de Arges este un pic mai sceptica, chiar prudenta: ” Lucrarile sunt avansate. Speram ca vor fi finalizate in termenul stabilit dar, cum intotdeauna pot aparea probleme, in mod sigur la 1 auguist se va circula pe pod. Eu sper sa fie si mai devreme, asa cum spune constructorul”, ne-a declarat viceprimarul Gabriel Jubleanu.

Publicitate

Asadar, un lucru este sigur daca nu la 1 iunie, cel mai tarziu la sfarsitul lui iulie se va putea circula din nou pe podul refacut complet de la manastire.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

DE INTERES! Cum sunt notați elevii, atunci când participă online la cursuri

Avatar

Publicat

in

De

Regulile oficiale pentru desfășurarea online a cursurilor școlare au intrat în vigoare recent, acestea stabilind, printre altele, cum sunt notați elevi, atunci când orele se țin la distanță. Prevederile referitoare la acest aspect, însă, sunt foarte scurte. În esență, ele stabilesc că notarea/acordarea de calificative se face utilizându-se aceleași tehnici de evaluare ca cele folosite, în mod obișnuit, în timpul activității diddactice.

În cadrul activităților de predare-învățare-evaluare prin intermediul tehnologiei și al internetului, progresul educațional al elevilor poate fi evaluat de cadrele didactice, prin acordarea de note/calificative, în conformitate cu legislația în vigoare, utilizând instrumente specifice de evaluare”, prevede Ordinul Ministerului Educației nr. 5545/2020 (care se aplică din 11 septembrie).

Publicitate

În același timp, Ordinul prevede, de exemplu, că profesorii au obligația de a elabora „instrumente de evaluare aplicabile prin intermediul tehnologiei și al internetului, pentru înregistrarea progresului preșcolarilor/elevilor”. Astfel, cadrele didactice sunt obligate să adapteze metoda de evaluare la specificul situației

Mai mult, imediat după prevederea de mai sus este precizat că orice program de evaluare trebuie să țină cont de limitele de efort ale elevilor, urmând a nu îi supraîncărca pe aceștia cu sarcini de lucru.

Teoretic, Ordinul încearcă și să creeze cadrul în care părinții să fie implicați în stabilirea modalității de evaluare a elevilor, prin oferirea de feedback profesorilor, cu privire la modalitățile de evaluare stabilite.

Nu este precizat, clar, însă, în ce măsura feedback-ul va fi valorificat de către profesor (deși unitatea de învățământ are obligația valorificării feedback-ului primit, cu privire la desfășurarea online a activității și, rezonabil, acest lucru ar putea fi interpretat ca incluzând și feedback-ul părinților, precizat mai sus).

Ordinul nr. 5545/2020 conține și alte reguli cu privire la defășurarea activității de învățământ, online. Ținând cont că procesul este unul complet nou, nu ar fi de mirare ca, în cazul prelungirii activității de învățământ în mediul virtual, regulile aplicabile să se schimbe, mai ales după ce va exista deja un anumit nivel de experiență cu această modalitate de predare și evaluare.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Tentativă de viol la Brăduleț, Argeș! La 31 ani a vrut să-și violeze vecina de 61 ani

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 19 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol, şi au reţinut un bărbat de 31 de ani, din comuna Brăduleț.

Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 18 septembrie a.c., bărbatul ar fi încercat să întrețină raporturi sexuale, folosind forța fizică, cu o femeie de 61 de ani, din aceeași localitate.

Publicitate

După administrea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend