Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Uitaţi de autorităţi când a fost vorba despre măşti şi salarii, profesorii sunt blamaţi pentru că nu se vaccinează – Procent sunt aşteptări în Bucureşti

Publicat

in

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţă că ”în jur de 40% – jumătate cel mult” dintre profesorii din Bucureşti sunt vaccinaţi şi afirmă că şi-ar dori ca în toate instituţiile rata de vaccinare să fie mai mare. ”O rată de vaccinare mică aduce cu ea nesiguranţă”, a declarat prefectul Capitalei.

În contextul în care municipiul Bucureşti se apropie de atingerea ratei de infectare care ar permite revenirea la şcoală a tuturor elevilor, respecitv sub 1 la mie, prefectul Alin Stiuca a fost întrebat, miercuri seară, la Digi 24, care este rata de vaccinare în rândul profesorilor.

”Din ultimele discuţii (…) înţeleg că undeva în jur de 40% – jumătate cel mult”, a afirmat Stoica, potriivt news.ro.

Acesta a precizat că şi-ar dori ca procentul celor vaccinaţi să fie mai mare.

”Nu e vorba dacă sunt eu mulţumit sau nu. Putem să spunem că o rată de vaccinare mică în toate instituţiile, nu doar la şcoală, aduce cu ea nesiguranţă şi atunci evident că mi-ar plăcea să văd în toate instituţiile, nu doar ăn şcoli, rată de vaccinare peste 50%”, a mai declarat prefectul Capitalei.

Întrebat cine ce ar trebui să facă pentru ca rata de vaccinare a angajaţilor din învăţământ să crească, Alin Stoica a declarat: ”Nu cred că este vorba doar despre profesori, ci este vorba despre noi toţi. Ca să avem o rată de vaccinare cât mai mare pe toate grupele de populaţie cred că ar trebui să avem o comunicare cât mai eficientă ca să ajungem cât mai uşor la oameni. Şi lucrul acesta a început cumva să fie vizibil acum, vedem că toată lumea se preocupă de acest tip de comunicare şi ar mai trebui să căutăm nişte vectori potriviţi oentru fiecare segment al populaţiei astfel încât mesajul să ajungă nu doar să fie auzit, dar şi să fie credibil şi să fie transmis de acele persoane care au autoritate informală în comunităţile respective”.

Alin Stoica crede că la finalul săptămânii viitoare, dacă se menţine trendul, s-ar putea ajunge la rata pentru scenariul verde.

”Dacă se păstrează acest trend şi nu vor fi niciun fel de influenţe din perioadele anterioare, când au fost un pic mai relaxate lucrurile, atunci, da, este posibil să ajungem spre 1 la mie. Trebuie să vedem de fapt că descreşterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a mai afirmat Alin Stoica.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

FOTO – Şobolani la raftul de patiserie din Mega Image, în Sectorul 1

Publicat

in

De

Mizeria din Sectorul 1 începe să se vadă şi în alte zone, nu numai în grămezile de gunoaie de pe străzi. O imagine virală pe Facebook arată doi şobolani la raftul de produse de patiserie dintr-un magazin Mega Imagine.

“Mega Image 1 Mai București, Sectorul 1, s-a adaptat la situația pieței și a adus șobolani la ofertă: iei un covrig, primești doi șobolani. Poftă bună!”, scrie persoana care a publicat imaginea.

Amintim că, în urma intenţiei de a închide toate companiile înfiinţate de fosta administraţie, actuala administraţie a Capitalei a omis etape importante din procesele de deratizare şi dezinsecţie din Bucureşti. Astfel, faţă anii trecuţi, când compania Eco Igienizare realiza o primă etapă de deratizare la începutul anului, odată cu migrarea şobolanilor din ascunzători spre spaţiile deschise, anul acesta deratizarea nu s-a efectuat la timp. Acelaşi lucru este valabil şi pentru prima etapă de dezisecţie, pentru larve, care a fost omisă.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Peste 76.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în centrele amenajate de Primăria municipiului Galaţi

Publicat

in

De

Un număr de 76.806 de doze de vaccin au fost administrate până pe 14 iunie în centrele de vaccinare amenajate de către Primăria municipiului Galaţi, informează, miercuri, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, la Sala Sporturilor s-au administrat 22.094 de vaccinuri Pfizer, la Pationarul “Dunărea” – 26.422 de doze Pfizer, la Baza Siderurgistul – 12.719 de doze Astra Zeneca şi 2.211 de doze Janssen – Johnson&Johnson, iar la Centrul Drive-Thru – 12.970 de doze Pfizer şi 390 de doze Janssen – Johnson&Johnson, potrivit agerpres.ro.

Centrul de vaccinare drive-thru din parcarea Shopping City Galaţi va funcţiona în continuare, până pe 8 iulie, zilnic între orele 8.00 şi 20.00, iar cei care doresc se pot vaccina fără programare.

Primăria municipiului Galaţi a asigurat amenajarea şi dotările necesare pentru buna funcţionare a celor patru centre de vaccinare.

Până în prezent, numărul total de doze de vaccin administrate, începând cu data de 4 ianuarie 2021, la nivel judeţean este de 184.648. Numărul total al persoanelor din judeţul Galaţi care au primit şi a doua doză este de 85.629. Alte 8.640 de persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2.

Totodată, 4.750 de persoane au fost imunizate cu vaccin Janssen, doză unică.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend