Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

UE propune amenzi de cel puțin 5% din cifra de afaceri pentru firmele care încalcă sancțiunile / Câți ani de închisoare vor primi persoanele fizice

Publicat

in

Comisia Europeană a emis vineri o propunere de amendare a companiilor cu cel puțin 5% din cifra de afaceri mondială dacă acestea încalcă sancțiunile UE împotriva Rusiei, transmite Reuters.

Sancţiuni împotriva RusieiFoto: Olekcii Mach / Alamy / Alamy / Profimedia

Propunerea, care trebuie aprobată de Parlamentul European și de cele 27 de state membre ale UE, prevede, de asemenea, că persoanele care încalcă sancțiunile UE ar putea fi condamnate la pedepse cu închisoarea de cel puțin cinci ani.

Încălcarea sancțiunilor împotriva Rusiei este deja o infracțiune penală în unele țări UE, dar în altele este tratată ca o infracțiune administrativă, iar sancțiunile variază în cadrul blocului comunitar.

„Există încă prea multe diferențe între statele membre în ceea ce privește pedeapsa pentru încălcarea sancțiunilor UE”, a declarat comisarul pentru justiție, Didier Reynders, adăugând că normele propuse vor aduce claritate.

Economia Rusiei se va contracta cu 2,5% anul viitor, pe lângă o contracție de 3% în 2022, potrivit unui sondaj Reuters publicat vineri, în condițiile în care inflația persistentă și ridicată oferă băncii centrale un spațiu de manevră limitat pentru reducerea ratelor dobânzilor.

Peisajul economic al Rusiei s-a schimbat drastic după ce Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie, declanșând restricții occidentale radicale asupra sectoarelor sale energetic și financiar, inclusiv o înghețare parțială a rezervelor rusești, și determinând zeci de companii să iasă de pe piață.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Poliţia Română, distribuind fotografia unor cauciucuri extrem de uzate: ‘Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie’

Publicat

in

Poliţia Română distribuie, duminică, pe Facebook, fotografia unor cauciucuri extrem de uzate cu care unii şoferi au pornit la drum, deşi în cele mai multe regiuni ninge abundent, iar unele drumuri sunt închise din  auza zăpezii şi a viscolului. ”Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie”, au transmis poliţiştii, scrie news.ro.

Citeste mai mult

NATIONAL

Olaf Scholz suflă și-n iaurt de teama ca Vladimir Putin ar putea considera Germania parte directă a războiului

Publicat

in

Decizia recentă a Berlinului de a furniza Kievului tancuri de luptă, o schimbare majoră după săptămâni de demersuri, nu face ca Germania să fie o parte directă în războiul din Ucraina, a reafirmat cancelarul german Olaf Scholz, relatează DPA.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend