Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

UE investighează acordul prin care grupul ungar MOL cumpără OMV Slovenia

Publicat

in

Autoritățile de reglementare antitrust ale UE au deschis joi o investigație de amploare privind propunerea de achiziție a operațiunilor slovene ale rivalului austriac OMV de către grupul ungar MOL, autoritățile europene fiind îngrijorate de faptul că tranzacția ar putea afecta concurența, transmite Reuters.

Benzinarie MOLFoto: molgroup.info

MOL și compania croată de petrol și gaze INA , al cărei cel mai mare acționar este MOL, au anunțat în urmă cu un an acordul de achiziționare a OMV Slovenija, al doilea cel mai mare retailer de benzină din Slovenia.

MOL a solicitat luna trecută aprobarea antitrust a UE pentru această tranzacție, dar nu a oferit nicio concesie pentru a răspunde preocupărilor autorității europene de aplicare a normelor de concurență după o analiză preliminară.

Comisia Europeană s-a declarat îngrijorată de faptul că acordul de fuziune a celui de-al doilea și celui de-al treilea mare furnizor de carburanți din Slovenia ar putea reduce concurența.

„Pentru a ne asigura că prețurile carburanților la pompă nu sunt umflate în mod artificial din cauza lipsei de concurență, trebuie să urmărim îndeaproape consolidarea”, a declarat vicepreședintele Comisiei, Margrethe Vestager, într-un comunicat.

Comisia a invocat, de asemenea, barierele ridicate pentru intrarea pe piață a potențialilor rivali.

Aceasta va decide până la 28 octombrie dacă va autoriza sau bloca tranzacția.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ministerul de Externe al Bulgariei condamnă discreditarea imnului naţional la meciul de fotbal Bulgaria-Macedonia de Nord

Publicat

in

De

Ministerul de Externe al Bulgariei condamnă discreditarea publică a imnului naţional bulgar la meciul de fotbal de luni, la Skopje, dintre echipele naţionale ale Bulgariei şi Republicii Macedonia de Nord, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe şi adjunctul ministrului de externe, Kostadin Kodzhabashev.

Discursul de ură împotriva Bulgariei şi a bulgarilor de pe tribunele stadionului naţional din Skopje este o negare fără echivoc a valorilor fundamentale ale societăţilor democratice contemporane şi este în contrast puternic cu principiile şi normele europene de comportament, se arată într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„Recunoaştem reacţia Ministerului de Externe al Republicii Macedonia de Nord care a denunţat discursul instigator la ură în timpul meciului de fotbal. În acelaşi timp, cerem autorităţilor de la Skopje să ia măsuri ferme şi ireversibile pentru eradicarea agresiunii anti-bulgare în spaţiul public din ţară”.

„Reamintim că prin Tratatul de prietenie, bună vecinătate şi cooperare din 2017 şi protocoalele bilaterale la acesta semnate în 2019 şi 2022, cele două ţări şi-au declarat ferm angajamentul de a lua măsuri eficiente împotriva discursului instigator la ură”.

„Menţinerea progresului realizat în dialogul politic în ultimele luni impune ca astfel de acte să devină un lucru al trecutului pentru totdeauna. Numai în acest spirit cele două ţări vor putea să întoarcă o nouă pagină în relaţiile lor, bazate pe respect reciproc şi bună vecinătate”, se arată în comunicat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ciucă, despre majorarea pensiilor: Sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%

Publicat

in

De

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că îşi ”păstrează partea de responsabilitate” atunci când este întrebat despre procentul cu care pensiile ar urma a fi majorate de la începutul anului viitor, şeful Guvernului precizând că în prezent există doar ipoteze legate de procentul cu care aceste venituri vor creşte, potrivit News.ro.

Nicolae CiucaFoto: Guvern, Facebook

Întrebat cu cât ar putea fi majorate pensiile, în contextul în care diverşi politicieni avansează procente diferite, primul ministru Nicolae Ciucă a explicat că există mai multe ipoteze în acest sens.

”Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat Nicolae Ciucă într-un interviu difuzat, marţi seară, de Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit news TV că există din partea tuturor partidelor care fac parte din coaliţie intenţia de a majora pensiile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend